Γρηγόρης Δημητριάδης: Η πετυχημένη θητεία στο Μαξίμου και η γενναία απόφαση

Γρηγόρης Δημητριάδης: Η πετυχημένη θητεία στο Μαξίμου και η γενναία απόφαση

Είχε πολλές φορές ξεκαθαρίσει πως δεν έχει προσωπικές φιλοδοξίες στην πολιτική. Είχε επίσης, πολλές φορές στοχοποιηθεί λόγω -κυρίως της συγγενικής του σχέσης με τον πρωθυπουργό. Όμως είχε αποδείξει εμπράκτως τις ικανότητές του να φέρνει σε πέρας όλες τις δύσκολες «αποστολές» με «όπλα» τη μεθοδικότητα, την επιμονή και τη σκληρή δουλειά.

Ο λόγος για τον Γρηγόρη Δημητριάδη, τον μέχρι χτες Γενικό Γραμματέα του Πρωθυπουργού, το «δεξί» χέρι του Κυριάκου Μητσοτάκη, την «ψυχή» του Μεγάρου Μαξίμου.

Οι στενοί συνεργάτες του μόνο καλά λόγια έχουν να πουν για τον «στρατηγό» -όπως τον χαρακτηρίζουν- αναγνωρίζοντας τις ηγετικές του ικανότητες και τις εντυπωσιακές κινήσεις του σε όλα τα «μέτωπα»: από την οικονομία και τις διεθνείς σχέσεις μέχρι την κοινωνία.

Ο Γρηγόρης Δημητριάδης ήταν ο κυματοθραύστης των επιθέσεων που δεχόταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Ήταν, όμως, και ο άνθρωπος που χειριζόταν ζητήματα που θεωρούνται «χαμηλής» πολιτικής. Νοιαζόταν πραγματικά για τις αγωνίες της ελληνικής κοινωνίας και ανταποκρινόταν σε αιτήματα πολιτών, αυτοδιοικητικών και συλλόγων από κάθε γωνιά της χώρας, δίνοντας πολλές φορές λύση κάνοντας χρήση ίδιων πόρων και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Ο Γρηγόρης Δημητριάδης ήταν ο άνθρωπος που κάθε βράδυ έφευγε τελευταίος από το Μέγαρο Μαξίμου, έχοντας συμμετάσχει προηγουμένως σε πλήθος συσκέψεων για τη λήψη αποφάσεων σε κρίσιμα ζητήματα, σε όλα τα «μέτωπα». Και έχοντας πάντα βαθιά πίστη στο όραμα τού Κυριάκου Μητσοτάκη, δίπλα στον οποίο βρίσκεται εδώ και χρόνια: προτού ακόμη η ΝΔ αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Άλλωστε τον βοήθησε στον αγώνα του για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ήταν σημαντική η συμβολή του στη μεγάλη νίκη της παράταξης στις εκλογές του Ιουνίου του 2019. Ήταν δε δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη όταν εκείνος είχε το χαρτοφυλάκιο της Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην κυβέρνηση Σαμαρά.

Μεθοδικά και αθόρυβα

Από τη θέση του διευθυντή του Πρωθυπουργικού Γραφείου κλήθηκε πολλές φορές να φέρει σε πέρας δύσκολες αποστολές και τα κατάφερε δουλεύοντας μεθοδικά και αθόρυβα. Η δουλειά του ήταν καθοριστική ακόμη και για την πραγματοποίηση της επένδυσης της Microsoft στην Ελλάδα και μάλιστα εν μέσω πανδημίας. Τις βάσεις για το συγκεκριμένο deal είχε θέσει βέβαια ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά ο Γρηγόρης Δημητριάδης «έγραψε» πολλές ώρες τηλεδιασκέψεων με κορυφαία στελέχη του παγκόσμιου κολοσσού προκειμένου να δρομολογήσει ταχύτατα τις νομοθετικές αλλαγές που απαιτούνταν ώστε η επένδυση να μπει σε «τροχιά» υλοποίησης.

Ευελιξία και διορατικότητα

Ο μέχρι χτες Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού θεωρούνταν το «συνώνυμο» του επιτελικού κράτους, ένα από τα ισχυρότερα στελέχη της κυβερνητικής μηχανής, ένας από τους πιο έμπιστους ανθρώπους του πρωθυπουργού. Είχε μάλιστα συμπεριληφθεί για δεύτερη φορά το 2020 στη λίστα (ΜΟΝΟΝΕWS100) των πιο επιδραστικών προσωπικοτήτων της Ελλάδας, δηλαδή των ανθρώπων που με τη συμπεριφορά και τις θέσεις τους, επηρεάζουν και εμπνέουν την ελληνική κοινωνία, πολιτικούς και πολίτες.

Άλλωστε, όπως λένε όσοι τον γνωρίζουν, έχει την ικανότητα όχι μόνο να σχεδιάζει αλλά και να υλοποιεί επιδεικνύοντας ευελιξία κινήσεων και διορατικότητα. Λειτουργώντας με πνεύμα συνεργασίας υπήρξε πολλές φορές και ο «πυροσβέστης» στη σύγκρουση προσώπων και στρατηγικών. Ένας πραγματικός «στρατηγός» όπως τονίζουν οι συνεργάτες του.

«Άριστα» στην αποτελεσματικότητα

Ο Γρηγόρης Δημητριάδης είχε επίσης «επιστρατευτεί» ώστε να γίνει πράξη η υπόσχεση του πρωθυπουργού για βελτίωση στην εξυπηρέτηση του πολίτη με άρση των εμποδίων που δυσκολεύουν την καθημερινότητά του.

Μαζί με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη σχεδίασε μια σειρά ψηφιακών παρεμβάσεων για αρκετά υπουργεία παίρνοντας «άριστα» στην αποτελεσματικότητα και στο project της ψηφιακής μεταρρύθμισης.

Κοντά στην περιφέρεια και στη νεολαία

Σε αυτόν έβρισκε ευήκοα ώτα για τα προβλήματά της η ελληνική περιφέρεια, ενώ σημαντική ήταν η συμβολή του και στην αναβάθμιση του ρόλου της νεολαίας η οποία βρίσκεται «ψηλά» στην ατζέντα του Μαξίμου και του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η τοξικότητα

Αυτή η εντυπωσιακή θητεία στο Μαξίμου τερματίστηκε χτες με την παραίτηση του Γρηγόρη Δημητριάδη ο οποίος πήρε άμεσα μια γενναία απόφαση. Αιτία για την έξοδό του από το Μαξίμου είναι, σύμφωνα με συνεργάτες του, η περιρρέουσα τοξικότητα που επικρατεί στην πολιτική ζωή του τόπου και η οποία εντάθηκε τις τελευταίες μέρες με αφορμή την καταγγελία προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για παρακολούθηση του τηλεφώνου του.

Πάντως, οι συνεργάτες του τονίζουν με έμφαση στο GRTimes.gr πως ο Γρηγόρης Δημητριάδης δεν είχε σχέση με την υπόθεση Ανδρουλάκη ή με άλλες παρακολουθήσεις, και κάνουν λόγο για γενναία κίνηση εκ μέρους του. Όπως αρμόζει σε έναν «στρατηγό»…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΝΔ: Οι απαντήσεις θα δοθούν με το δέοντα τρόπο

Γρηγόρης Δημητριάδης: Τι αναφέρουν κυβερνητικές πηγές για την παραίτηση

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top