ΓΣΕΕ: Να αλλάξει η κυβέρνηση εδώ και τώρα πολιτικές για τους εργαζόμενους (VIDEO)

ΓΣΕΕ: Να αλλάξει η κυβέρνηση εδώ και τώρα πολιτικές για τους εργαζόμενους (VIDEO)

Καλύτερες συνθήκες εργασίας, καλύτερους μισθούς και μέτρα ασφαλείας για τους εργαζόμενους ζητάει η ΓΣΕΕ από την κυβέρνηση όπως δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη ενόψει της ΔΕΘ, ο γραμματέας οργανωτικού της Συνομοσπονδίας Βαγγέλης Μουτάφης.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης 

Να αλλάξει η κυβέρνηση τις πολιτικές της για τους εργαζόμενους εδώ και τώρα ζήτησε ο γραμματέας οργανωτικού της ΓΣΕΕ Βαγγέλης Μουτάφης, ο οποίος συμμετέχει  στη σύσκεψη που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στη Θεσσαλονίκη με τους προέδρους εργατικών σωματείων από τη βόρειο Ελλάδα ενόψει της 85ης  ΔΕΘ.

Όπως σημείωσε ο κ. Μουτάφης σε δηλώσεις του η κυβέρνηση οφείλει «να ενισχύσει άμεσα το εργατικό εισόδημα και να σταματήσει τις παλινωδίες».

Ανέφερε ότι μετά τα μνημόνια ο κορωνοϊός ήταν η αιτία που έκλεισαν χιλιάδες επιχειρήσεις, αυξάνοντας δραματικά τα ποσοστά της ανεργίας, ζητώντας από την κυβέρνηση να μεριμνήσει ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Σε ερώτηση για τον τρόπο με τον οποίο τίθεται το διεκδικητικό πλαίσιο στη φετινή ΔΕΘ και την απόφαση να μην πραγματοποιήσει συλλαλητήριο, ο κ. Μουτάφης είπε πως η ΓΣΕΕ δεν υποστέλλει την αγωνιστική της ταυτότητα, όμως δεν μπορεί να βάλει την υγεία σε χαμηλότερο επίπεδο. «Τα συλλαλητήρια και οι διαμαρτυρίες θα γίνουν όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για το κύμα ακρίβειας επισήμανε ότι το θύμα και πάλι είναι ο κόσμος της μισθωτής εργασίας, ζητώντας από την κυβέρνηση να σταματήσει τις παλινωδίες. «Να σταματήσουν να μιλάνε επικοινωνιακά και να λένε για διευρυμένα κοινωνικά τιμολόγια… Πρώτα θα αυξήσουν το ρεύμα και μετά θα το φτηνύνουν ..  Δεν γίνεται αυτό» ανέφερε.

Η ανεργία στη Θεσσαλονίκη αυτή τη στιγμή είναι γύρω στο 34 με 35% και υπάρχουν φόβοι ότι θα ξεπεράσει το 40%,  ανέφερε στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Θεσσαλονίκης Χάρης Κυπριανίδης.

«Η ανεργία δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την αναζήτηση εργασίας, τη θέσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και τους μισθούς και θα δυσχεράνει ακόμα περισσότερο και την αγοραστική δύναμη όλων των οικογενειών και των πολιτών» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δείτε τι ανέφερε στο βίντεο που ακολουθεί:

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου τέλος, αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΕΚΘ και εκπρόσωπος της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης, δήλωσε πώς έγιναν τα αδύνατα δυνατά για να συνειδητοποιήσουν και οι συνάδελφοί του στο εργατικό κέντρο και στη ΓΣΕΕ, «την αναγκαιότητα για να εκφραστεί η οργή και η αγανάκτηση της κοινωνίας για τη συγκυρία για τα προβλήματα που τσακίζουν ζωές, για τα προβλήματα που διαλύουν και βυθίζουν τη χώρα. Δεν μπορεί κάθε χρόνο να κάνουμε διαπιστώσεις και μνημόσυνα» ανέφερε  εκφράζοντας τη διαμαρτυρία του για τη μη πραγματοποίηση αγωνιστικών δράσεων. «Είναι απαράδεκτο, είναι εγκληματικό. Σε ότι μας αφορά καλούμε την κοινωνία να εκφράσει την οργή της οργανωμένα, να ξεσηκωθεί, να συμμετέχει στις εκδηλώσεις, στο συλλαλητήριο αλλά και στα καλέσματα που υπάρχουν, για να εκφραστεί η οργή και η αντίθεση της κοινωνίας σε αυτές τις πολιτικές και για να πάμε σε μία απορία ανατροπής και αλλαγής των δεδομένων» σημείωσε.

Δείτε τι είπε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ