Στην καρδιά των Κυκλάδων, στο νησί του Απέραντου Γαλάζιου – την Αμοργό- πραγματοποιείται για ακόμη μια χρονιά το 12ο  Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού. Παράλληλα διοργανώνεται το 18ο συνέδριο για τον πολιτισμό και τον τουρισμό ΥΠΕΡΙΑ 2021 και η 3η Ακαδημία Κινηματογράφου. «Στόχος μας είναι το φεστιβάλ και το συνέδριο να γίνει θεσμός, διοργανώσεις μέσα από τις οποίες προβάλλεται η Αμοργός, ο πολιτισμός της και κατά συνέπεια όλη η Ελλάδα» αναφέρει στο GRTimes.gr η πρόεδρος του Φεστιβάλ και Συνεδρίου Ειρήνη Γιαννακοπούλου.

Ρεπορτάζ: Ντέπυ Χιωτοπούλου ([email protected])

Η καρδιά του τουριστικού κινηματογράφου θα χτυπάει στις Κυκλάδες και συγκεκριμένα στην Αμοργό τον Νοέμβριο, όπου από τις 04 έως τις 09  Νοεμβρίου 2021 στο πλαίσιο του 12ου Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού θα συμμετέχουν  και θα διαγωνιστούν περισσότερες από 150 ταινίες τουριστικού περιεχομένου απ’ όλον τον κόσμο.

Ένα φεστιβάλ το οποίο έχει στόχο μέσα από τη δημιουργία μιας διεθνούς πλατφόρμας, να ενθαρρύνει την προώθηση του παγκόσμιου τουρισμού μέσω των Οπτικοακουστικών Μέσων, να προωθήσει τον πολιτισμό και τον τουρισμό όχι μόνο της Αμοργού και των Κυκλάδων αλλά όλης της Ελλάδας.
Το 12ο Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού το οποίο αποτελεί συνδιοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Αμοργού, του Δήμου Αμοργού και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου έχει αναγνωρισθεί διεθνώς και αποτελεί επίσημο μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τουριστικών Φεστιβάλ CIFFT (International Committee of Tourism Film Festivals), που εδρεύει στη Βιέννη.

«Στόχος του Φεστιβάλ είναι να γίνει θεσμός και να συνεχίσει να φέρνει σε επικοινωνία ανθρώπους του κινηματογραφικού τουρισμού από τον διεθνή χώρο» δηλώνει στο GRTimes.gr η πρόεδρος του Φεστιβάλ και Συνεδρίου Ειρήνη Γιαννακοπούλου. Όπως η ίδια επισημαίνει μέσα από το Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού «προβάλλεται η Αμοργός, ο πολιτισμός, και όχι μόνο του νησιού, αλλά της ευρύτερης περιοχής και κατά συνέπεια όλης της χώρας».

Το 18ο συνέδριο για τον πολιτισμό και τον τουρισμό

Εκτός όμως από το 12ο Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού, το ίδιο διάστημα, θα λάβει χώρα και το 18ο συνέδριο για τον πολιτισμό και τον τουρισμό ΥΠΕΡΙΑ 2021.

Η θεματολογία που θα αναπτυχθεί στο φετινό 18ο συνέδριο είναι η υγεία, η γαστρονομία, το περιβάλλον καθώς και η διατήρηση και προστασία της φυσικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Όπως πληροφορείται το GRTimes.gr θα γίνουν αναφορές στην Αμοργιανή και Μεσογειακή διατροφή, στις άρρηκτα συνδεδεμένες με τις καλλιέργειες ξερολιθιές, την υγεία και το ευ ζην με αναφορά την επίδραση του κορωνοϊού.

3η Ακαδημία Κινηματογράφου

Παράλληλα με το 12ο Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού και το 18ο συνέδριο για τον πολιτισμό και τον τουρισμό, θα πραγματοποιηθεί η 3η Ακαδημία Κινηματογράφου όπου μαθητές αλλά και όλοι όσοι ενδιαφέρονται θα έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν από ειδικούς του κινηματογραφικών τουριστικών ταινιών τα μυστικά και τη διαδικασία μέχρι το τελικό αποτέλεσμα, από το story telling μέχρι τα γυρίσματα.

Το Amorgos Tourism Festival, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του πεντάστερου ξενοδοχείου στην Αιγιάλη Aegialis Hotel & Spa, και θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα προστασίας από τον covid 19, με συνεχείς απολυμάνσεις των εγκαταστάσεων και τήρηση των αποστάσεων  στις αίθουσες προβολής και στο εστιατόριο.

Ταινίες, γαστρονομία, πολιτισμός

Επισκέψεις σε γραφικά χωριά και παραδοσιακά σπίτια ηλικίας άνω των 500 ετών, σε ελαιοτριβείο, στο αρχαιολογικό μουσείο και στον Ελληνιστικό Πύργο στο νότιο μέρος του νησιού, πεζοπορίες και βεβαίως στην επιβλητική μονή της Παναγίας Χοζοβιώτισσας η οποία είναι κτισμένη σε ύψος 300 μ. από τη θάλασσα, σε κοίλωμα κάθετου βράχου. Είναι δε πολιούχος της Αμοργού και εορτάζει στις 21 Νοεμβρίου, στα Εισόδια της Θεοτόκου.

Η έναρξη του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου, παρουσία του δημάρχου Αμοργού Λευτέρη Καραΐσκου, του αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Λεονταρίτη και των διοργανωτών Ειρήνης Γιαννακοπούλου προέδρου του Φεστιβάλ, Alexander Kammel γενικού διευθυντή του CIFFT.

Σημειώνεται ότι το 12ου Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού και το 18ο ΥΠΕΡΙΑ υποστηρίζονται από το Κέντρο Ελληνικού Κινηματογράφου ενώ τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, του ΕΟΤ, του Υπουργείου Πολιτισμού και της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι το περσινό 11ο Amorgos Tourism Film Festival, λόγω της πανδημίας και του γενικού lockdown πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ