Η Αργυροχρυσοχοΐα γιόρτασε τους προστάτες της, Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη (ΦΩΤΟ)

Η Αργυροχρυσοχοΐα γιόρτασε τους προστάτες της, Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη (ΦΩΤΟ)

Στον λαμπρό εορτασμό των Προστατών του κλάδου της Αργυροχρυσοχοΐας, Αγίων Μεγάλων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, προχώρησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών, το Σάββατο 21 Μαΐου 2022.

Μετά τη θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στο Γ’ Σώμα Στρατού, (Λεωφόρος Στρατού) στην Θεσσαλονίκη, τελέστηκε αρτοκλασία, παρουσία εκπροσώπων-μελών του κλάδου, των δύο τοπικών Συλλόγων «Συντεχνία Χρυσοχόων Αργυροχόων» και «Σύλλογος Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών».

Πιο συγκεκριμένα, στη γιορτή παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΠΟΒΑΚΩ και Πρόεδρος του Συλλόγου Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης (ΣΚΩΘ), κ. Πέτρος Καλπακίδης, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΒΑΚΩ, κ. Τριαντάφυλλος Παπαθανασίου, η Πρόεδρος της Συντεχνίας Χρυσοχόων Αργυροχόων Θεσσαλονίκης (ΣΧΑΘ), κ. Ελένη Τεζαψίδου, ο Γενικός Γραμματέας ΣΧΑΘ, κ. Σταύρος Σουρούδης και το μέλος του Δ.Σ. της ΣΧΑΘ, κ. Σταμάτης Μαρίνης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, επίσης, η στρατιωτική ηγεσία του Γ’ Σώματος Στρατού και από την πολιτική ηγεσία ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, κ. Σταύρος Καλαφάτης και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κ. Αντώνης Οικονόμου.

Η γιορτή έχει τις ρίζες της στο βυζαντινό Κωνσταντινάτο, νόμισμα-φυλακτό, το οποίο αναπαράχθηκε όσο κανένα άλλο από τους τεχνίτες αργυροχρυσοχόους και συντροφεύει ως δώρο σημαντικές στιγμές στη ζωή του ανθρώπου, όπως η γέννηση και η βάφτιση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σταϊκούρας: Η έκθεση του ΟΟΣΑ επιβεβαιώνει την οικονομική μας πολιτική

Τσεχία: Το πρώτο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων ανακοίνωσαν οι ιατρικές αρχές

Νέοι βανδαλισμοί στην Αγία Σοφία: Ξύνουν τοίχους και παίρνουν κομμάτια για… ενθύμια

Μετρό Θεσσαλονίκης: Στάση εργασίας πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι (VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top