Η δημοτική αρχή Μπακογιάννη για το κόστος του Χριστουγεννιάτικου στολισμού

Η δημοτική αρχή Μπακογιάννη για το κόστος του Χριστουγεννιάτικου στολισμού

Με το μήνυμα “τα φετινά Χριστούγεννα η Αθήνα “θα λάμψει ακόμα περισσότερο” η δημοτική αρχή Μπακογιάννη απαντά στα σχόλια αναφορικά με το κόστος του εορταστικού στολισμού. Στην ανακοίνωση αναφέρει πως “αυτό αποτελεί καθήκον και υποχρέωση, αλλά -κυρίως – αίτημα των κατοίκων και του εμπορικού κόσμου σε αυτές τις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες. Φέτος περισσότερο από ποτέ η Αθήνα πρέπει να εκπέμψει μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας”.

Επιπλέον προσθέτει πως όταν “ανέλαβε τη διοίκηση του δήμου ακύρωσε το διαγωνισμό του προκατόχου της για αγορά στολισμού ύψους 1.794.063 ευρώ” και συμπληρώνει ότι “χωρίς να στοιχίσει ούτε ένα ευρώ στους δημότες και μέσω του προγράμματος “Υιοθέτησε την πόλη σου”, ο περσινός στολισμός και φωτισμός της Αθήνας θα ήταν ο πιο εκτεταμένος των τελευταίων χρόνων”.

Για τον φετινό κόστος, ο δήμος Αθηναίων τονίζει ότι “με το διαγωνισμό ύψους 599.800 ευρώ, ο εορταστικός στολισμός που θα αγοραστεί δεν θα είναι μόνο για μία χρονιά. Αντιθέτως θα προστεθεί στον περσινό εξοπλισμό των δωρεών, με αποτέλεσμα το φως και η λάμψη των Χριστουγέννων να φτάσει σε ακόμα περισσότερα σημεία της Αθήνας”.

Επίσης στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι “από τον περασμένο Ιούλιο, η Οικονομική Επιτροπή είχε αποφασίσει να γίνει διαγωνισμός για τον έγκαιρο στολισμό – αποστολισμό της πόλης κόστους 371.729,68 ευρώ (μαζί με το ΦΠΑ) που να αφορά το 2020 αλλά και το 2021. Άρα το πραγματικό κόστος είναι 185.864,84 ευρώ για κάθε έτος, καθώς διαπιστώθηκε ότι λόγω του μειωμένου εδώ και πολλά χρόνια προσωπικού του δήμου, η διαδικασία στολισμού – αποστολισμού άφηνε χιλιάδες αιτήματα δημοτών σχετικά με θέματα ηλεκτροφωτισμού της πόλης σε εκκρεμότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα – κάτι το οποίο με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται ότι δεν θα ξανασυμβεί”.

Από την άλλη πλευρά, η δημοτική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» , με ανακοίνωσή της επικρίνει τη Δημοτική Αρχή, τονίζοντας ότι «κατανοεί την ανάγκη, σε ανθρώπινο, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, να ζήσουμε την επικείμενη εορταστική περίοδο σε όσο το δυνατόν πιο κανονικές συνθήκες. Ωστόσο, θεωρούμε τη διάθεση αυτών των ποσών αλόγιστη σπατάλη, ειδικά αφού ο δήμος θα μπορούσε να στολίσει αξιοπρεπώς την πόλη, με τους πόρους που ήδη διαθέτει».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ