Η ΕΑΥΘ για τα γεγονότα στο ΑΠΘ: Στα λόγια ευταξία, στην πράξη ανομία

Η ΕΑΥΘ για τα γεγονότα στο ΑΠΘ: Στα λόγια ευταξία, στην πράξη ανομία

Θέση για όλα όσα συνέβησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου (7/5) στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με την εισβολή αγνώστων και την ισοπέδωση με βαριοπούλες όλων των εργασιών που ξεκίνησαν από τη Μ. Εβδομάδα, στην πρώην κατάληψη “Στέκι στο Βιολογικό” πήρε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση της ΕΑΥΘ χαρακτηρίζει την κατάσταση στο ΑΠΘ «κακόγουστο ανέκδοτο» για το οποίο «κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη», ενώ υπερτονίζει την καθυστέρηση που υπάρχει στην υιοθέτηση απαιτούμενων μέτρων για τη φύλαξη του campus, όπως αυτά που προβλέπονται από τη νομοθεσία.

“Όσο οι υπεύθυνοι εμμένουν στην αστυνομοκεντρική προσέγγιση του προβλήματος, χωρίς να υλοποιούν κανένα άλλο μέτρο από αυτά που προβλέπει η νομοθεσία, θα βρισκόμαστε πάντα στον ίδιο παρονομαστή. Που είναι οι πύλες ελέγχου στις εισόδους; Πότε θα γίνει σωστή περίφραξη του χώρου; Πότε θα ελέγχεται η ταυτότητα των εισερχόμενων ατόμων;” σημειώνει μεταξύ άλλων η Ένωση στην ανακοίνωσή της.

Συγκεκριμένα αυτή αναφέρει:

Η κατάσταση που επικρατεί στο ΑΠΘ, έχει καταλήξει να είναι ένα κακόγουστο ανέκδοτο για το οποίο κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη.

Η χθεσινή εισβολή των γνωστών μπαχαλάκηδων και οι εκτεταμένες φθορές που προκάλεσαν, αντιμετωπίστηκαν ως συνήθως με την τοποθέτηση μιας στρατιάς Αστυνομικών περιμετρικά των χώρων του Πανεπιστημίου για τη φύλαξή του.

Καμία, όμως, κουβέντα δεν γίνεται για την καθυστέρηση υιοθέτησης των υπόλοιπων απαιτούμενων μέτρων για τη φύλαξη του ΑΠΘ, όπως αυτά προβλέπονται από τη νομοθεσία.

Ακόμη και σήμερα, στους χώρους του εισέρχονται εξωπανεπιστημιακά άτομα ανενόχλητα, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ή νύχτας.

Κάθε Σαββατοκύριακο διοργανώνονται πάρτυ στα οποία συρρέουν πλήθη νέων.

Άτομα που κρατάνε βαριοπούλες μπορούν να περάσουν τις εισόδους του, χωρίς κανέναν έλεγχο και να καταστρέψουν τη δημόσια περιουσία χωρίς να λογοδοτήσουν γι’ αυτό.

Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο.

Κι όμως, όσο οι υπεύθυνοι εμμένουν στην αστυνομοκεντρική προσέγγιση του προβλήματος, χωρίς να υλοποιούν κανένα άλλο μέτρο από αυτά που προβλέπει η νομοθεσία, θα βρισκόμαστε πάντα στον ίδιο παρονομαστή.

Που είναι οι πύλες ελέγχου στις εισόδους;

Πότε θα γίνει σωστή περίφραξη του χώρου;

Πότε θα ελέγχεται η ταυτότητα των εισερχόμενων ατόμων;

Αυτές είναι λίγες από τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν άμεσα από τους καθ’ύλην αρμόδιους και όχι από την Αστυνομία.

Άλλωστε, τι άλλο πρέπει να γίνει ώστε οι υπεύθυνοι να αντιληφθούν ότι οι χώροι του Πανεπιστημίου πρέπει να ελέγχονται και να φυλάσσονται πρωτίστως από την πανεπιστημιακή κοινότητα και η συνδρομή της Αστυνομίας οφείλει να είναι επικουρική;

Σε λίγες ημέρες θα αναλάβουν υπηρεσία οι Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ). Η δημιουργία τους είναι το μοναδικό μέτρο που εφαρμόστηκε από το σύνολο του Νόμου που αφορά τα Πανεπιστήμια και αναδεικνύει την επιλεκτική εφαρμογή του και την εκκωφαντική απουσία των υπολοίπων φορέων.

Ήρθε λοιπόν η ώρα οι υπεύθυνοι να σηκώσουν τα μανίκια όχι μόνο για να καλέσουν το 100, αλλά και για να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που τους δίνει η νομοθεσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

ΑΠΘ: Άγνωστοι ρήμαξαν τα πάντα στον χώρο εργασιών της νέας βιβλιοθήκης (ΦΩΤΟ-VIDEO)

ΑΠΘ: Κατέστρεψαν με βαριοπούλες τον χώρο που γίνεται η βιβλιοθήκη (ΦΩΤΟ)

ΑΠΘ: Τρεις προσαγωγές ατόμων για το πρώην «Στέκι στο Βιολογικό»

Θεσσαλονίκη: Επίθεση με μολότοφ σε αστυνομικούς τα ξημερώματα στο κέντρο – 10 προσαγωγές

ΑΠΘ: Τέλος της πρώτης φάσης εργασιών για την κατασκευή βιβλιοθήκης στο πρώην “Στέκι στο Βιολογικό” (ΦΩΤΟ)

ΑΠΘ: Νέες κινητοποιήσεις φοιτητών στη ΣΘΕ – «Έξω από τις σχολές η Αστυνομία» (ΦΩΤΟ-VIDEO)

ΑΠΘ: Νέα συγκέντρωση φοιτητών έξω από την Πρυτανεία για την αστυνομική παρουσία (ΦΩΤΟ-VIDEO)

ΑΠΘ: Αποχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις από τη ΣΘΕ (VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top