Η Ελλάδα εκπρόσωπος της ΕΕ στην Κεντρική Διοίκηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντι-Ντόπινγκ (WADA)

Η Ελλάδα εκπρόσωπος της ΕΕ στην Κεντρική Διοίκηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντι-Ντόπινγκ (WADA)

Η Ελλάδα θα μετέχει πλέον στην Κεντρική Διοίκηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντι-Ντόπινγκ (WADA), για πρώτη φορά στα 23 χρόνια λειτουργίας του, καθώς ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, εξελέγη εκπρόσωπος των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η υποψηφιότητα του κ. Αυγενάκη είχε ανακοινωθεί στα τέλη Νοεμβρίου, κατά τη Σύνοδο των Υπουργών Αθλητισμού της ΕΕ στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με πηγές, τον είχαν παροτρύνει οι ομόλογοί του, αναγνωρίζοντας τα τεράστια βήματα προόδου που έχουν συντελεστεί στη χώρα μας την τελευταία τριετία, ώστε πλέον να καταγράφεται η Ελλάδα στις πρότυπες χώρες καταπολέμησης του ντόπινγκ.

Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι το 2019, η Ελλάδα βρισκόταν στα πρόθυρα του αποκλεισμού της από την παγκόσμια κοινότητα καταπολέμησης του ντόπινγκ, καθώς επί σειρά ετών αμελούσε τις υποχρεώσεις της. Στη συνέχεια, με επίπονες προσπάθειες, τα πράγματα άλλαξαν ριζικά.

«Η τιτάνια προσπάθειά μας, επί τρία χρόνια, απέδωσε: Η Ελλάδα επέστρεψε στη φυσική της θέση, στη διεθνή πρωτοπορία αντιμετώπισης του ντόπινγκ. Η γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων και των αξιών τους, οφείλει να είναι θεματοφύλακας του καθαρού αθλητισμού και αυτό πράττει πλέον. Η Ελλάδα αλλάζει και επιβεβαιώνεται διεθνώς! Πηγαίνει μπροστά, πιο δυνατά, πιο ψηλά!», δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σταϊκούρας: Ο εξωδικαστικός μηχανισμός λειτουργεί πλέον ικανοποιητικά –Ρύθμιση οφειλών ύψους 1,08 δισ. ευρώ

Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου υπέθαλψε απόπειρα πραξικοπήματος, λέει ο πρόεδρος Λούλα

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top