Η… Ιρλανδική διάβαση του δήμου Παύλου Μελά (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Η… Ιρλανδική διάβαση του δήμου Παύλου Μελά (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Αν συναντήσετε ποτέ στο δρόμο σας μια “ιρλανδική διάβαση” και δείτε ότι βρέχει έντονα ή η διάβαση έχει νερά, να αποφύγετε να την περάσετε και να αναζητήσετε άλλο δρόμο για να συνεχίσετε τη διαδρομή σας.

Στην ουσία, πρόκειται για διαβάσεις που περνούν από ρέματα ή χειμάρρους, κατασκευασμένες σαφώς πιο πρόχειρα από ότι μια κανονική γέφυρα, με σκοπό να επιτρέπουν τη διέλευση πεζών, ΙΧ και φορτηγών, χωρίς να δαπανώνται πολλά χρήματα.

Είναι δε κατασκευασμένες συνήθως ως συνέχεια του δρόμου, έχοντας όμως από κάτω κάποια κενά ή μεγάλους τσιμεντένιους αγωγούς, μέσω των οποίων το νερό μπορεί να περάσει και να συνεχίσει τη ροή του.

Μια τέτοια διάβαση, υπάρχει εδώ και χρόνια στον δήμο Παύλου Μελά, στην περιοχή των Βυζαντινών Νερόμυλων, στην απέναντι από το πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου, πλευρά του περιφερειακού δρόμου. Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο και στις φωτογραφίες του GRTimes.gr, κάτω από το οδόστρωμα υπάρχουν 3 μεγάλοι τσιμεντένιοι αγωγοί που διασχίζουν τον δρόμο μέχρι την απέναντι πλευρά.

Οι διαβάσεις αυτές, όταν βρέχει καταρρακτωδώς και το νερό γίνεται ορμητικό, φράζουν πολλές φορές από κάτω από πέτρες, ξύλα και άλλα φερτά υλικά, με αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν και είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για τα οχήματα να τις διασχίζουν, καθώς μπορεί να παρασυρθούν. Οι οδηγοί δεν πρέπει ποτέ να υπερεκτιμούν, ούτε τις οδηγικές τους ικανότητες, ούτε τη δυνατότητα του οχήματος τους και όταν βλέπουν νερά στο οδόστρωμα, καλό είναι να ακολουθούν άλλη διαδρομή για να φτάσουν στον προορισμό τους.

Ονομάζονται έτσι, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά διεθνώς, καθώς λέγεται πως οι Ιρλανδοί τις είχαν κατασκευάσει πρώτοι.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ