Η ιστορία οικογένειας από την Ουκρανία που βρήκε καταφύγιο στη Θεσσαλονίκη: Ο επιχειρηματίας που την βοήθησε να κάνει νέα αρχή

Η ιστορία οικογένειας από την Ουκρανία που βρήκε καταφύγιο στη Θεσσαλονίκη: Ο επιχειρηματίας που την βοήθησε να κάνει νέα αρχή

Αναγκάστηκαν να αφήσουν πίσω την πατρίδα τους και να δώσουν την ευκαιρία για μια νέα ζωή μακριά από τις άγριες συνθήκες πολέμου που ταλανίζουν την πατρίδα τους.

Ρεπορτάζ: Στρατής Λημνιός

Ο λόγος για ένα ζευγάρι Ουκρανών που εδώ και λίγο καιρό έχει καταφέρει να στέκεται πια στα πόδια του και να αισθάνεται ανακούφιση στην Ελλάδα όπου και προσπαθεί να κάνει μια νέα αρχή ζωής.

Καθοριστικής σημασίας ήταν βέβαια η γνωριμία του ζευγαριού με έναν ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένο σε κοινωνικά θέματα και ζητήματα αλληλεγγύης επιχειρηματία, που διακρίνεται για τη διάθεση και την προσφορά του σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Ο κραταιός επιχειρηματίας Βασίλης Ρόκος όπως λέει μιλώντας στο GRTimes θεωρεί ότι απλά έκανε αυτό που ένιωσε όταν αντίκρυσε τους ανθρώπους που του ζήτησαν μια δεύτερη ευκαιρία ζωής για τους ίδιους και την οικογένειά τους.

“Σε δύσκολες εποχές που όλα καταρρέουν, εμείς οι άνθρωποι πρέπει να κάνουμε την ανατροπή και να τα αλλάξουμε όλα. Είναι επιτακτική ανάγκη να είμαστε άνθρωποι πάνω από όλα. Όταν τους συνάντησα τους ανθρώπους αυτούς, δε νομίζω ότι είχα συναισθηματικά περιθώρια να κάνω κάτι άλλο από αυτό που έπραξα. Δε ζήτησαν τίποτα άλλο παρά μια στέγη, μια δουλειά για να επιβιώσουν μακριά από τον τόπο τους. Επιβίωση λέγεται αυτό και η ανθρωπιά είναι επιτακτική ανάγκη”, λέει ο κ. Βασίλης Ρόκος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top