Η Καλαμαριά εκσυγχρονίζεται με ηλεκτρικά οχήματα και γωνιές ανακύκλωσης

Η Καλαμαριά εκσυγχρονίζεται με ηλεκτρικά οχήματα και γωνιές ανακύκλωσης

Δύο σημαντικά έργα για την προστασία του περιβάλλοντος και την καθαριότητα της πόλης εξασφάλισε ο Δήμος Καλαμαριάς, μετά και την έγκρισή τους από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Το πρώτο αφορά στην προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων και σταθμών φόρτισής τους, προϋπολογισμού 2.589.560,20 €, σύμφωνα με το οποίο ο Δήμος θα παραλάβει συνολικά δέκα ηλεκτρικά οχήματα και έξι σταθμούς φόρτισης, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στη μείωση των ρύπων.

Με το δεύτερο έργο ο Δήμος Καλαμαριάς προχωράει στην «Προμήθεια και Τοποθέτηση Εξοπλισμού για τη Δημιουργία Γωνιών Ανακύκλωσης, στο πλαίσιο εναρμόνισής του με τους στόχους που τίθενται στο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων.

Βάσει του σχεδιασμού που έχει γίνει, ο Δήμος Καλαμαριάς θα τοποθετήσει υπόγειους κάδους αποθήκευσης ανακυκλώσιμων αποβλήτων (χαρτιού-χαρτονιού, μετάλλου, πλαστικού, γυαλιού κλπ) σε κοινόχρηστους χώρους, ενώ θα μπουν και οικίσκοι ανακύκλωσης, οι οποίοι διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό για την διαλογή στην Πηγή των τεσσάρων υλικών. Παράλληλα προχωράει στη προμήθεια δύο απορριμματοφόρων οχημάτων, προκειμένου να διασφαλίζεται η αποκομιδή των υπόγειων κάδων. Ο προϋπολογισμός του έργου φτάνει τα 3.093.564,40 €.

«Η Καλαμαριά διαρκώς εκσυγχρονίζεται. Η έγκριση των δύο αυτών έργων είναι αποτέλεσμα εντατικής δουλειάς, που στόχο έχει την προστασία του περιβάλλοντος και φυσικά την καθαριότητα της πόλης, η οποία όπως έχω ξαναπεί αποτελεί μία από τις βασικές μας προτεραιότητες μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κ. Πιερρακάκης – Pfizer: «Άρωμα Silicon Valley στη Θεσσαλονίκη» (ΦΩΤΟ-VIDEO)

«Μηχανικοί στην Πράξη» της Mytilineos: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τον 6ο κύκλο

Κυρ. Μητσοτάκης: Συνολικό σχέδιο για την αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της Ανατολικής Αττικής

Η ξεκαρδιστική κωμωδία ΑΡΚΑΣ “Εκτός Ελέγχου” στο Αμφιθέατρο Νέων Μουδανιών

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top