Η καλύτερη μαρινάδα για τα ψητά της Τσικνοπέμπτης

Η καλύτερη μαρινάδα για τα ψητά της Τσικνοπέμπτης

Η Τσικνοπέμπτη είναι η πιο ξεχωριστή ημέρα της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου (είναι γνωστή και ως «Κρεατινή»), κατά την οποία, σύμφωνα με το έθιμο, στα σπίτια ψήνουν κρέας, γεμίζοντας τον αέρα με τη μυρωδιά της «τσίκνας». Ωστόσο, η φετινή Τσικνοπέμπτη θα πρέπει να εορταστεί με τους περιορισμούς που ορίζουν τα μέτρα  κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Αυτό όμως, δεν σημαίνει ότι αυτή η φετινή Τσικνοπέμπτη πρέπει να είναι λιγότερο γευστική. Σίγουρα, ούτε φέτος από το τραπέζι του  εορτασμού θα λείπει το νόστιμο κρέας και το καλό ελληνικό κρασί. Για αυτό και σας προτείνουμε έναν τρόπο για να ενισχύσετε την γεύση του κρέατος.

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν πολλές συνταγές για μαρινάδες κρέατος ωστόσο, το καλό κρέας δεν χρειάζεται πολλά για να είναι  νόστιμο.  Εκτός από τον τρόπο με τον οποίο θα ψηθεί, το κρέας χρειάζεται και τα κατάλληλα καρυκεύματα.

Η καλή μαρινάδα για τα κρέατα του σημερινού τραπεζιού η μαρινάδα που είναι η πιο κατάλληλη αποτελείται από τρία βασικά συστατικά:

ελαιόλαδο, κρεμμύδια και μπαχαρικά.

Αφού ετοιμάζουμε το κρέας, περιχύνουμε μία ποσότητα ελαιόλαδου αρκετή ώστε να καλύψει κάθε του επιφάνεια αλλά χωρίς να είναι υπερβολικό. Στη συνέχεια απλώνουμε ένα μείγμα μπαχαρικών της αρεσκείας μας (όπως αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, ξερή ρίγανη ή θυμάρι).

Τοποθετούμε το κρέας σε ένα σκεύος με καπάκι, αφού ενδιάμεσα από κάθε κομμάτι έχουμε βάλει λεπτές φέτες από ξερό κρεμμύδι. Ανάλογα με την ποσότητα του κρέατος, υπολογίζουμε και τα κρεμμύδια. Κλείνουμε το καπάκι και το τοποθετούμε στο ψυγείο. Καλό είναι να μείνει στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες. Αν το τραπέζι στρωθεί το μεσημέρι, η μαρινάδα θα πρέπει να μείνει με το κρέας από το πρωί, ενώ αν το τραπέζι στρωθεί το βράδυ, η μαρινάδα είναι καλό να μείνει με το κρέας με το μεσημέρι.

Αν δεν υπάρχει δυνατότητα για μπάρμπεκιου σε κάποιο μπαλκόνι, ένα καλό σχαροτήγανο ή ακόμη και το grill του φούρνου μπορούν να προσφέρουν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.  Μερικές αλοιφές και πίτες από σουβλάκι σίγουρα θα προσθέσουν στο γευστικό αποτέλεσμα.

Γιορτή χωρίς καλό κρασί δεν γίνεται, οπότε για αυτήν την ιδιαίτερη Τσικνοπέμπτη ένα ιδιαίτερο ελληνικό ερυθρό κρασί θα συμπληρώσει το τραπέζι.

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ