Η καρδιά του ελληνισμού θα “χτυπήσει” στην Στουτγκάρδη… για τα 200 χρόνια (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Η καρδιά του ελληνισμού θα “χτυπήσει” στην Στουτγκάρδη… για τα 200 χρόνια (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Πέρα από τα σύνορα επεκτείνονται οι εορτασμοί για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση.

Ο λόγος για την μεγάλη παρέλαση που θα γίνει για πρώτη φορά σήμερα το μεσημέρι στην Στουτγκάρδη της Γερμανίας, με την συμμετοχή της Προεδρικής Φρουράς.

Σήμερα Σάββατο 9 Οκτωβρίου στις 13:00 το μεσημέρι η άλλοτε βορειοευρωπαϊκή Στουτγκάρδη θα αναβλύσει άρωμα… Ελλάδας, με την παρέλαση της ομογένειας που στόχο έχει να τιμήσει τους ήρωες της επανάστασης και να ενώσει τους Έλληνες της διασποράς με την μητέρα πατρίδα.

Η Οργανωτική Επιτροπή Παρέλασης, 59 ομογένειες, ελληνικοί πολιτιστικοί σύλλογοι, σχολεία και κοινότητες εργάστηκαν πυρετωδώς τον τελευταίο χρόνο για την διοργάνωση αυτής της σπουδαίας για τον απανταχού ελληνισμό εκδήλωση.

Στην παρέλαση, που αναμένεται να είναι μεγαλειώδης, θα συμμετάσχει Άγημα Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς από την Ελλάδα, ενώ αναμένεται να παρελαύνουν ελληνικά σχολεία, πολιτιστικοί σύλλογοι και ελληνικές κοινότητες από το Κρατίδιο της Βάδης Βυρτεμβέργης. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που άγημα ευζώνων θα συμμετάσχει σε παρέλαση στη Γερμανία.

Η Προεδρική Φρουρά

Το όνειρο της Ομογένειας ζωντανεύει

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οργανωτικής επιτροπής “Η πραγματοποίηση μιας παρέλασης σε ευρωπαϊκή πόλη εκτός Ελλάδας, στα πρότυπα παρελάσεων σε άλλες ηπείρους, υπήρξε ανέκαθεν επιθυμία πολλών ομογενών. Στο κρατίδιο της Βάδης Βυρτεμβέργης ζουν και δραστηριοποιούνται γύρω στους 200.000 Έλληνες. Πάνω από 70 ελληνικοί σύλλογοι (τόσο γονέων και κηδεμόνων όσο και πολιτιστικοί και κοινότητες) κρατούν ζωντανό τον πολιτισμό της πατρίδας μας, ζώντας 2.000 χιλιόμετρα μακριά από αυτήν. Το 2021,με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, αποφασίστηκε αυτή η επιθυμία τόσων χρόνων να πάρει σάρκα και οστά. Όλοι οι Έλληνες της Γερμανίας θα συναντηθούμε σε μια παρέλαση που προβλέπεται μεγαλειώδης, την πρώτη τέτοιου είδους που θα πραγματοποιηθεί επί ευρωπαϊκού εδάφους, για να βγάλουμε την πατρίδα μας στο φως και να σηκώσουμε την Ελλάδα μας “λίγο ψηλότερα””.

Τα δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου

Δημοσίευμα της εφημερίδος Stuttgarter zeitung προϊδέασε τους αναγνώστες με τον τίτλο, για το γεγονός: «Οι Έλληνες γιορτάζουν τα 200 χρόνια ανεξαρτησίας με παρέλαση στη Στουτγκάρδη». Στο άρθρο αναφέρονται οι Γερμανοί Φιλέλληνες όπως ο Goethe, ο Schiller και ο Hölderlin. Όλους τους ένωνε ο θαυμασμός τους για την αρχαία Ελλάδα. Οι Γερμανοί που δεν είχαν ακόμη ενωθεί σε ένα κράτος, πολυδιασπασμένοι σε μικρά βασίλεια, είδαν με θαυμασμό ένα ολιγάριθμο λαό να ορθώνεται απέναντι σε μια από τις τέσσερεις μεγαλύτερες αυτοκρατορίες του κόσμου. Ήταν όμως ο Βασιλιάς ενός άλλου κρατιδίου, της Βαυαρίας ο Λουδοβίκος Α΄, πατέρας του Όθωνα, που έβαλε σε κάθε γωνιά του βασιλείου του την ελληνική σφραγίδα και ενέπνευσε τους ευρωπαίους να πολεμήσουν για την Ελλάδα. 342 Γερμανοί συμμετείχαν στον απελευθερωτικό αγώνα, τους 142 εκ των οποίων σκέπασε η ελληνική γη.

Δείτε την παρέλαση LIVE εδώ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top