Η κόρη του «109565»: Έτσι έζησε ο πατέρας μου στο Άουσβιτς

Η κόρη του «109565»: Έτσι έζησε ο πατέρας μου στο Άουσβιτς

Ο Πρίμο Λέβι σε ένα από τα συγκλονιστικά αποσπάσματα του βιβλίου “Εάν αυτό είναι ο άνθρωπος” αναφέρει για τη ζωή στο Άουσβιτς: “Είναι ο Νουλ Άχτζεν. Αυτό είναι το όνομά του. Μηδέν δεκαοκτώ. Σ’ αυτά τα τρία ψηφία λήγει το νούμερό του: σαν όλοι να είχαν καταλάβει, πως μόνοι άνθρωποι είναι άξιοι να έχουν όνομα και ο Νουλ Άχτζεν δεν είναι πια άνθρωπος. Νομίζω ότι και αυτός ο ίδιος έχει ξεχάσει το όνομά του, σίγουρα, αυτό δείχνει η συμπεριφορά του. Όταν μιλάει, όταν κοιτάζει δίνει την εντύπωση ότι εσωτερικά είναι άδειος, ότι απέμεινε μόνο το περίβλημά του, σαν το ρούχο μερικών εντόμων που βλέπουμε στην όχθη των βάλτων να κρέμονται από μια κλωστή και να τρέμουν στον αέρα…”.

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης 

Ημέρα μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος και της απελευθέρωσης του «εργοστασίου θανάτου» του Άουσβιτς – Μπιρκενάου η σημερινή και ένα πρόσωπο, συνυφασμένο με την Εβραϊκή κοινωνία της Θεσσαλονίκης, ανοίγει την καρδιά του στο GRtimes.gr. Πρόκειται για την Χέλλα Ματαλών – Κούνιο, κόρη του Χάιντς Κούνιο, ο οποίος είναι ένας από τους λίγους, από τους πολύ λίγους ανθρώπους που επιβίωσαν της γερμανικής θηριωδίας και έπειτα από χρόνια επέστρεψε στη πόλη που μεγάλωσε. Σύμφωνα με τον Λέβι, ο Κούνιο είναι ο πέντε εξηταπέντε. Ο ίδιος έχει πει “Αριθμός 109565. Κρατούμενος 109565”. 

“Είναι πολύ δύσκολο να περιγράψω εγώ, σαν απόγονος δεύτερης γενιάς τα γεγονότα του Ολοκαυτώματος, μπορώ όμως να διηγηθώ κάποια πράγματα, όπως μου τα έχει περιγράψει ο πατέρας μου, μαζί με την εντύπωση που έκαναν σε εμένα. Είμαστε τέσσερα παιδιά, που είχαν την τύχη να έχουν πατέρα που μίλησε. Και που θέλει ακόμα να μιλάει, για “να μην ξεχάσει ο κόσμος”, όπως του αρέσει να μας λέει. Βέβαια πώς είναι δυνατό να ξεχάσεις. Ο πατέρας μου μέχρι και σήμερα ξυπνά από εφιάλτες. Ορισμένες σκηνές τις περιγράφει κάθε φορά με τα ίδια λόγια. Με τους ίδιους χαρακτηρισμούς” λέει η Χέλλα Ματαλών – Κούνιο. 

Επρόκειτο για δυόμιση εφιαλτικά χρόνια, υπό συνθήκες που είναι αδύνατο να φανταστεί ο καθένας μας, να συλλάβει ανθρώπινος νους. Ακόμα και σε μένα που μου διηγείται από μικρό παιδί την ιστορία, υπάρχουν στιγμές που λέω πως είναι αδύνατο να υπάρχει άνθρωπος που έκανε τέτοιες πράξεις απέναντι σε άλλους ανθρώπους. Βλέπουμε στα ντοκιμαντέρ τις περιγραφές των επιζώντων, βλέπουμε τις ταινίες που ορισμένες είναι εξαιρετικά καλές στο πως περιγράφουν την κατάσταση. Όμως και πάλι, ο νους αδυνατεί να δεχθεί ότι αυτά τα γεγονότα συνέβησαν στα αλήθεια. 

Και ξέρετε, αυτός είναι και ο κίνδυνος που ελλοχεύει, ειδικότερα τώρα, που οι επιζώντες αρχίζουν και φεύγουν από κοντά μας. Είναι τόσο δυνατά αυτά τα πράγματα, που είναι δύσκολο να τα δεχθεί κανείς. Ο πατέρας μου συνηθίζει να περιγράφει κάποιες συνθήκες που έζησε στο Άουσβιτς, που είναι αδύνατο να το συλλάβεις. Για παράδειγμα η ιστορία των πτωμάτων, η καύση τους, η άφιξη των Ούγγρων Εβραίων που έφτασαν στο στρατόπεδο κατά χιλιάδες και εντελώς ξαφνικά το φθινόπωρο του 1944. 

Ήταν τόσοι οι Ούγγροι που έφταναν εκεί καθημερινά που δεν μπορούσαν οι Γερμανοί να διαχειριστούν το ζήτημα. Αναγκάστηκαν να ανάψουν μεγάλες φωτιές με σχάρες από τις ράγες των τρένων ώστε να κάψουν τα πτώματα στην ύπαιθρο. Ήταν αδύνατο να χωρέσουν στα κρεματόρια. Αυτά είναι τα αδιανόητα. Τα αδιανόητα.

Ο πατέρας μου, συνηθίζει να επαναλαμβάνει τη φράση “τότε που έβρεχε ανθρώπινες στάχτες στο Άουσβιτς”. Και το κάνει για να περιγράψει τη στιγμή της δικής του άφιξης στο στρατόπεδο του θανάτου. Στις ράμπες έφτασε νύχτα και έμοιαζε να χιονίζει. Είχε πάρα πολύ κρύο και οι Γερμανοί ουρλιάζαν τις εντολές τους. Κανείς δεν καταλάβαινε κουβέντα. Και δεν καταλάβαινε κανείς γιατί η πρώτη αποστολή Εβραίων από τη Θεσσαλονίκη είχε μόνο πάμφτωχους που μιλούσαν Ισπανο-Εβραϊκά. Από καλή ή κακή τύχη δεν ξέρω, σε αυτή την ομάδα βρέθηκε και η οικογένεια του πατέρα μου, παρ’ όλο που δεν ήταν φτωχή. Ήταν μεσαίας τάξης έμποροι και ήξεραν ξένες γλώσσες. Χαρακτηριστικά η οικογένεια η δική μου, ήξερε γερμανικά γιατί ήταν η μητρική γλώσσα της γιαγιάς μου.

Περιγράφει λοιπόν την σκηνή της άφιξης και μου έχει διηγηθεί ότι ενώ έφτασαν βαθιά νύχτα στο Μπιρκενάου, οι φρουροί τους τραβούσαν με μανία έξω από το τρένο, μέχρι να κάνουν τις περίφημες “διαλογές”. Χώριζαν τους πιο δυνατούς και αυτούς που ήταν ικανοί για εργασία με τους πιο αδύναμους τους οποίους έστελναν απ’ ευθείας στους θαλάμους αερίων. Οι Γερμανοί από τις ελληνικές αποστολές κρατούσαν προς εργασία μόλις το 10% των αφιχθέντων. 

Συγκεκριμένα από τα 2.800 άτομα που ήταν στο τρένο εκείνο το βράδυ της 15η Μαρτίου του 1943, για εργασία επέλεξαν λιγότερα από 200. Οι υπόλοιποι πήγαν κατ’ ευθείαν στα κρεματόρια. Προσπάθησαν λοιπόν να χωρίσουν άντρες και γυναίκες και στη συνέχεια με τη βοήθεια ενός γιατρού που καθόταν σε ένα γραφείο κι έδειχνε με το δάχτυλο μόνο δεξιά ή αριστερά, να χωρίσουν τους δυνατούς με τους αδύνατους. Εκεί οι άνθρωποι μετά από ένα ταξίδι εφτά ημερών (κι αφού αρκετοί είχαν πεθάνει κατά τη διάρκεια του), ζαλισμένοι προσπαθούσαν να καταλάβουν τι θέλουν οι Γερμανοί από αυτούς. “Recths, Links, Schnell, Schnell”.

Και ξέρετε σε αυτό το γεγονός στέκομαι ιδιαίτερα, γιατί δεν μπορούμε να διαχειριστούμε τα νούμερα των καθημερινών δολοφονιών. Και το μοναδικό στοιχείο που έσωσε τον πατέρα μου και την οικογένειά του ήταν ότι από τα 2.800 άτομα μόνο τέσσερις γνώριζαν γερμανικά. Και οι ίδιοι οι Γερμανοί βρέθηκαν σε μια κατάσταση χάους. Έδιναν εντολές και δεν καταλάβαινε κανείς. Μετά από αρκετή ώρα και αφού χτυπούσαν αδιακρίτως και ασταμάτητα, κάποιος αξιωματικός ρώτησε ποιος ξέρει γερμανικά. Κι έτσι γλίτωσαν. Γιατί τους είχαν ανάγκη.Και όταν λέω ότι τους είχαν ανάγκη δεν εννοώ ότι συνεργάστηκαν μαζί τους. Δεν είχαν ούτε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, ούτε καλύτερο φαγητό, αλλά δεχόντουσαν και τις ίδιες τιμωρίες όταν έδειχναν ανυπακοή».

Τον δήλωσαν ως «ράφτη» αν και δεν κράτησε ποτέ βελόνα 

Σε ερώτηση για το πόστο που ανέλαβαν οι άνθρωποι της οικογενείας της εντός του στρατοπέδου, η κ. Κούνιο απάντησε ότι “τους έδωσαν μια δουλειά για να μπορούν τη μέρα να τους κρατούν ζωντανούς και το βράδυ να μεταφράζουν κατά την άφιξη των αποστολών. Τη μέρα λοιπόν, ο πατέρας μου ήταν γραμμένος ως “ράφτης” παρόλο που δεν είχε κρατήσει ούτε βελόνα στη ζωή του. Το έκαναν μόνο για να τον έχουν κρατούμενο σε ένα κλειστό χώρο. 

Ξέρετε αν ρωτήσετε τους επιζώντες: Πως εξηγείς ότι εσύ επέζησες και ο διπλανός σου δεν τα κατάφερε; Απορούν και οι ίδιοι με αυτό και απαντούν «δεν ξέρω, ίσως από τύχη». Και ο πατέρας μου το ίδιο ακριβώς απαντά. Ότι είχε εφτά στιγμές που βρέθηκε στην πλευρά του θανάτου. Μία φορά μάλιστα ήταν στους 20 επιλεχθέντες για εκτέλεση. Στους 18 οι Γερμανοί σταμάτησαν και είπαν απλά, «εντάξει φτάνει».

Η απελευθέρωση: Τον Μάιο του 1945 ο Χάιντς Κούνιο ήταν 34 κιλά

Αναφερόμενη στην κατάσταση του Χάιντς Κούνιο λίγο πριν την απελευθέρωση του στρατοπέδου συγκεντρώσεως, η Χέλλα Ματαλών – Κούνιο αποκαλύπτει: “Το Άουσβιτς άρχισε να εκκενώνεται στις 16 Ιανουαρίου του 1945. Στις 27 Ιανουαρίου, σαν σήμερα δηλαδή, μπήκε ο Κόκκινος Στρατός και αντίκρισε φοβερά πράγματα. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο πατέρας μου επιλέχθηκε να κάνει την γνωστή ως “πορεία θανάτου”. Γι’ αυτή την πορεία επιλεγόταν οι πιο γεροί, ενώ οι υπόλοιποι ακολουθούσαν πίσω. Ξεκινούσαν από το Άουσβιτς και κατέληγαν σε μέρη κοντά στη Γερμανία τα οποία ήταν ακόμη κάτω από την ηγεσία των ναζί. 

Η δική τους ομάδα δε, έπρεπε να φτάσει στο Μαουτχάουζεν, μια πορεία που στο μεγαλύτερο κομμάτι της έγινε με τα πόδια κι ένα ακόμη σε ανοιχτά βαγόνια. Επέζησε της πορείας του θανάτου και αυτό ήταν επίσης θέμα τύχης, γιατί μέσα στην παγωνιά του Γενάρη πολλοί ήταν αυτοί έχασαν τη ζωή τους στην διαδρομή. Όταν έφτασε στην Αυστρία, έμεινε σε τρία στρατόπεδα. Στο Μαουτχάουζεν, στο Μελκ και στο Έμπενζε. Εκεί από τον Φεβρουάριο μέχρι και τον Μάιο του 1945 έπρεπε να κάνει πάρα πολύ σκληρή δουλειά που δεν ήταν δυνατό να γίνει από ασθενικά άτομα, όπως ήταν στο σύνολό τους οι κρατούμενοι. 

Ουσιαστικά τους ανάγκαζαν να ανοίγουν τρύπες σε ένα βουνό γρανίτη προκειμένου να κατασκευάσουν τούνελ και να κρύψουν το πολεμικό τους υλικό. Αυτές τις στοές τις άνοιξαν αυτοί οι κρατούμενοι που είχαν αρχίσει να μετατρέπονται σε σκελετοί. Ήταν τόσο μεγάλη η εξάντληση του πατέρα μου που μου έχει αναφέρει πως αποκοιμιόταν πάνω στο τρυπάνι. Εν’ τέλει ο Χάιντς Κούνιο απελευθερώθηκε στον Μάιο του 1945 με το βάρος του να φτάνει τα 34 κιλά!”. 

Όσο για την επιστροφή στη Θεσσαλονίκη; “Έγινε μέσα από τα κανάλια του Ερυθρού Σταυρού κι αφού πρώτα, παππούς και πατέρας βοήθησαν τους αμερικανούς να καταγράψουν τους Έλληνες Εβραίους στα στρατόπεδα της Αυστρίας εκείνη τη στιγμή. Αργότερα οι δυο τους βρέθηκαν σε μια ομάδα στην οποία άνηκαν και Έλληνες κομμουνιστές, δύο εκ των οποίων, έγιναν καλοί φίλοι του πατέρα μου. Οδικώς, έφτασαν στην Ιταλία και από το Μπάρι στη συνέχεια πέρασαν στην Ελλάδα και την Αθήνα. Μετά από λίγο χρονικό διάστημα ήρθαν και στη Θεσσαλονίκη” λέει η κ. Κούνιο στο GRtimes.gr

Ποτέ ξανά! 

Ο Χάιντς Κούνιο έχει συγχωρέσει; Θα νιώσει ποτέ έτοιμος να συγχωρέσει; “Θα σας το πω όπως το λέει ο ίδιος. Δεν μπορεί να συγχωρέσει, αλλά ούτε και είναι σε θέση να συγχωρέσει. Ο μόνος που μπορεί να το κάνει, είναι ο Θεός. Το μήνυμα που πρέπει να θυμόμαστε είναι ένα: “Ποτέ Ξανά”. Ποτέ ξανά απολυταρχικά καθεστώτα, ποτέ ξανά φασισμός”. 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

23:5927/02

Βέλγιο: Κλινικές δοκιμές κινεζικού εμβολίου θα ξεκινήσουν στο κέντρο έρευνας Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:5327/02

Σε σκληρό lockdown η Μαλεσίνα Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

23:4527/02

Ιταλία: 18.916 κρούσματα και 280 θάνατοι από κορωνοϊό Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:3027/02

Γνωστός τραγουδιστής σε παράνομη χαρτοπαικτική λέσχη στην Κυψέλη Ελλάδα ,Κοινωνία

23:1527/02

BioNTech: Απαραίτητη ίσως και τρίτη δόση του εμβολίου Κορωνοϊός

23:0027/02

Ηράκλειο: Στην εντατική παιδί μετά από επέμβαση – Βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

22:4527/02

Κρούσματα κορωνοϊού σε αθλήτριες “χτύπησαν” τον Εθνικό Κοζάνης Αθλητισμός ,Ελλάδα ,Κοινωνία

22:3027/02

Χωρίς κενό κρεβάτι οι ΜΕΘ του Σωτηρία Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

22:2227/02

Τσίπρας: Κάνω έκκληση στην κυβέρνηση να αλλάξει στάση για τον Κουφοντίνα Ελλάδα ,Κοινωνία ,Πολιτική

22:1527/02

Περιφέρεια Αττικής: Ξεκινούν εργασίες 1 εκ. ευρώ σε γέφυρες του αστικού δικτύου Ελλάδα ,Κοινωνία

22:0027/02

Μπάιντεν για σχέδιο ανάκαμψης της οικονομίας: Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο Διεθνή

21:4527/02

Γώγος: Έξυπνο άνοιγμα λιανεμπορίου- σχολείων μετά τα μέσα Μαρτίου Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

21:3027/02

Συνελήφθη ιερέας σε χωριό της Κοζάνης Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

21:0327/02

Πάρνηθα: Γλίστρησε και έπεσε στο φαράγγι ο 45χρονος στη Γκούρα Ελλάδα ,Κοινωνία

21:0027/02

Ψήφισμα Φοιτητικών Συλλόγων ΑΠΘ για τον Κουφοντίνα Ελλάδα ,Κοινωνία

20:4527/02

Ένωση Τραγουδιστών Ελλάδας: Επιστολή συμπαράστασης στους ηθοποιούς Ελλάδα ,Οικονομία ,Πολιτισμός

20:3027/02

Φ. Γεννηματά: «Ποτέ δεν φύγαμε από το ΠΑΣΟΚ για να χρειαστεί να επιστρέψουμε σ’ α... Κόμματα ,Πολιτική

20:1527/02

Ν. Χαρδαλιάς: Η Πολιτική Προστασία έκανε άλματα δεκαετιών εν μέσω πανδημίας Κορωνοϊός ,Πολιτική

20:1027/02

Υπόθεση Λιγνάδη: Καταπέλτης το δικαστικό βούλευμα – 30 χρόνια «ψάρευε» ανήλικα πα... Ελλάδα ,Κοινωνία ,Σημαντικά

20:0027/02

Πάτρα: Ιερέας που χλεύαζε τους πιστούς που φορούσαν μάσκα κόλλησε κορωνοϊό Χωρίς κατηγορία

19:4527/02

Κάλυμνος: Συνελήφθη γιατρός για δωροληψία με προσημειωμένα χαρτονομίσματα Κοινωνία

19:3027/02

Συρίγος: Από την επόμενη εβδομάδα θα εξεταστεί το άνοιγμα των σχολείων Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

19:2227/02

Τριάδα με φαβορί και κίνητρα στο 10.60 Αθλητισμός

19:1527/02

Συνάντηση αρχηγού ΓΕΕΘΑ με τον πρύτανη του ΟΠΑ Ελλάδα

19:0027/02

Λινού: Δεν αποδίδει το lockdown – Παράταση και μετά τις 7 Μαρτίου Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

18:4527/02

Β. Κικίλιας: Συνεχίζουμε τον αγώνα έως την τελική υγειονομική νίκη Κορωνοϊός ,Πολιτική

18:3427/02

Χάθηκε άτομο σε φαράγγι στην Πάρνηθα – Σε εξέλιξη η έρευνα Ελλάδα ,Κοινωνία

18:3027/02

Μπακογιάννης για Κουφοντίνα: Οι νόμοι πρέπει να ισχύουν για όλους Ελλάδα ,Κοινωνία ,Πολιτική

18:2927/02

Άλλο ένα θύμα του κορωνοϊού στο Ηράκλειο Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

18:1527/02

Δ. Κουτσούμπας: Πώς γεννιούνται τα τέρατα Κόμματα ,Πολιτική

18:0027/02

Κορωνοϊός-Έλεγχοι: 1.534 παραβάσεις και 11 συλλήψεις Κοινωνία ,Κορωνοϊός

17:4627/02

«Βράζει» το κέντρο της Αθήνας – Που εντοπίζονται τα 1.630 κρούσματα Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

17:4527/02

Αρ. Πελώνη: Καμιά συμπεριφορά που προσβάλλει την αξιοπρέπεια του Άλλου δεν είναι ανεκτή Πολιτική

17:3927/02

Κορωνοϊός: Στα 1.630 τα νέα κρούσματα – Σταθερός ο αριθμός των νεκρών Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

17:3027/02

Ουκρανία: Έκρηξη σε νοσοκομείο – Ένας νεκρός και ένας τραυματίας Διεθνή

17:2027/02

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Λευκό Πύργο (ΦΩΤΟ+VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

17:1527/02

Κυρ. Πιερρακάκης: «Οι κρίσεις πυκνώνουν τον πολιτικό χρόνο» Πολιτική

17:0027/02

Αλ. Κούγιας: «Ο κ. Λιγνάδης χαρακτήρισε μέτριο ηθοποιό τον κ. Μπιμπίλα» Ελλάδα

17:0027/02

Κ. Σταμούλης: Οριακά η επάρκεια αίματος λόγω πανδημίας Κοινωνία

16:5327/02

«Ξεχύθηκαν» οι Θεσσαλονικείς να προλάβουν την… απαγόρευση (ΦΩΤΟ+VIDEO) Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Σημαντικά

16:4927/02

Κουφοντίνας: Σοβαρή επιδείνωση παρουσίασε η υγεία του – Το ιατρικό ανακοινωθέν Κοινωνία ,Σημαντικά

16:4527/02

Κ. Σκρέκας: Τα κριτήρια για την συμμετοχή στο νέο «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» Πολιτική

16:3027/02

Να δείξει ότι αξίζει να σωθεί Αθλητισμός

16:1527/02

Χαλκιδική: Αφαίρεσε από πρακτορείο λαχεία αξίας 7.000 ευρώ Β.Ελλάδα ,Κοινωνία

16:1027/02

Κορωνοϊός: Ρεκόρ εισαγωγών στα νοσοκομεία – Επιπλέον 70 ΜΕΘ για ασθενείς Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

16:0027/02

Γαλλία: Μαιευτής βίαζε γυναίκες σε εγκυμοσύνη ή λοχεία Διεθνή

15:4827/02

Παρατείνεται η προθεσμία για καταβολή των τελών κυκλοφορίας Κοινωνία ,Οικονομία ,Σημαντικά

15:4527/02

Στοίχημα: Αγγλικό combo με 1.78 και Λειψία Αθλητισμός

15:3027/02

ΣΥΡΙΖΑ: Ανεκδιήγητο πλιάτσικο παρατρεχάμενων της ΝΔ στα εμβόλια Κόμματα ,Πολιτική

15:2027/02

Aποκάλυψη Der Spiegel: Εμπλοκή Ερντογάν-Τραμπ σε τραπεζικό σκάνδαλο Διεθνή

15:1527/02

Β. Κικίλιας: Ξεπεράσαμε τους 850.000 εμβολιασμούς Κορωνοϊός ,Πολιτική

15:0027/02

Ηράκλειο: Δύο συλλήψεις για τις φθορές στο γραφείο του Λ. Αυγενάκη Κοινωνία

14:4527/02

Lady Gaga: Επεστράφησαν τα δύο σκυλάκια της που είχαν απαγάγει Lifestyle

14:3627/02

Βουτιά στον Θερμαϊκό στις 27 Φεβρουαρίου (ΦΩΤΟ) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

14:3027/02

Γερμανία-Covid-19: Τους 70.000 αγγίζουν οι θάνατοι Διεθνή ,Κορωνοϊός

14:1527/02

Αγγελική Λάμπρη: Ένιωσα θυμό κι οργή που δεν μπορούσα να αντιδράσω (VIDEO) Lifestyle

14:0627/02

Δρ. Τσαβλής: Δεν παραιτούμαι για τα εμβόλια Δήμοι ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

14:0027/02

Twitter: «Super follow», η νέα λειτουργία που εισάγεται Τεχνολογία

13:5527/02

«Κόκκινος» ο Θερμαϊκός λόγω Ερυθράς Παλίρροιας (ΦΩΤΟ-VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

13:4527/02

ΚΙΝΑΛ: Η ΝΔ και τα στελέχη της θεωρούν ότι βρίσκονται υπεράνω του νόμου Κόμματα ,Πολιτική

13:3027/02

Γ. Στασινός: «Αναγκαίο ένα νέο πρόγραμμα επιδοτήσεων για ανθεκτικά κτίρια» Πολιτική

13:2627/02

Στοίχημα προγνωστικά. Με επιλογές για κάθε γούστο… Αθλητισμός

13:2027/02

ΝΔ: Η Δημοκρατία και το κράτος δικαίου ούτε τρομοκρατούνται, ούτε εκβιάζονται Κόμματα ,Πολιτική

13:1527/02

Κίνα: Δέκα νέα κρούσματα κορωνοϊού σε 24 ώρες Διεθνή ,Κορωνοϊός

13:0227/02

H Liknoss στηρίζει τους συνεργάτες της στην προσπάθεια επανεκκίνησης του Ελληνικού Τουρ... Επιχειρήσεις

13:0027/02

Ένωση Δικαστών-Εισαγγελέων: Μαίνεται ο πόλεμος για Κουφοντίνα – Τι απαντά ο Χρ. Σ... Ελλάδα

12:4527/02

Λινού: Το lockdown είναι μη αποδοτικό – Πιθανή η παράτασή του Κοινωνία ,Κορωνοϊός

12:4327/02

Το πρώτο βήμα για το πάρκο τεχνολογίας στο παλιό αμαξοστάσιο του ΟΣΕ Πολιτική ,Σημαντικά ,Τεχνολογία

12:3027/02

«Γέφυρα»: Επιδοτήσεις 24,3 εκατ. ευρώ σε 72.134 δανειολήπτες για τον Φεβρουάριο Οικονομία

12:3027/02

Συρίγος: Στην ΕΕ δεν υπάρχει κοινή βούληση για κυρώσεις στην Τουρκία Πολιτική

12:1527/02

Lockdown: Oι νέες περιοχές «στο κόκκινο» και τα αυστηρά μέτρα Κοινωνία ,Κορωνοϊός

12:0027/02

Μητσοτάκης για πανδημία: Ο πόλεμος συνεχίζεται, η νίκη είναι πλέον ορατή Κορωνοϊός ,Πολιτική

11:4527/02

Στ. Καλαφάτης: Η λήξη της πανδημίας, αρχή μιας δυναμικής αναπτυξιακής τροχιάς Πολιτική

11:3027/02

Επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στα Χανιά (ΦΩΤΟ) Ελλάδα ,Πολιτική

11:1527/02

Άνοιγαν σπίτια με αντικλείδια «πασπαρτού» – Τους «τσάκωσαν» στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

11:0027/02

ΟΗΕ-Κλίμα: «Κόκκινος συναγερμός» για δεσμεύσεις που «απέχουν πολύ» από τους στόχους Διεθνή ,Περιβάλλον

10:4527/02

Δ. Κορδελιού-Ευόσμου: Αύξηση στα δρομολόγια ΟΑΣΘ Δήμοι ,Θεσσαλονίκη

10:4227/02

Ακριτίδου στο GRTimes: Εμβολιάστηκα γιατί θα καταστρεφόταν η δόση Δήμοι ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

10:3627/02

Χωρίς νερό περιοχές της Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

10:3027/02

Δ. Πυλαίας-Χορτιάτη: Διενέργεια rapid tests Δευτέρα και Τρίτη Δήμοι ,Κορωνοϊός

10:1527/02

«Η γυναίκα που λαχταρούσε να αγαπήσει» της Εκατερίνα Γκραφ Πολιτισμός

10:0027/02

Πέτσας: Εκτιμάμε ότι μέσα Μαρτίου θα ανοίξει η αγορά – Πώς θα κάνουμε Πάσχα Κοινωνία ,Κορωνοϊός ,Πολιτική

09:4527/02

Εύοσμος: Ο Δήμαρχος ζήτησε τα στοιχεία που οδήγησαν στην παράταση του lockdown Β.Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ