Η κόρη του «109565»: Έτσι έζησε ο πατέρας μου στο Άουσβιτς

Η κόρη του «109565»: Έτσι έζησε ο πατέρας μου στο Άουσβιτς

Ο Πρίμο Λέβι σε ένα από τα συγκλονιστικά αποσπάσματα του βιβλίου “Εάν αυτό είναι ο άνθρωπος” αναφέρει για τη ζωή στο Άουσβιτς: “Είναι ο Νουλ Άχτζεν. Αυτό είναι το όνομά του. Μηδέν δεκαοκτώ. Σ’ αυτά τα τρία ψηφία λήγει το νούμερό του: σαν όλοι να είχαν καταλάβει, πως μόνοι άνθρωποι είναι άξιοι να έχουν όνομα και ο Νουλ Άχτζεν δεν είναι πια άνθρωπος. Νομίζω ότι και αυτός ο ίδιος έχει ξεχάσει το όνομά του, σίγουρα, αυτό δείχνει η συμπεριφορά του. Όταν μιλάει, όταν κοιτάζει δίνει την εντύπωση ότι εσωτερικά είναι άδειος, ότι απέμεινε μόνο το περίβλημά του, σαν το ρούχο μερικών εντόμων που βλέπουμε στην όχθη των βάλτων να κρέμονται από μια κλωστή και να τρέμουν στον αέρα…”.

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης 

Ημέρα μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος και της απελευθέρωσης του «εργοστασίου θανάτου» του Άουσβιτς – Μπιρκενάου η σημερινή και ένα πρόσωπο, συνυφασμένο με την Εβραϊκή κοινωνία της Θεσσαλονίκης, ανοίγει την καρδιά του στο GRtimes.gr. Πρόκειται για την Χέλλα Ματαλών – Κούνιο, κόρη του Χάιντς Κούνιο, ο οποίος είναι ένας από τους λίγους, από τους πολύ λίγους ανθρώπους που επιβίωσαν της γερμανικής θηριωδίας και έπειτα από χρόνια επέστρεψε στη πόλη που μεγάλωσε. Σύμφωνα με τον Λέβι, ο Κούνιο είναι ο πέντε εξηταπέντε. Ο ίδιος έχει πει “Αριθμός 109565. Κρατούμενος 109565”. 

“Είναι πολύ δύσκολο να περιγράψω εγώ, σαν απόγονος δεύτερης γενιάς τα γεγονότα του Ολοκαυτώματος, μπορώ όμως να διηγηθώ κάποια πράγματα, όπως μου τα έχει περιγράψει ο πατέρας μου, μαζί με την εντύπωση που έκαναν σε εμένα. Είμαστε τέσσερα παιδιά, που είχαν την τύχη να έχουν πατέρα που μίλησε. Και που θέλει ακόμα να μιλάει, για “να μην ξεχάσει ο κόσμος”, όπως του αρέσει να μας λέει. Βέβαια πώς είναι δυνατό να ξεχάσεις. Ο πατέρας μου μέχρι και σήμερα ξυπνά από εφιάλτες. Ορισμένες σκηνές τις περιγράφει κάθε φορά με τα ίδια λόγια. Με τους ίδιους χαρακτηρισμούς” λέει η Χέλλα Ματαλών – Κούνιο. 

Επρόκειτο για δυόμιση εφιαλτικά χρόνια, υπό συνθήκες που είναι αδύνατο να φανταστεί ο καθένας μας, να συλλάβει ανθρώπινος νους. Ακόμα και σε μένα που μου διηγείται από μικρό παιδί την ιστορία, υπάρχουν στιγμές που λέω πως είναι αδύνατο να υπάρχει άνθρωπος που έκανε τέτοιες πράξεις απέναντι σε άλλους ανθρώπους. Βλέπουμε στα ντοκιμαντέρ τις περιγραφές των επιζώντων, βλέπουμε τις ταινίες που ορισμένες είναι εξαιρετικά καλές στο πως περιγράφουν την κατάσταση. Όμως και πάλι, ο νους αδυνατεί να δεχθεί ότι αυτά τα γεγονότα συνέβησαν στα αλήθεια. 

Και ξέρετε, αυτός είναι και ο κίνδυνος που ελλοχεύει, ειδικότερα τώρα, που οι επιζώντες αρχίζουν και φεύγουν από κοντά μας. Είναι τόσο δυνατά αυτά τα πράγματα, που είναι δύσκολο να τα δεχθεί κανείς. Ο πατέρας μου συνηθίζει να περιγράφει κάποιες συνθήκες που έζησε στο Άουσβιτς, που είναι αδύνατο να το συλλάβεις. Για παράδειγμα η ιστορία των πτωμάτων, η καύση τους, η άφιξη των Ούγγρων Εβραίων που έφτασαν στο στρατόπεδο κατά χιλιάδες και εντελώς ξαφνικά το φθινόπωρο του 1944. 

Ήταν τόσοι οι Ούγγροι που έφταναν εκεί καθημερινά που δεν μπορούσαν οι Γερμανοί να διαχειριστούν το ζήτημα. Αναγκάστηκαν να ανάψουν μεγάλες φωτιές με σχάρες από τις ράγες των τρένων ώστε να κάψουν τα πτώματα στην ύπαιθρο. Ήταν αδύνατο να χωρέσουν στα κρεματόρια. Αυτά είναι τα αδιανόητα. Τα αδιανόητα.

Ο πατέρας μου, συνηθίζει να επαναλαμβάνει τη φράση “τότε που έβρεχε ανθρώπινες στάχτες στο Άουσβιτς”. Και το κάνει για να περιγράψει τη στιγμή της δικής του άφιξης στο στρατόπεδο του θανάτου. Στις ράμπες έφτασε νύχτα και έμοιαζε να χιονίζει. Είχε πάρα πολύ κρύο και οι Γερμανοί ουρλιάζαν τις εντολές τους. Κανείς δεν καταλάβαινε κουβέντα. Και δεν καταλάβαινε κανείς γιατί η πρώτη αποστολή Εβραίων από τη Θεσσαλονίκη είχε μόνο πάμφτωχους που μιλούσαν Ισπανο-Εβραϊκά. Από καλή ή κακή τύχη δεν ξέρω, σε αυτή την ομάδα βρέθηκε και η οικογένεια του πατέρα μου, παρ’ όλο που δεν ήταν φτωχή. Ήταν μεσαίας τάξης έμποροι και ήξεραν ξένες γλώσσες. Χαρακτηριστικά η οικογένεια η δική μου, ήξερε γερμανικά γιατί ήταν η μητρική γλώσσα της γιαγιάς μου.

Περιγράφει λοιπόν την σκηνή της άφιξης και μου έχει διηγηθεί ότι ενώ έφτασαν βαθιά νύχτα στο Μπιρκενάου, οι φρουροί τους τραβούσαν με μανία έξω από το τρένο, μέχρι να κάνουν τις περίφημες “διαλογές”. Χώριζαν τους πιο δυνατούς και αυτούς που ήταν ικανοί για εργασία με τους πιο αδύναμους τους οποίους έστελναν απ’ ευθείας στους θαλάμους αερίων. Οι Γερμανοί από τις ελληνικές αποστολές κρατούσαν προς εργασία μόλις το 10% των αφιχθέντων. 

Συγκεκριμένα από τα 2.800 άτομα που ήταν στο τρένο εκείνο το βράδυ της 15η Μαρτίου του 1943, για εργασία επέλεξαν λιγότερα από 200. Οι υπόλοιποι πήγαν κατ’ ευθείαν στα κρεματόρια. Προσπάθησαν λοιπόν να χωρίσουν άντρες και γυναίκες και στη συνέχεια με τη βοήθεια ενός γιατρού που καθόταν σε ένα γραφείο κι έδειχνε με το δάχτυλο μόνο δεξιά ή αριστερά, να χωρίσουν τους δυνατούς με τους αδύνατους. Εκεί οι άνθρωποι μετά από ένα ταξίδι εφτά ημερών (κι αφού αρκετοί είχαν πεθάνει κατά τη διάρκεια του), ζαλισμένοι προσπαθούσαν να καταλάβουν τι θέλουν οι Γερμανοί από αυτούς. “Recths, Links, Schnell, Schnell”.

Και ξέρετε σε αυτό το γεγονός στέκομαι ιδιαίτερα, γιατί δεν μπορούμε να διαχειριστούμε τα νούμερα των καθημερινών δολοφονιών. Και το μοναδικό στοιχείο που έσωσε τον πατέρα μου και την οικογένειά του ήταν ότι από τα 2.800 άτομα μόνο τέσσερις γνώριζαν γερμανικά. Και οι ίδιοι οι Γερμανοί βρέθηκαν σε μια κατάσταση χάους. Έδιναν εντολές και δεν καταλάβαινε κανείς. Μετά από αρκετή ώρα και αφού χτυπούσαν αδιακρίτως και ασταμάτητα, κάποιος αξιωματικός ρώτησε ποιος ξέρει γερμανικά. Κι έτσι γλίτωσαν. Γιατί τους είχαν ανάγκη.Και όταν λέω ότι τους είχαν ανάγκη δεν εννοώ ότι συνεργάστηκαν μαζί τους. Δεν είχαν ούτε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, ούτε καλύτερο φαγητό, αλλά δεχόντουσαν και τις ίδιες τιμωρίες όταν έδειχναν ανυπακοή».

Τον δήλωσαν ως «ράφτη» αν και δεν κράτησε ποτέ βελόνα 

Σε ερώτηση για το πόστο που ανέλαβαν οι άνθρωποι της οικογενείας της εντός του στρατοπέδου, η κ. Κούνιο απάντησε ότι “τους έδωσαν μια δουλειά για να μπορούν τη μέρα να τους κρατούν ζωντανούς και το βράδυ να μεταφράζουν κατά την άφιξη των αποστολών. Τη μέρα λοιπόν, ο πατέρας μου ήταν γραμμένος ως “ράφτης” παρόλο που δεν είχε κρατήσει ούτε βελόνα στη ζωή του. Το έκαναν μόνο για να τον έχουν κρατούμενο σε ένα κλειστό χώρο. 

Ξέρετε αν ρωτήσετε τους επιζώντες: Πως εξηγείς ότι εσύ επέζησες και ο διπλανός σου δεν τα κατάφερε; Απορούν και οι ίδιοι με αυτό και απαντούν «δεν ξέρω, ίσως από τύχη». Και ο πατέρας μου το ίδιο ακριβώς απαντά. Ότι είχε εφτά στιγμές που βρέθηκε στην πλευρά του θανάτου. Μία φορά μάλιστα ήταν στους 20 επιλεχθέντες για εκτέλεση. Στους 18 οι Γερμανοί σταμάτησαν και είπαν απλά, «εντάξει φτάνει».

Η απελευθέρωση: Τον Μάιο του 1945 ο Χάιντς Κούνιο ήταν 34 κιλά

Αναφερόμενη στην κατάσταση του Χάιντς Κούνιο λίγο πριν την απελευθέρωση του στρατοπέδου συγκεντρώσεως, η Χέλλα Ματαλών – Κούνιο αποκαλύπτει: “Το Άουσβιτς άρχισε να εκκενώνεται στις 16 Ιανουαρίου του 1945. Στις 27 Ιανουαρίου, σαν σήμερα δηλαδή, μπήκε ο Κόκκινος Στρατός και αντίκρισε φοβερά πράγματα. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο πατέρας μου επιλέχθηκε να κάνει την γνωστή ως “πορεία θανάτου”. Γι’ αυτή την πορεία επιλεγόταν οι πιο γεροί, ενώ οι υπόλοιποι ακολουθούσαν πίσω. Ξεκινούσαν από το Άουσβιτς και κατέληγαν σε μέρη κοντά στη Γερμανία τα οποία ήταν ακόμη κάτω από την ηγεσία των ναζί. 

Η δική τους ομάδα δε, έπρεπε να φτάσει στο Μαουτχάουζεν, μια πορεία που στο μεγαλύτερο κομμάτι της έγινε με τα πόδια κι ένα ακόμη σε ανοιχτά βαγόνια. Επέζησε της πορείας του θανάτου και αυτό ήταν επίσης θέμα τύχης, γιατί μέσα στην παγωνιά του Γενάρη πολλοί ήταν αυτοί έχασαν τη ζωή τους στην διαδρομή. Όταν έφτασε στην Αυστρία, έμεινε σε τρία στρατόπεδα. Στο Μαουτχάουζεν, στο Μελκ και στο Έμπενζε. Εκεί από τον Φεβρουάριο μέχρι και τον Μάιο του 1945 έπρεπε να κάνει πάρα πολύ σκληρή δουλειά που δεν ήταν δυνατό να γίνει από ασθενικά άτομα, όπως ήταν στο σύνολό τους οι κρατούμενοι. 

Ουσιαστικά τους ανάγκαζαν να ανοίγουν τρύπες σε ένα βουνό γρανίτη προκειμένου να κατασκευάσουν τούνελ και να κρύψουν το πολεμικό τους υλικό. Αυτές τις στοές τις άνοιξαν αυτοί οι κρατούμενοι που είχαν αρχίσει να μετατρέπονται σε σκελετοί. Ήταν τόσο μεγάλη η εξάντληση του πατέρα μου που μου έχει αναφέρει πως αποκοιμιόταν πάνω στο τρυπάνι. Εν’ τέλει ο Χάιντς Κούνιο απελευθερώθηκε στον Μάιο του 1945 με το βάρος του να φτάνει τα 34 κιλά!”. 

Όσο για την επιστροφή στη Θεσσαλονίκη; “Έγινε μέσα από τα κανάλια του Ερυθρού Σταυρού κι αφού πρώτα, παππούς και πατέρας βοήθησαν τους αμερικανούς να καταγράψουν τους Έλληνες Εβραίους στα στρατόπεδα της Αυστρίας εκείνη τη στιγμή. Αργότερα οι δυο τους βρέθηκαν σε μια ομάδα στην οποία άνηκαν και Έλληνες κομμουνιστές, δύο εκ των οποίων, έγιναν καλοί φίλοι του πατέρα μου. Οδικώς, έφτασαν στην Ιταλία και από το Μπάρι στη συνέχεια πέρασαν στην Ελλάδα και την Αθήνα. Μετά από λίγο χρονικό διάστημα ήρθαν και στη Θεσσαλονίκη” λέει η κ. Κούνιο στο GRtimes.gr

Ποτέ ξανά! 

Ο Χάιντς Κούνιο έχει συγχωρέσει; Θα νιώσει ποτέ έτοιμος να συγχωρέσει; “Θα σας το πω όπως το λέει ο ίδιος. Δεν μπορεί να συγχωρέσει, αλλά ούτε και είναι σε θέση να συγχωρέσει. Ο μόνος που μπορεί να το κάνει, είναι ο Θεός. Το μήνυμα που πρέπει να θυμόμαστε είναι ένα: “Ποτέ Ξανά”. Ποτέ ξανά απολυταρχικά καθεστώτα, ποτέ ξανά φασισμός”. 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

09:0027/02

Αποικιοκρατικό ΣΔΙΤ έχουν ετοιμάσει για την μαρίνα της Καλαμαριάς Άποψη ,Άρθρα ,Δήμοι

08:5127/02

Επίθεση με γκαζάκια σε είσοδο πολυκατοικίας στη Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

08:5027/02

Θεσσαλονίκη: Φωτιά τα ξημερώματα σε φορτηγό και δύο τροχόσπιτα Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

08:4527/02

Έκτακτη Εθελοντική Αιμοδοσία στη ΔΕΘ Κοινωνία

08:4327/02

Εργασίες συντήρησης – αποκατάστασης μεταλλικών στηθαίων στην ΕΟ Θεσσαλονίκης-Νέων... Β.Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

08:3227/02

Επίθεση με μολότοφ στο δημαρχείο Μοσχάτου Κοινωνία ,Σημαντικά

08:3027/02

Παντζάρια: Ποια τα εντυπωσιακά οφέλη από την κατανάλωσή τους Health-Fitness ,Θέματα GR Times ,Υγεία

08:2027/02

Εργασίες διαγράμμισης σήμερα στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης Β.Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

08:1527/02

Τα natural wines της Χλόης Χατζηβαρύτη, που κέρδισαν το Μπορντώ Αγροτική Οικονομία ,Β.Ελλάδα ,Επιχειρήσεις

08:1427/02

Εργασίες ισοστάθμισης φρεατίων σήμερα στην ΕΟ 2 Θεσσαλονίκης-Έδεσσας Β.Ελλάδα ,Κοινωνία ,Περιφέρειες

08:0027/02

Ο καιρός σήμερα, Σάββατο Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Σημαντικά

07:4527/02

Λαϊκές αγορές: Επαναλειτουργούν από σήμερα σε Χαλκιδική και Εύβοια Κοινωνία ,Σημαντικά

00:1927/02

Δ. Τσαβλής: Να λάμψει η αλήθεια – Παραχωρεί σήμερα (27/2) συνέντευξη Τύπου Β.Ελλάδα ,Δήμοι ,Ελλάδα

23:5926/02

Γερμανός κατηγορείται για προδοσία της Bundestag στη Ρωσία Διεθνή

23:5026/02

Έλεγχοι Covid: 88 παραβάσεις στην Ήπειρο Ελλάδα ,Κορωνοϊός

23:4726/02

Κουφοντίνας: Αρνείται την ιατρική ανάνηψη – Διέκοψε την αντιβίωση Κοινωνία

23:4026/02

Γαλλία: Η κυβέρνηση θα εξετάσει lockdown τριών εβδομάδων στο Παρίσι Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:3526/02

Θεσ/νίκη: Τρεις συλλήψεις για προσπάθεια διάρρηξης οικίας στην Καλαμαριά Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη

23:3026/02

Παναγιώτα Βλαντή: Είμαι κι εγώ θύμα του ηθοποιού- σκηνοθέτη που κατήγγειλαν Μπότση και ... Lifestyle

23:2426/02

ΝΔ: Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει κράτος δικαίου Κοινωνία ,Πολιτική ,Σημαντικά

23:2026/02

Βραζιλία: Αντιμέτωπη με τον μεταλλαγμένο κορωνοϊό που είναι τρεις φορές πιο μεταδοτικός Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:1726/02

Θεσσαλονίκη: Άγνωστοι διέρρηξαν γραφεία μεταφορικής Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

23:1026/02

Δράμα: Αφαίρεσε σκαλωσιά και οικοδομικά υλικά Β.Ελλάδα ,Ελλάδα

23:0026/02

Οι διμερείς σχέσεις στο επίκεντρο για Δένδια – Αιγύπτιο ΥΠΕΞ Πολιτική

22:5326/02

Πυροβολισμοί στην Αθήνα – Άφησαν όπλο μέσα σε ταξί Κοινωνία

22:5026/02

Επικοινωνία Κουρτς – Πούτιν για την προμήθεια του Sputnik-V Διεθνή

22:4626/02

Λάρισα: Στους δρόμους της πόλης ο κόσμος την ώρα που ο Χαρδαλιάς προειδοποιούσε (VIDEO) Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Κορωνοϊός

22:4026/02

Επιστολή αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής στον υπ. Εσωτερικών Περιφέρειες

22:3026/02

Γκράφιτι με ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης στον Δ. Ελληνικού-Αργυρούπολης Δήμοι ,Πολιτισμός

22:2026/02

Αγγελική Ηλιάδη: Με έριξε στο κρεβάτι και του έγδαρα το πρόσωπο Lifestyle

22:1026/02

Κ. Μακεδονία: 40 προκατασκευασμένοι οικίσκοι σε νοσοκομεία για διενέργεια τεστ κορωνοϊού Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός ,Περιφέρειες

22:0026/02

Λαμία: Έκλεψε ηλεκτρονικές συσκευές από σπίτι Ελλάδα

21:5026/02

Επίθεση με γκαζάκια στο Ίδρυμα Μητσοτάκη Κοινωνία ,Πολιτική

21:4026/02

Οι σχέσεις Ελλάδας και Ρωσίας στην επικοινωνία Δένδια – Λαβρόφ Διεθνή ,Πολιτική

21:3026/02

ΣΕΗ: Πρόταση για διαγραφή Λιγνάδη από το σωματείο Κοινωνία ,Σημαντικά

21:2026/02

Υπ. Παιδείας: Αύξηση Πρότυπων και Πειραματικών σχολείων Παιδεία

21:1026/02

Γ. Ψάλτου για γνωστό ηθοποιό: Έτρεμα τη στιγμή που θα βγω στη σκηνή Lifestyle

21:0026/02

Αϊτή: Πολλοί νεκροί σε απόδραση δεκάδων κρατουμένων από φυλακή Διεθνή

20:5226/02

ΕΕΣΥΠ: Πρόσκληση για νέο δ.σ. στην ΕΤΑΔ Επιχειρήσεις

20:5026/02

Το «ξέσπασμα» της Βάσιας Τριφύλλη – «Ατάλαντος ο Λιγνάδης, κάτω τα χέρια από τον ... Lifestyle

20:5026/02

Γερμανία: Σχεδόν 10.000 κρούσματα κορωνοϊού σε 24 ώρες Διεθνή ,Κορωνοϊός

20:4526/02

Χαρδαλιάς: Έτσι θα γιορτάσουμε φέτος την Τσικνοπέμπτη Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

20:4026/02

Ξέσπασμα Τζώρτζογλου: Έστειλα τον γιο μου στο εξωτερικό για να γλιτώσει το bullying Lifestyle

20:3326/02

Νίκη για τις λαϊκές αγορές: Επαναλειτουργούν από αύριο (27/2) σε Χαλκιδική και Εύβοια Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Κορωνοϊός

20:3026/02

Lady Gaga: Το «αστρονομικό» ποσό-αμοιβή που δίνει για τα σκυλάκια της Lifestyle

20:2026/02

Βασίλης Ζούλιας σε Κούγια: Δεν υπάρχουν επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι, αλλά επαγγελματίες ... Lifestyle

20:1226/02

Πανελλήνιες 2021: Νέοι συντελεστές Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής Παιδεία

20:1026/02

Στη Νέα Επίδαυρο την Κυριακή η Κ. Σακελλαροπούλου Ελλάδα

20:0626/02

Μαγιορκίνης: Αύξηση 40% στις νέες διαγνώσεις στην Αττική Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Υγεία

20:0026/02

Βόρεια Μακεδονία: Συναντήσεις Χρυσοχοΐδη με Όλιβερ Σπάσοφσκι και Ζόραν Ζάεφ Κοινωνία ,Πολιτική

19:5526/02

Έκκληση Δημάρχου Γρεβενών: Κρίσιμη η κατάσταση, τηρήστε τα μέτρα Β.Ελλάδα ,Δήμοι ,Ελλάδα

19:5026/02

My Greece: Η Δέσποινα Βανδή μας προσκαλεί να γνωρίσουμε την «Ελλάδα της» Media

19:4026/02

Με ένα ειδικό στο 2.55 από το ντέρμπι της Πόλης Αθλητισμός

19:3526/02

Αναστολή κομματικής ιδιότητας για Ακριτίδου και Τσαβλή Πολιτική

19:3026/02

Νατάσα Μποφίλιου: «Ληστές με κουκούλες μας σημάδευαν με όπλα» Lifestyle

19:2026/02

Θεσ/νίκη: «Κοκκίνησε» ξανά ο Θερμαϊκός λόγω…Ερυθράς Παλίρροιας (ΦΩΤΟ) Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Επιστήμη

19:1726/02

Μαχαίρωσαν ζευγάρι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ+VIDEO) Θέματα GR Times ,Κοινωνία

19:1026/02

Φλώρινα: Συνελήφθη 40χρονος για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα Β.Ελλάδα ,Ελλάδα

19:0826/02

Θεμιστοκλέους: Στην Αρχή Διαφάνειας δύο υποθέσεις για εμβολιασμούς εκτός σειράς Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Υγεία

19:0026/02

Παραιτήθηκε ο Ισίδωρος Ντογιάκος από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων Κοινωνία

18:5026/02

Ανδρέας Μικρούτσικος: «Με έχουν κατηγορήσει για βιασμό» (VIDEO) Lifestyle

18:4526/02

Παραμένει στο «βαθύ κόκκινο» ο Δ. Κορδελιού Ευόσμου – Στο κόκκινο Θεσσαλονίκη, Χα... Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

18:3326/02

Αθήνα: Επεισόδια με χημικά σε σταθμό μετρό Κοινωνία

18:3026/02

Έλεγχοι Covid: 128 παραβάσεις για μετακίνηση στη Θεσσαλονίκη Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός

18:3026/02

Βουτιά θανάτου για 70χρονο στα Χανιά Κοινωνία

18:2826/02

Παπαευαγγέλου: Η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας στην Αττική είναι εμφανής Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Υγεία

18:2226/02

Κορωνοϊός: Σύσκεψη Χαρδαλιά – Τσιόδρα με 13 Περιφερειάρχες Κορωνοϊός ,Περιφέρειες

18:2026/02

Στοίχημα Προγνωστικά: Με Άιντραχτ και ισπανικό combo στο 2.32 Αθλητισμός

18:1026/02

ΕΟΦ: Ανάκληση παρτίδων φαρμακευτικού προϊόντος Ελλάδα

18:0026/02

Δείτε LIVE την ενημέρωση για τον κορωνοϊό Ελλάδα ,Κορωνοϊός

17:5826/02

Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος: Επιστολή συμπαράστασης στο Σ.Ε.Η. Κοινωνία

17:5326/02

Θεσ/νίκη: Καραμπόλα τεσσάρων οχημάτων με έναν τραυματία Θεσσαλονίκη

17:5026/02

Europa League και αποδόσεις. Τα φαβορί, πόσο δίνει ο Ολυμπιακός Αθλητισμός

17:4526/02

Χάρτης κορωνοϊού: Παραμένει στο «κόκκινο» η Αττική Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός

17:4026/02

ΠΟΕΔΗΝ: Γιατρός νόσησε ήπια μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου Ελλάδα ,Κορωνοϊός

17:3626/02

Κορωνοϊός: 1.790 κρούσματα σήμερα, 371 διασωληνωμένοι Ελλάδα ,Κορωνοϊός

17:3326/02

Η επιστολή παραίτησης του Φάνη Παπά από τον ΟΠΕΚΕΠΕ Αγροτικά ,Ελλάδα ,Πολιτική

17:3026/02

Θεσσαλονίκη: Νέα πορεία για τον Δημήτρη Κουφοντίνα (ΦΩΤΟ-VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

17:2826/02

Ευκαρπία: Τροχαίο με σοβαρά τραυματισμένο μοτοσικλετιστή Θεσσαλονίκη

17:2026/02

Προκαταρκτική έρευνα για καταγγελίες στα Αρσάκεια Κοινωνία

17:1126/02

Έφτασε στις φυλακές της Τρίπολης ο Λιγνάδης Ελλάδα

17:1026/02

Παράταση προθεσμίας για δηλώσεις φόρου κληρονομιών, δωρεών και γονικών παροχών Κοινωνία ,Οικονομία ,Φορολογία

17:1026/02

Σιθωνία: Αφαιρούνται οι αμμοκράτες στην παραλία Νικήτης – Προειδοποιεί για καταστ... Β.Ελλάδα ,Δήμοι ,Ελλάδα

17:0026/02

7ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο: Ένας ισχυρός θεσμός με διεθνή απήχηση Leader ,Ελλάδα ,Κοινωνία

16:5026/02

Πιερία: Κυκλοφορούσε με «μαϊμού» ασθενοφόρο (ΦΩΤΟ) Β.Ελλάδα ,Κοινωνία

16:4026/02

Θεσσαλονίκη: Τι είπαν φοιτητές και καθηγητές για τα επεισόδια στο ΑΠΘ (VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

16:3126/02

ΝΔ: Τον Τσίπρα τον διαψεύδει το ίδιο του το κόμμα Πολιτική

16:2626/02

Χρυσανθίδης: Μας ανησυχούν οι αντοχές των πολιτών στα μέτρα κατά του κορωνοϊού (ΗΧΗΤΙΚΟ) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

16:2026/02

Δένδιας: Η Ελλάδα δεν θα γίνει το «σκυλί του Παβλόφ» της Τουρκίας Ελλάδα ,Πολιτική

16:1726/02

Μητσοτάκης: Πρόθεσή μας το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 8 ή 16 Μαρτίου Κορωνοϊός ,Πολιτική

16:1626/02

Βουτιά για τον παγκόσμιο τουρισμό το 2020 – Στοιχεία για την Ελλάδα Ελλάδα ,Επικαιρότητα ,Θέματα GR Times

16:1026/02

Νιγηρία: Ένοπλοι απήγαγαν 317 μαθήτριες από σχολείο Διεθνή

16:0926/02

Τσακίρης: Η γυναίκα- επιχειρηματίας στο νέο ΕΣΠΑ Επιχειρήσεις ,Πολιτική

16:0726/02

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Φάνης Παπάς Αγροτικά ,Αγροτική Οικονομία ,Πολιτική

16:0526/02

Τουριστικά λεωφορεία: Κατάθεση πινακίδων ως τις 31/5 Επιχειρήσεις ,Πολιτική ,Τουρισμός

16:0226/02

Πάλι η Άρσεναλ στον δρόμο του Ολυμπιακού για το Europa League Αθλητισμός

16:0226/02

Καλφέλης: Σωστά κλήθηκε η ΕΛΑΣ για την κατάληψη στο ΑΠΘ (ΗΧΗΤΙΚΟ) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ