Η πορεία του Άρη έχει εξήγηση…

Η πορεία του Άρη έχει εξήγηση…

Μια σειρά από λανθασμένες αποφάσεις το καλοκαίρι έφεραν τη ρήξη στις σχέσεις κόσμου και Θ. Καρυπίδη

Δεν θα πρέπει να προξενεί εντύπωση σε κανέναν η φετινή πορεία του Άρη στο πρωτάθλημα. Όποιος δεν σέβεται το ποδόσφαιρο, τότε και το ποδόσφαιρο δεν τον σέβεται.

Απλά είναι τα πράγματα. Και εξηγούμαστε: Να ξεκινήσουμε από το “Α” του ποδοσφαίρου. Δεν είναι δυνατόν μία σοβαρή ομάδα να κάνει 19 μεταγραφές φέτος το καλοκαίρι, ενώ είχε κάνει άλλες τόσες το περσινό καλοκαίρι. Δεν “χτίζεται” μία ομάδα έτσι, δεν θα φτιάξεις ποτέ “κορμό”.

Πάμε παρακάτω. Το φετινό καλοκαίρι συντελέστηκε ένα ποδοσφαιρικό “έγκλημα” στον Άρη. Η ομάδα δεν πήγε προετοιμασία, αλλά προτίμησε να παραμείνει στη Θεσσαλονίκη με τους καύσωνες (!!!) και χωρίς να δώσει σοβαρά φιλικά παιχνίδια, προκειμένου να “δέσει” ως ομάδα. Απίστευτα πράγματα.

Έπειτα ο Θόδωρος Καρυπίδης, επέλεξε να δώσει τα “κλειδιά” της ομάδας στον άπειρο Τόλη Τερζή, ρίσκο που πληρώνει τώρα. Χωρίς προετοιμασία και χωρίς “κανονικό” προπονητή, ήταν εκ προοιμίου δεδομένο ότι το… καράβι θα έβρισκε στα βράχια. Και δυστυχώς για τους οπαδούς του Άρη, βρήκε νωρίς νωρίς στα βράχια, αφού δεν είναι μόνο η κακή πορεία στο πρωτάθλημα. Μην ξεχνάμε ότι ο Άρης είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που δεν συνεχίζει στην Ευρώπη.

Στην εξίσωση να βάλουμε και την αποτυχημένη επιλογή του τεχνικού διευθυντή, ο οποίος μας “τελείωσε” νωρίς.

Όλα μαζί τα παραπάνω, από λίγο, εξηγούν την πορεία του Άρη φέτος. Αν προλαβαίνει να δώσει την παρτίδα, θα περιμένουμε να το δούμε. Ο Άκης Μάντζιος μπορεί να είναι ένας “κανονικός” προπονητής, όμως δεν έχει μαγικό ραβδάκι.

Σημασία έχει άλλο. Ο Άρης πληρώνει τις αστοχίες το ιδιοκτήτη του, ο οποίος μέχρι στιγμής δείχνει να μην μαθαίνει από τα λάθη του. Δεν μπορεί να κάνει… ταξίδια αναψυχής στην Καλαμάτα για να δει με τον φίλο του κ. Πρασσά, το παιχνίδι της τοπικής ομάδας με την Καλλιθέα για το κύπελλο, παραδίδοντας μαθήματα ιδιοκτησίας και προετοιμασίας για το πως να ανέβει η Καλαμάτα στη Super League, αντί να “εγκατασταθεί” στην Θεσσαλονίκη για να λύσει τα προβλήματα του Άρη.

Ο κ. Καρυπίδης δεν απολαμβάνει, πλέον, της “τυφλής” εμπιστοσύνης του κόσμου, όπως μέχρι πρότινος. Πλέον, αμφισβητείται ανοικτά και το νιώθει.

Το αν ο κόσμος τον εμπιστευτεί ξανά, εξαρτάται πρωτίστως από τα αποτελέσματα του Άρη μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος, Όχι μόνο από αυτά όμως…

Δ. ΠΑΝΟΥ

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top