Η πρώτη βόλτα του 2021 στην άδεια Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Η πρώτη βόλτα του 2021 στην άδεια Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Εικόνα έρημης πόλης θυμίζει από το πρωί η Θεσσαλονίκη με την πλειοψηφία του κόσμου που κυκλοφορεί να κάνει την πρώτη βόλτα του 2021, με έναν ομολογουμένως ανοιξιάτικο καιρό.

Ελάχιστα είναι τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν από το πρωί στους κεντρικούς οδικούς άξονες της Θεσσαλονίκης. Τσιμισκή, Μητροπόλεως και Εγνατία, έχουν πολύ μειωμένη κίνηση, με την συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων φυσικά να παραμένουν κλειστά, λόγω της αργίας της Πρωτοχρονιάς.

Όσοι πολίτες κατέβηκαν από διάφορες περιοχές προς τον κεντρικό δήμο, κινούνται κυρίως στον άξονα της πλατείας Αριστοτέλους και φυσικά στην παραλία της Θεσσαλονίκης, η οποία και σήμερα έχει την.. τιμητική της, λόγω και του εξαιρετικού – για την εποχή – καιρού που θυμίζει άνοιξη.

Με έναν καφέ ή αναψυκτικό στο χέρι, ζευγαράκια, οικογένειες και φίλοι απολαμβάνουν τη βόλτα τους λίγο πριν το μεσημεριανό τραπέζι, ενώ το ίδιο αναμένεται να γίνει και αργότερα το απόγευμα, για όσους αποφάσισαν να περπατήσουν και να ξεσκάσουν, μετά το γεύμα.

Σε κομβικά σημεία της πόλης, η αστυνομία κάνει αισθητή την παρουσία της, ελέγχοντας σε πολλές περιπτώσεις τους πολίτες για το αν έχουν τηρήσει τα μέτρα για τη μετακίνηση τους.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ