Η Proton Aircraft «ανοίγει» τα φτερά της και στο «Ελ. Βενιζέλος»

Η Proton Aircraft «ανοίγει» τα φτερά της και στο «Ελ. Βενιζέλος»

Το νέο της γραφείο στο διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας έθεσε σε λειτουργία η Proton Aircraft εταιρία αντιπροσώπευσης αεροπορικών εταιριών, υπηρεσίας επίγειας εξυπηρέτησης, ενοικίασης ιδιωτικών τζετ και ελικοπτέρων με έδρα τη Θεσσαλονίκη. «Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας μας μπαίνουμε και στην αγορά της Αθήνας, προκειμένου να καλύψουμε τις επιθυμίες και τη ζήτηση των συνεργατών και των πελατών μας» δηλώνει στο GRTimes.gr ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Κώστας Κρυστάλλης.

Ρεπορτάζ: Ντέπυ Χιωτοπούλου ([email protected])

Η επανεκκίνηση της ταξιδιωτικής βιομηχανίας αναμφίβολα δημιούργησε ανάγκες για περαιτέρω ανάπτυξη και επέκταση δραστηριοτήτων στον τουριστικό κλάδο. Έχοντας ήδη ανοίξει η τουριστική σεζόν, η εταιρία Proton Aircraft and Passenger Handling η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2013 με έδρα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης «ανοίγει» περαιτέρω τα φτερά της και προσθέτει ένα ακόμη σημείο εξυπηρέτησης για τους συνεργάτες και πελάτες της, στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας.

«Η Αθήνα φέρει καλύτερες προοπτικές σε σχέση με τη Βόρεια Ελλάδα, έχει μεγαλύτερη σεζόν, και φαίνεται ότι όλη η χρονιά θα είναι καλή, ίδια με το 2019, ίσως και καλύτερη» αναφέρει στο GRTimes.gr ο Κώστας Κρυστάλλης διευθύνων σύμβουλος της Proton Aircraft εταιρία η οποία ασχολείται με την επίγεια εξυπηρέτηση αεροσκαφών και επιβατών, και ειδικότερα με υπηρεσίες επίγειας εξυπηρέτησης αεροσκαφών, VIP Meet and Greet, αντιπροσώπευσης αεροπορικών εταιριών και ενοικίασης ελικοπτέρων, ιδιωτικών τζετ καθώς και μεγάλων αεροσκαφών για πτήσεις τσάρτερ.

Η επέκταση της Proton στην Αθήνα, πέρα από τα ήδη υπάρχοντα σημεία εξυπηρέτησης σε  Θεσσαλονίκη, Μύκονο, Σαντορίνη και Ηράκλειο υπήρξε αναγκαία προκειμένου να καλυφθούν οι επιθυμίες και η ζήτηση των συνεργατών και πελατών τους. Σύμφωνα με τον κ. Κρυστάλλη, οι ευκαιρίες στη Νότια Ελλάδα είναι μεγαλύτερες συγκρίνοντας τις με τη Βόρεια Ελλάδα, και ειδικότερα η Αθήνα, παρά το γεγονός ότι χάθηκαν πτήσεις από Ρωσία και Ουκρανία, τα κενά καλύπτονται από άλλες αγορές. Αντίθετα, στη Βόρεια Ελλάδα «όπου ανοίξαμε τις αγκαλιές μας στους Ρώσους και τους Ουκρανούς, δεν καλύπτεται το κενό» προσθέτει.

Αντιπροσώπευση αεροπορικών εταιριών

Αυτήν την περίοδο η Proton Aircraft and Passenger Handling αντιπροσωπεύει την ρουμάνικη αεροπορική εταιρία Blue Air η οποία συνδέει την Αθήνα με το Βουκουρέστι τέσσερις φορές την εβδομάδα ενώ σύνδεση υπάρχει και με Ηράκλειο, Ρόδο, Μύκονο και Σαντορίνη. Υπενθυμίζεται ότι η Blue Air προ covid εποχή είχε παρουσία και στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, συνδέοντας την με τη Λάρνακα της Κύπρου.

Στη Θεσσαλονίκη, όπου και η έδρα της Proton Aircraft, υπάρχει αντιπροσώπευση αεροπορικών εταιριών για πτήσεις τσάρτερ, και συγκεκριμένα της Air Moldova με σύνδεση με την πρωτεύουσα της Μολδαβίας το Κισινάου και με την Trade Air με σύνδεση με το Ίνσμπρουκ της Αυστρίας. Οι συγκεκριμένες συνδέσεις πραγματοποιούνται μεταξύ Ιουνίου – Σεπτεμβρίου και εκτελούνται δυο φορές την εβδομάδα. Σημειώνεται ότι η Proton Aircraft and Passenger Handling απασχολεί 18 έως 30 άτομα προσωπικό.

Αεροπορικό τέλος για τα ιδιωτικά τζετ στη Μύκονο

Αυτή η σεζόν όπως δείχνει μέχρι στιγμής, κινείται στα ίδια, ίσως και καλύτερη, με την αντίστοιχη του 2019, χρονιά ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό. Στο αεροδρόμιο της Μυκόνου το 2019 καταγράφηκαν 474.081 διεθνείς αεροπορικές αφίξεις έναντι 362.452 πέρυσι. Αντίστοιχα, οι αφίξεις εσωτερικού ήταν 254.667 το 2019 και 137.823 το 2021.

Στο διάσημο νησί των ανέμων βεβαίως πέρα από τις τακτικές πτήσεις και τα τσάρτερ προσγειώνονται καθημερινά και ιδιωτικά τζετ. Όπως πληροφορεί το GRTimes.gr ο κ. Κρυστάλλης ο οποίος εξυπηρετεί πελατολόγιο και για την ενοικίαση τόσο ιδιωτικών τζετ όσο και ελικοπτέρων, καθημερινά προσγειώνονται στο νησί κατά μέσο όρο 25-30 ιδιωτικά τζετ.

«Μετά δυσκολίας βρίσκει κανείς χώρο για προσγείωση/απογείωση, ειδικά στις ώρες αιχμής» δηλώνει ο κ. Κρυστάλλης προσθέτοντας ότι η κατάσταση βελτιώνεται μεταξύ 24.00 – 2.00 τα μεσάνυχτα. Τα ιδιωτικά αεροσκάφη ως επί το πλείστον αποβιβάζουν τους επιβάτες τους  και για να σταθμεύσουν κατευθύνονται συνήθως σε άλλους προορισμούς όπως στη Σάμο, στη Χίο, στη Μυτιλήνη, στην Κω, στην Αλεξανδρούπολη, στην Καβάλα ακόμη και στη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα όπως επισημαίνει ο κ. Κρυστάλλης, από τις 20 Ιουνίου, μπαίνει αεροπορικό τέλος (fee) για τα ιδιωτικά αεροσκάφη που θα αποβιβάζουν και επιβιβάζουν επιβάτες. Το κόστος του αεροπορικού τέλους ανέρχεται στα 2.000 ευρώ ανά αεροσκάφος πλέον, με ΦΠΑ (24%).

Το συγκεκριμένο αεροπορικό τέλος θα ισχύει, προς το παρόν, μόνο για το αεροδρόμιο της Μυκόνου, ωστόσο εκτιμήσεις του κ. Κρυστάλλη αναφέρουν ότι από την επόμενη σεζόν θα επεκταθεί και σε άλλα αεροδρόμια.

Πελάτες από όλον τον πλανήτη

Ερωτηθείς ο διευθύνων σύμβουλος της Proton Aircraft Κώστας Κρυστάλλης σχετικά με το πελατολόγιο αλλά και το κόστος ναύλωσης ενός ιδιωτικού τζετ ή ελικοπτέρου, επισημαίνει ότι κυρίως για Μύκονο και Σαντορίνη οι πελάτες προέρχονται από όλον τον κόσμο.

Αμερικάνοι, Αυστραλοί, Βρετανοί, Γάλλοι, Ιταλοί, Τούρκοι, Άραβες κτλ. εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους για άφιξη στο νησί των ανέμων με ιδιωτικό τζετ ενώ για τη Σαντορίνη περισσότερο ενδιαφέρονται Αμερικάνοι και Δυτικοευρωπαίοι. Σ’ ότι αφορά την ελληνική αγορά «υπάρχει πολύ μικρή ζήτηση, από Αθήνα, σε ποσοστό περίπου 1%» δηλώνει ο κ. Κρυστάλλης.

Σχετικά με το κόστος ενοικίασης από Αθήνα για Μύκονο για το ιδιωτικό τζετ ανέρχεται στα 6.500 ευρώ, το οποίο συνοδεύεται και από πιλότο ενώ έχει χωρητικότητα 1-7 άτομα. Αντίστοιχα για Σαντορίνη το κόστος ανέρχεται περίπου στα 6.700 ευρώ.

Για την ενοικίαση ελικοπτέρου χωρητικότητας 1-5 ατόμων για τη διαδρομή Αθήνα – Μύκονος το κόστος ανέρχεται στα 3.000 – 3.500 ευρώ, ανάλογα τον τύπο του ελικοπτέρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

H SKY express αποκτά ένα ακόμη πράσινο Airbus A320neo

Θεσσαλονίκη: Ανακάμπτει ο τουρισμός, παρότι τα καύσιμα “καίνε” τον οδικό

Ανεβαίνει η “Aegean”: Μετέφερε 1 εκατ. επιβάτες το Μάϊο 2022

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top