Η «Ρωγμή στο χρόνο», το «παιδί» της Στέλλας Σωτήρκου

Η «Ρωγμή στο χρόνο», το «παιδί» της Στέλλας Σωτήρκου

Τι μέρα! 2-12-2020..Το βιβλίο μου ανεβαίνει στην παγκόσμια πλατφόρμα της AMAZON, μεταφρασμένο στα αγγλικά… Μετά τη γέννηση των παιδιών μου, ήταν η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου! Ένιωσα ότι παρ’ όλες τις δυσκολίες , στη ζοφερή εποχή που ζούμε, μπορεί να υπάρξει ελπίδα.

 

 

Της Στέλλας Σωτήρκου, Μέλους της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος (Ε.Λ.Β.Ε)

 

Τι πραγματεύεται; Την ιστορία τεσσάρων γυναικών , σ’ ένα ταξίδι στο χρόνο. Η Ελίζαμπεθ του 1860 στο Λονδίνο, ανοίγει το δρόμο. Περιγράφονται όλες οι δυσκολίες εποχής.. Η βία κατά των γυναικών, η δύναμη να παίρνει τη ζωή μόνη στα χέρια της, ο έρωτας που την συναντά απρόσμενα..

Ακολουθεί η Λίζα , 100 χρόνια μετά , στην Νέα Υόρκη του 1960. Την εποχή των χίππις και των ονείρων.. Η ηθοποιός Λίζα , ακολουθεί το φωτεινό μονοπάτι της Τέχνης, ψάχνοντας για αγάπη, μέσα από σχέσεις με εξαρτήσεις και το κυνηγητό της χίμαιρας ενός πολέμου που σημάδεψε την Αμερική, το Βιετνάμ..

Την σκυτάλη παίρνει η Ελισάβετ, στην Αθήνα του 2019 , τότε που άρχισα να γράφω το βιβλίο.. Εκείνη παλεύει με τις οικονομικές δυσκολίες της εποχής, έναν αντιφατικό έρωτα και την ανάφλεξη ενός πολέμου..

Και τελειώνει με την Εύα, την κυρία του μέλλοντος, στην Θεσσαλονίκη του 2060, ο χαρακτήρας που γράφηκε στην πρώτη καραντίνα.. Ανατρεπτική, αισιόδοξη ,μετά από έναν παγκόσμιο Κατακλυσμό, που αφάνισε την γενιά των γονιών της κι εκείνη επιμένει να ψάχνει τις ρίζες της..

Θα μου πείτε, γιατί στην amazon; Γιατί ο κόσμος μας αλλάζει, τα παιδιά μου διαβάζουν απ’ το κινητό, μορφώνονται μες από την εκάστοτε πλατφόρμα του διαδικτύου, η ζωή ορίζει τον δικό της ρυθμό! Έτσι κι αλλιώς, ο πλανήτης μας έγινε μια γειτονιά; Γιατί να μην μπορούμε κι εμείς ως Έλληνες, να μεταδώσουμε το ελληνικό φως;

Είναι άμεσα διαθέσιμο και σε έντυπη μορφή και σε e-book. Νιώθω ότι το βιβλίο μου, είναι σαν ένα μικρό παιδί που άρχισε να ταξιδεύει και να γνωρίζει τον κόσμο…

Βιογραφικό

Για τη Στέλλα Σωτήρκου και περισσότερα για το βιβλίο της  με τίτλο «Ρωγμή στο χρόνο»μπορείτε να βρείτε εδώ.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ