Ιατροδικαστής για υπόθεση Πάτρας: Βασανιστικός ο θάνατος των παιδιών (VIDEO)

Ιατροδικαστής για υπόθεση Πάτρας: Βασανιστικός ο θάνατος των παιδιών (VIDEO)

Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε η 33χρονη μητέρα που κατηγορείται για τη δολοφονία του ενός παιδιού της και εξετάζεται ως ύποπτη για τον ασφυκτικό θάνατο των άλλων δύο.

Η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά και η ιατροδικαστής Ουρανία Δημακοπούλου σχολίασαν τα αίτια θανάτου των τριών παιδιών, τα αντικρουόμενα πορίσματα των ιατροδικαστών καθώς και την υπερασπιστική γραμμή της κατηγορουμένης.

«Έλαβε προθεσμία για να υποβάλλει εγγράφως τις εξηγήσεις, πήρε αντίγραφο ο συνήγορός της και όπως διαφαίνεται θα ακολουθήσει την υπερασπιστική γραμμή αμφισβητώντας τα πορίσματα», δήλωσε για τις εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση.

«Από την στιγμή που δεν ομολογεί έχει το τεκμήριο της αθωότητας της κατηγορουμένης και για τους θανάτους των δύο πρώτων παιδιών», διευκρίνισε η κ. Βαρελά.

Βασανιστικός ο θάνατος των παιδιών

Μιλώντας για την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών η ιατροδικαστής Ουρανία Δημακοπούλου και το γεγονός ότι η κατηγορουμένη αμφισβητεί τα πορίσματα Καρακούκη – Καλόγρηα δήλωσε ότι «είναι επιφανειακό το πάτημα (της κατηγορουμένης) το να θεωρεί τα πρώτα πορίσματα σωστά».

Σύμφωνα με την κ. Βαρελά «η υπερασπιστική γραμμή που ακολουθεί είναι μονόδρομος. Τι άλλο να ισχυριστεί από την στιγμή που στον τρίτο και τον πρώτο θάνατο ήταν μόνη της».

Και όπως εξήγησε «η αμφιβολία που θέλει να δημιουργήσει είναι ότι τα παιδιά κατέληξαν από παθολογικά αίτια, γεγονός όμως που έρχεται σε αντίθεση με τη μηνυτήρια αναφορά του ζεύγους που αμφισβητούσαν το παθολογικό αίτιο στο πρώτο παιδί».

Αναφερόμενη στον ασφυκτικό θάνατο της Ίριδας η δικηγόρος τόνισε ότι διερευνάται το αν υπήρχε συνέργεια στο διαφαινόμενο έγκλημα.

Σχολιάζοντας τον τρόπο θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας η κ. Δημακοπούλου κατέστησε σαφές ότι τα παιδιά δεν είχαν έναν καλό θάνατο. «Μιλάμε για ένα αργό, βασανιστικό θάνατο. Ο ασφυκτικός μηχανισμός χρειάζεται τρία με πέντε λεπτά» είπε η ιατροδικαστής τονίζοντας ότι σε αυτό το χρονικό διάστημα η φερόμενη ως δράστης μπορούσε να κάνει πίσω και τα παιδιά να σωθούν.

Πηγή: ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πάτρα: Αύριο το πόρισμα Καρακούκη για τη Μαλένα και την Ίριδα

Πάτρα: «Η Ίριδα κατέληξε με το πανάκι στο στόμα» (VIDEO)

Πάτρα: Καθαρό το ξεχασμένο δείγμα αίματος της Τζωρτζίνας στο «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο (VIDEO)

Πάτρα: «Πιστεύω ότι η Ρούλα σκότωσε τη Τζωρτζίνα» λέει ο Μ. Δασκαλάκης (VIDEO)

Αν. Ντούγκας: «Οι εκδρομές, οι έξοδοι και οι συναυλίες της Ρ. Πισπιρίγκου»

Ρ. Πισπιρίγκου: Τα νέα αιτήματα στην ανακρίτρια, η κεταμίνη και το πόρισμα για Ίριδα και Μαλένα (VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top