Ιαβέρης: Δεν φοβούνται έναν ιό που “καθαρίζει” χιλιάδες, τη μηχανή θα φοβηθούν;

Ιαβέρης: Δεν φοβούνται έναν ιό που “καθαρίζει” χιλιάδες, τη μηχανή θα φοβηθούν;

“Κόλαφος” ο Αναστάσιος Μαρκουΐζος, γνωστός σε όλους ως “Ιαβέρης”, μιλώντας στο GRTimes με αφορμή τα περιστατικά τροχαίων δυστυχημάτων των τελευταίων ημερών, τόσο στην Αττική όσο και στη Θεσσαλονίκη. Ο ίδιος μάλιστα, τονίζει ότι η έλλειψη φόβου, η αφέλεια, η ασυνειδησία, και η ανοησία των οδηγών, είναι η συνταγή για το θάνατο στην άσφαλτο, ενώ προτείνει πολύ “σκληρά” πρόστιμα, αλλά και την είσοδο της κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία.

Ρεπορτάζ: Νεκταρία Ψαράκη

Ο θάνατος του μοτοσυκλετιστή στη Θεσσαλονίκη ύστερα από σύγκρουση με λεωφορείο του ΟΑΣΘ, αλλά και το δυστύχημα στο Αιγάλεω με εμπλεκόμενο έναν γνωστό YouTuber, χομπίστα μοτοσυκλετιστή, ήρθαν να προστεθούν στη μακριά λίστα των θυμάτων στο δρόμο, επιβεβαιώνοντας ότι η Ελλάδα, μαζί με άλλες χώρες της βαλκανικής χερσονήσου, κρατούν δίκαια τα σκήπτρα των περισσότερων τροχαίων δυστυχημάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού.

“Μάστιγα των ημερών, το stupid-19”

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο “Ιαβέρης” στο GRTimes, η κλασσική συνταγή για το θάνατο, είναι η ανοησία και η αδιαφορία στο δρόμο.

“Βλέπουμε μοτοσυκλετιστές να μην ελέγχουν στους δρόμους και να μη φορούν κράνος με αποτέλεσμα να μην προφυλάσσονται, ενώ ταυτόχρονα το δάκρυ “κυλάει ποτάμι” καθιστώντας τους τυφλούς. Βλέπουμε οδηγούς να είναι εντελώς αφηρημένοι. Να επιδεικνύουν μία συμπεριφορά εντελώς ανεύθυνη, όπως το να επιταχύνουν στο πορτοκαλί φανάρι, ή να πίνουν και να οδηγούν. Ακούμε μάλιστα ότι “το τροχαίο συνέβη υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες”, ενώ όλα είναι αποτέλεσμα της ανοησίας και της ασυνειδησίας ότι ένα λάθος μπορεί να κοστίσει τη ζωή μας. Δείτε τι προσπάθεια γίνεται για να πειστεί ο κόσμος πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα με τον κορωνοϊό. Κάθε μέρα τα μέσα ενημέρωσης, προβάλουν πράγματα ανατριχιαστικά και εμείς δεν εφαρμόζουμε ούτε το ένα εκατοστό των μέτρων. Δεν φοβούνται έναν ιό που καθαρίζει χιλιάδες. Τη μηχανή θα φοβηθούν; Η μάστιγα των ημέρων μας είναι το… stupid-19″, αναφέρει ο κ. Μαρκουΐζος.

“Χόμπι… της σφαλιάρας”

Αναφερόμενος στο περιστατικό του YouTuber που άφησε την τελευταία του πνοή σε άσφαλτο του Αιγάλεω, ο ίδιος δεν δέχεται το γεγονός ότι επρόκειτο για χόμπι.

“Είναι ηλιθιότητα. Ας μην ξεχνάμε ότι οι επαγγελματίες οδηγοί που συμμετέχουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μοτοσικλέτας, δεν μετακινούνται με μοτοσικλέτες στο δρόμο, αλλά με αυτοκίνητο διότι φοβούνται το σακάτεμα! Ξέρετε πόσοι έχουν μείνει παράλυτοι; Ένας τέτοιος οδηγός, που δεν πάει πλέον ως αθλητής στους αγώνες, αλλά ως θεατής με το καροτσάκι του, ρωτάτε πως αισθάνεται; Κανείς δεν ξέρει τι είναι ο θάνατος! Ξέρουμε όλοι όμως τι είναι η αναπηρία. Δε μπορώ να δεχτώ ότι κάποιος έχει ένα τέτοιο χόμπι. Αυτό είναι ένα χόμπι… της σφαλιάρας”, αναφέρει ο “Ιαβέρης”.

“Σε μία χώρα μπεκρήδων δεν θα έπρεπε να επιτρέπεται ούτε σταγόνα αλκοόλ”

Ο ίδιος εκτιμά ότι η πολιτεία είναι ιδιαιτέρως χαλαρή όσον αφορά στο αλκοόλ και στην οδήγηση. Όπως λέει χαρακτηριστικά, σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, που το αλκοόλ συνοδεύει όλες τις κοινωνικές συναθροίσεις των πολιτών, δεν θα έπρεπε να επιτρέπεται η κατανάλωση “ούτε σταγόνας” για τους οδηγούς.

“Και δύο ποτήρια να έχεις πιεί, χαλαρώνουν τα αντανακλαστικά. Ειδικά αν πιείς λίγο παραπάνω, έρχεσαι στο κέφι, πατάς ανεξέλεγκτα γκάζι. Σε μία χώρα μπεκρήδων όπως είναι η δική μας, δεν θα έπρεπε να επιτρέπεται καθόλου. Το χειρότερο είναι οι τραγικές συμπεριφορές από γονείς, τους οποίους αντιγράφουν στη συνέχεια τα παιδιά τους. Ευθύνη έχει και το κομματικό σύστημα, το οποίο δε θέλει να μιλήσει και να προσβάλει τον ψηφοφόρο του. Θα πει πολιτικός σε πολίτη ότι είναι ανόητος; Δε συνειδητοποιείς, μέχρι να το ζήσεις, ότι το χειρότερο πράγμα είναι να θάψεις το παιδί σου”, τονίζει.

Βαριά πρόστιμα και κυκλοφοριακή αγωγή στα σχολεία

Όπως υποστηρίζει, για τη λύση του προβλήματος είναι αδύνατον να ελπίζουμε στο ότι η δημοκρατία θα νικήσει και ότι ο καθένας με το αίσθημα προσωπικής ευθύνης θα συνετιστεί.

“Χρειαζόμαστε σκληρά μέτρα. Ο νόμος πρέπει να σταματήσει να μιλάει για παραβάσεις του ΚΟΚ εξ αμελείας. Είναι έγκλημα και κακούργημα εκ προθέσεως. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι θα συλληφθούμε. Η πολιτεία επίσης, θα πρέπει να επιβάλει στους παραβάτες σκληρά πρόστιμα αλλά και κοινωνική εργασία. Πρέπει να αισθανθούν ότι τους απαξιώνει το σύστημα. Επίσης, στο σχολείο, πρέπει να μαθαίνεται η κυκλοφοριακή αγωγή. Όχι όμως από ιστορικούς και γυμναστές, αλλά από εξειδικευμένους καθηγητές, διότι τέτοια λάθη οδηγούν στον τάφο”, προτείνει.

“Πριν κλείσεις την πόρτα σκέψου πόσοι σε περιμένουν να επιστρέψεις”

Το σημαντικότερο βέβαια για τον κ. Μαρκουΐζο, είναι η προσπάθεια αυτοψυχανάλυσης και αυτοεκτίμησης του καθενός.

“Πρέπει να καταλάβεις ότι δεν είσαι για πέταμα και να σταματήσεις να αισθάνεσαι υπεράνω κινδύνου. Πρέπει να πειστούμε ότι είμαστε σπουδαίοι για την οικογένειά μας. Να έχεις στο νου σου ότι αν δεν είσαι προσεκτικός, κάποιος θα πει στη σύζυγό σου ότι τα παιδιά σας έμειναν ορφανά. Εκείνη την ώρα δε σκέφτεσαι ότι θα σπείρεις τη δυστυχία. Πριν κλείσεις την πόρτα, σκέψου πόσοι σε περιμένουν να επιστρέψεις. Αξίζει για να προσπαθήσεις να φτάσεις κάπου πέντε λεπτά πιο γρήγορα;”, καταλήγει.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ