Ιδιοκτήτες γυμναστηρίων: Ανεμβολίαστο το 25% των πελατών-Ανθίζει ο αθέμιτος ανταγωνισμός

Ιδιοκτήτες γυμναστηρίων: Ανεμβολίαστο το 25% των πελατών-Ανθίζει ο αθέμιτος ανταγωνισμός

Ρεπορτάζ: Κώστας Κεχαγιάς

Ανεμβολίαστος είναι 1/4 πελάτες των γυμναστηρίων – Ακυρώσεις συνδρομών ζητούν οι αθλούμενοι μετά τη θέσπιση των νέων μέτρων της κυβέρνησης, σύμφωνα με τα οποία η είσοδος στα γυμναστήρια επιτρέπεται μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης – «Χάνουμε τεράστιο τζίρο και θα αναγκαστούμε να επιστρέψουμε χρήματα», αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Γυμναστηρίων Γιάννης Γκόβας, μιλώντας στο GRTimes, ζητώντας παράλληλα ένα πρόγραμμα ενίσχυσης αποκλειστικά για τα γυμναστήρια, από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Ένα «τεράστιο πρόβλημα» έχουν να αντιμετωπίσουν πλέον οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων, έπειτα από τη θέσπιση των νέων μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού από την ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα λέει ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Γυμναστηρίων, Γιάννης Γκόβας, μιλώντας στο GRTimes.

«Χάνουμε τεράστιο τζίρο, καθώς το 25% των πελατών μας είναι ανεμβολίαστοι», τονίζει ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων ανά την Ελλάδα, θα αναγκαστούν να επιστρέψουν χρήματα στους αθλούμενους που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού και τώρα μένουν εκτός των συγκεκριμένων χώρων άθλησης. «Θα θέλαμε να παγώσουν οι συνδρομές τους, καθώς το γυμναστήριο δεν έχει κλείσει, αλλά ποιος ξέρει τι πρόκειται να ακολουθήσει;»

«Να τηρήσουμε τα μέτρα, αλλά χρειαζόμαστε ενίσχυση»

Σε ότι αφορα, τη θέσπιση νέων μέτρων, ο κ. Γκόβας αναφέρει ότι αυτά μπορούν να τηρηθούν με ευλάβεια, αρκεί να «βάλει πλάτη» και η πολιτεία.

«Χρειαζόμαστε ενίσχυση, αλλά πρέπει να μας βοηθήσει η πολιτεία. Εμείς προτείνουμε να παραταθεί η αποζημίωση καταβολής των ενοικίων και να «μηδενίσει» η Επιστρεπτέα Προκαταβολή. Επιπλέον, ζητούμε από το υπουργείο Ανάπτυξης να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα αποκλειστικά για τα γυμναστήρια», λέει συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Γυμναστηρίων, τονίζοντας παράλληλα ότι τα γυμναστήρια έχουν πληγεί περισσότερο από κάθε άλλο κλάδο, καθώς «ανοίγουμε τελευταίοι και κλείνουμε πρώτοι. Έχουμε χάσει τρεις σεζόν».

Αναφορικά με την άμεση επιβολή των νέων μέτρων, ο κ. Γκόβας τονίζει ότι είναι ανθρωπίνως αδύνατο να μη ζημιωθεί πελάτης των γυμναστηριακών επιχειρήσεων που δεν είχε ήδη εμβολιαστεί. Κι αυτό γιατί «την Παρασκευή ανακοινώνουν το μέτρο και τη Δευτέρα εφαρμόζεται. Πότε να εμβολιαστεί κάποιος, αφού χρειάζεται ένα με ενάμιση μήνα για να ισχύσει το πιστοποιητικό εμβολιασμού;»

«Αρχίσαμε να ανακτούμε σιγά σιγά την εμπιστοσύνη του κόσμου, εφαρμόζουμε πιστά όλα τα πρωτόκολλα και υποδεχόμαστε ένα άτομο ανά δέκα τετραγωνικά, αλλά με τα νέα μέτρα γυρίζουμε και πάλι… πίσω», αναφέρει επιπλέον ο ίδιος.

Ανθίζει ο αθέμιτος ανταγωνισμός – «Μας έχουν πάρει τους γυμναστές, οι οποίοι δουλεύουν πλέον με το πελατολόγιό μας»

Σε ότι αφορά τώρα τις δυσκολίες που δημιουργούν στον κλάδο τα νέα μέτρα, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυμναστηρίων, υπογραμμίζει ότι αποτελούν αφορμή για να ενισχυθεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός. «Πλέον υπάρχει ένας ακόμη λόγος για να γεμίσουν οι ταράτσες, τα πάρκα και οι αποθήκες με ανθρώπους που γυμνάζονται εκτός των γυμναστηριακών χώρων». Όπως μάλιστα σημειώνει, οι ιδιοκτήτες των γυμναστηρίων δεν έβρισκαν υπαλλήλους όταν ο κλάδος επαναλειτούργησε, λόγω διαφορετικού τύπου απασχόλησής.

«Μας έχουν πάρει τους γυμναστές», λέει συγκεκριμένα για όσους αθλούνται σε γκρουπ ο κ. Γκόβας, σημειώνοντας παράλληλα ότι «πλέον, οι υπάλληλοι που δεν τους βρίσκαμε όταν ανοίξαμε ξανά, έχουν πάρει το πελατολόγιό μας και δουλεύουν με αυτό. Μιλάμε για ένα πρόβλημα, που δεν ξέρουμε πως να το… διαχειριστούμε».

Πελάτες πουλούν τις… συνδρομές τους – «Το παραστατικό δεν πωλείται», ξεκαθαρίζει ο Γιάννης Γκόβας

Ένα παράδοξο που έχει δημιουργηθεί έπειτα από την ανακοίνωση των περιορισμών που αφορούν τους ανεμβολίαστους, είναι η πώληση των πολύμηνων συνδρομών τους στα γυμναστήρια. Αρκετοί λοιπόν, είναι εκείνοι, που έσπευσαν να αναρτήσουν αγγελία στο διαδίκτυο, με τον χρόνο εκγύμνασης που τους απομένει και έχουν ήδη προπληρώσει αγοράζοντας κάποιο πακέτο.

«Έχει υποπέσει στην αντίληψή μας ότι κάποιοι πουλούν τις συνδρομές τους σε εμβολιασμένους. Αυτό όμως, δε γίνεται, καθώς το παραστατικό έχει εκδοθεί στο όνομα του πελάτη και κανείς άλλος, δεν μπορεί να προσέλθει για να γυμναστεί προσκομίζοντας έγγραφο άλλου», σημειώνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυμναστηρίων.

Τα γυμναστήρια επαναλειτούργησαν στις 14/5/2021, παραμένοντας κλειστά για περισσότερο από ένα χρόνο, και συγκεκριμένα από τον Φεβρουάριο του 2019 που ξέσπασε η πανδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Νέα μέτρα: Πώς θα μπαίνουν στα κλειστά γυμναστήρια οι ανεμβολίαστοι

Δήμος Θεσσαλονίκης: Αρχίζουν από σήμερα οι εγγραφές στα δημοτικά γυμναστήρια

Γυμναστήρια: Ποιοι θα πρέπει να φορούν διπλή μάσκα και ποιοι όχι

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top