ΙΕΚ Τουρισμού Μακεδονίας: Ραντεβού με 260 επιχειρήσεις στη σημερινή «Ημέρα Καριέρας»

ΙΕΚ Τουρισμού Μακεδονίας: Ραντεβού με 260 επιχειρήσεις στη σημερινή «Ημέρα Καριέρας»

Την καθιερωμένη «Ημέρα Καριέρας» διοργανώνει σήμερα το ΙΕΚ Τουρισμού Μακεδονίας, στην Περαία του δήμου Θερμαϊκού. Περισσότερες από 260 τουριστικές επιχειρήσεις από Ελλάδα, Κύπρο, αλλά και Ισπανία θα δώσουν το «παρών» αναζητώντας το κατάλληλο προσωπικό για τη στελέχωση των επιχειρήσεων τους.

Ρεπορτάζ: Ντέπυ Χιωτοπούλου ([email protected])

Διανύοντας τον δεύτερο μήνα του έτους, με τη διεξαγωγή διεθνών τουριστικών εκθέσεων στο εξωτερικό, με τις προκρατήσεις να κλείνονται στα συστήματα των ξενοδοχειακών μονάδων για τη σεζόν και τα στελέχη των επιχειρήσεων να αναζητούν προσωπικό για την κάλυψη κενών θέσεων εργασίας, το ΙΕΚ Τουρισμού Μακεδονίας -οι εγκαταστάσεις του οποίου βρίσκονται στην Περαία Θεσσαλονίκης, στο πρώην ξενοδοχείο «ΞΕΝΙΑ ΗΛΙΟΣ»- στο πλαίσιο της σημερινής «Ημέρας Καριέρας» φέρνει σε επαφή με την τουριστική αγορά τους σπουδαστές/ σπουδάστριες και τους πρόσφατα αποφοίτους του για γνωριμία, επίτευξη συμφωνιών πρακτικής άσκησης, καθώς και επαγγελματικών συνεργασιών.

Όπως πληροφορείται το GRTimes.gr τουλάχιστον 100 εκπρόσωποι από 260 τουριστικές επιχειρήσεις (ξενοδοχειακούς ομίλους μέχρι μικρότερες μονάδες, τουριστικά γραφεία, εταιρίες εξυπηρέτησης αεροπορικών εταιριών, γραφεία διοργάνωσης συνεδριακού τουρισμού και εταιρικών events κτλ.) θα βρίσκονται σήμερα, Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου, στις εγκαταστάσεις του εκπαιδευτικού ιδρύματος όπου θα συναντηθούν με τους σπουδαστές και απόφοιτους ενημερώνοντάς τους για τις κενές θέσεις πρακτικής άσκησης και εργασίας, για τη φετινή σεζόν.

Αποστολές από Ελλάδα, Κύπρο και Ισπανία

Η σημερινή «Ημέρα Καριέρας» στο ΙΕΚ Τουρισμού Μακεδονίας θα φιλοξενήσει εκπροσώπους τουριστικών επιχειρήσεων από Ελλάδα, Κύπρο και Ισπανία. Όπως πληροφορείται το GRTimes.gr, η διεθνοποίηση των δράσεων του ΙΕΚ Τουρισμού Μακεδονίας, καθώς και το ενδιαφέρον που αναπτύσσεται αποτελεί για τα στελέχη του στοιχείο αξιολόγησης και επιβράβευσης της παρεχόμενης δημόσιας τουριστικής εκπαίδευσης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που στην «Ημέρα Καριέρας» του ΙΕΚ Τουρισμού Μακεδονίας συμμετέχουν ξενοδοχειακοί όμιλοι από το εξωτερικό. Ήδη από πέρυσι υπήρξε συμμετοχή δίνοντας την ευκαιρία στις/στους καταρτιζόμενες/νους του ΙΕΚ Τουρισμού Μακεδονία – Υπουργείο Τουρισμού να κάνουν την πρακτική τους άσκηση σε ένα διαφορετικό περιβάλλον, πέραν του ελληνικού, αποκτώντας μια ξεχωριστή εμπειρία.

Το σημερινό πρόγραμμα

Η «Ημέρα Καριέρας 2024» θα ξεκινήσει από το πρωί με τις σχετικές εγγραφές των υποψηφίων. Την εκδήλωση θα ανοίξει με ομιλία της η αν. διευθύντρια του ΙΕΚ Τουρισμού Μακεδονίας Ξένη Γερνά, θα χαιρετήσει διαδικτυακά η υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη, ενώ δια ζώσης παρουσία θα έχουν ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, η Τοπική Αυτοδιοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού, ο Δήμος Θεσσαλονίκης με εκπροσώπηση σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης, το Σωματείο Επισιτιστικών Επαγγελμάτων Δήμου Θερμαϊκού κλπ.

Θα ακολουθήσει διάλλειμα και στη συνέχεια θα ξεκινήσουν οι συνεντεύξεις των σπουδαστών και αποφοίτων στους εκπροσώπους των τουριστικών επιχειρήσεων. Η «Ημέρα Καριέρας» θα ολοκληρωθεί με μεσημεριανό μπουφέ, επιμελημένος από το επισιτιστικό τμήμα του ΙΕΚ Τουρισμού Μακεδονίας.

 

Σημειώνεται ότι η φετινή εκπαιδευτική περίοδος 2023 – 2024 θα ολοκληρωθεί στις 7 Ιουνίου και η έναρξη της πρακτικής έχει οριστεί για τις 10/06/2024.

*Φωτογραφίες αρχείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στους δρόμους (και) τα τουριστικά λεωφορεία: Δύο συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη

Μεγαλύτερες και πιο διεθνείς η 11η ARTOZYMA και η 36η ATHENS INTERNATIONAL JEWELLERY SHOW

«Χωλαίνει» ο οδικός Τουρισμός στη Β. Ελλάδα: Μηνύματα αισιοδοξίας αλλά… μετ’ εμποδίων

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top