Ημαθία: Η χαλάρωση του κόσμου, γέμισε τις κλινικές Covid στο νομό

Ημαθία: Η χαλάρωση του κόσμου, γέμισε τις κλινικές Covid στο νομό

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Ανοδική τάση συνεχίζει να εμφανίζει η Ημαθία, όσον αφορά στα νέα κρούσματα, με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου του νομού, Βασίλη Διαμαντόπουλο, να αποδίδει την κατάσταση στη χαλάρωση του κόσμου που δεν τηρεί τα μέτρα.

Στο “κόκκινο” παραμένει η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, καθώς χθες είχε 93 κρούσματα, ανεβάζοντας τον μέσο όρο των τελευταίων επτά ημερών στα 56,43 και καταγράφοντας πλέον 66,14 κρούσματα, ανά 100.000 πληθυσμό, από τις χειρότερες επιδόσεις πανελλαδικά.

Τα στοιχεία αυτά, έχουν αρχίσει να αποτυπώνονται και στα νοσοκομεία Βέροιας και Νάουσας, τα οποία δέχονται ισχυρές πιέσεις, όπως αναφέρει στο GRtimes.gr, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας, Βασίλης Διαμαντόπουλος.

“Δεν είναι καλή η κατάσταση, για αυτό και είμαστε ακόμη «κόκκινοι» στον επιδημιολογικό χάρτη. Δεν έχει ανακοπεί η αύξηση των κρουσμάτων” επισημαίνει ο κ. Διαμαντόπουλος, αποδίδοντας την αύξηση των κρουσμάτων στη μη τήρηση των μέτρων και στο χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών.

“Νομίζω πως παρα-χαλάρωσε ο κόσμος, όσον αφορά τη χρήση μάσκας, την τήρηση των αποστάσεων, τα πάντα… Είναι γνωστό πως και το ποσοστό εμβολιασμού δεν είναι και από τα πιο υψηλά στη χώρα. Παίζει και αυτό τον ρόλο του, αλλά πιστεύω ότι ευθύνεται κυρίως η χαλάρωση του κόσμου” επισημαίνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, και η μεταστροφή του σκηνικού του καιρού αναμένεται να παίξει ρόλο στην εξέλιξη της πανδημίας στον νομό, ωστόσο αυτό αναμένεται να φανεί μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.

Όσον αφορά στην κατάσταση στα νοσοκομεία του νομού, τονίζει πως η προσέλευση ασθενών είναι μεγάλη και πως οι απλές κλίνες Covid έχουν γεμίσει, τόσο στη Βέροια, όσο και στη Νάουσα στην οποία η κλινική Covid, ξανά άνοιξε για αυτόν τον λόγο.

Καταλήγοντας, ο κ. Διαμαντόπουλος εκτίμησε πως και την επόμενη εβδομάδα, με βάση τα σημερινά δεδομένα, η Ημαθία θα παραμείνει στο κόκκινο…

Διαβάστε επίσης: Τοπικά lockdown σε Καβάλα, Ημαθία, Πιερία και Πέλλα

Ημαθία – Μίνι lockdown: Πτώση τζίρου, παγωμάρα και… φαγωμάρα

Μίνι–Lockdown: Εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης Πέλλας και Ημαθίας μιλούν στο GRTimes,

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top