Ημαθία: Ρεκόρ 172 κρουσμάτων–50 νοσηλευόμενοι στη Βέροια-Γεμάτη η ΜΕΘ

Ημαθία: Ρεκόρ 172 κρουσμάτων–50 νοσηλευόμενοι στη Βέροια-Γεμάτη η ΜΕΘ

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Μόνο ως δραματική μπορεί να χαρακτηριστεί πλέον η επιδημιολογική κατάσταση στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, η οποία σήμερα (19/10) κατέγραψε 172 νέα κρούσματα του κορωνοϊού, αριθμό ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας, την ίδια ώρα που το νοσοκομείο της Βέροιας δέχεται αφόρητη πίεση.

«Η μοναδική εξήγηση που μπορώ να δώσω εγώ γι’ αυτή την έκρηξη των κρουσμάτων που δεν έχει προηγούμενο στην περιοχή μας, είναι ότι ο κόσμος έχει χαλαρώσει. Από τη μια έχουμε τους λεγόμενους αρνητές που δεν δέχονται να εμβολιαστούν και επιβαρύνουν την κατάσταση και από την άλλη έρχεται η κόπωση των πολιτών από τους πολύμηνους περιορισμούς. Σε όλα αυτά προσθέστε και το πολύ χαμηλό ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης και θα έχετε την εξήγηση» σημειώνει στο GRTimes, o πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας, Βασίλης Διαμανατόπουλος.

Ο ίδιος, περιγράφοντας την εικόνα που επικρατεί πλέον στο νοσοκομείο της Βέροιας, έκανε λόγο για οριακές καταστάσεις που αγγίζουν τα όρια της «ασφυξίας». «Οι συνθήκες είναι πλέον πάρα πολύ δύσκολες. Αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο της Βέροιας, οι νοσηλευόμενοι αγγίζουν τους 50, στη συντριπτική τους πλειοψηφία ανεμβολίαστοι ενώ η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι ασφυκτικά γεμάτη. Το νοσοκομείο δέχεται και πάλι πίεση και το πράγμα γίνεται ακόμη πιο δύσκολο από την στιγμή που και τα νοσοκομεία των όμορων νομών αλλά και της Θεσσαλονίκης είναι και αυτά σχεδόν γεμάτα».

Κακή η εικόνα στους κλειστούς χώρους

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας αναφέρει παράλληλα ότι η εικόνα στους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων εστίασης της Περιφερειακής Ενότητας δεν είναι καλή. «Μπορεί να έχουν θεσπιστεί κάποια μέτρα για την είσοδο στους κλειστούς χώρους, αλλά έχω την εντύπωση ότι αυτοί δεν τηρούνται. Και δεν μιλάω μόνο για τους ελέγχους, αλλά για τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας, όπως είναι οι μάσκες και οι αποστάσεις. Καταλαβαίνετε και εσείς ότι αυτή δεν εικόνα περιοχής με τόσο έντονο επιδημιολογικό φορτίο» σημειώνει ο κ. Διαμαντόπουλος στο GRTimes.

Σε ερώτηση δε, για το αν ενδεχόμενη επιβολή νέων μέτρων θα εξομάλυνε την κατάσταση, πρόσθεσε ότι «δυστυχώς έχουμε επανάληψη του ίδιου έργου που εκτυλίχθηκε και πέρσι. Αν τηρούνταν τα ισχύοντα μέτρα, με τη χρήση μάσκας και την τήρηση των αποστάσεων δεν θα είχαμε τόσο μεγάλη αύξηση του ποσοστού των κρουσμάτων» ενώ για το που παρατηρείται ιδιαίτερα η μη τήρηση των μέτρων ο κ. Διαμαντόπουλος συμπλήρωσε ότι «η εικόνα στα χωριά είναι πιο δύσκολη από ότι στον αστικό ιστό της πόλης της Βέροιας. Και αυτό γιατί στην επαρχία τα πράγματα είναι ακόμη πιο χαλαρά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ