Ημαθία: Τρένο πέρασε από διάβαση με ανεβασμένες μπάρες – Βίντεο ντοκουμέντο

Ημαθία: Τρένο πέρασε από διάβαση με ανεβασμένες μπάρες – Βίντεο ντοκουμέντο

Παραλίγο τραγωδία στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας – Σε φυλασσόμενη διάβαση οι μπάρες ήταν ανεβασμένες την ώρα που διερχόταν τρένο

Ένα χρόνο μετά την τραγωδία στα Τέμπη η ασφάλεια στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, μπάζει… νερά. Νέο βίντεο αυτή τη φορά από αυτόματη διάβαση στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας προκαλεί σοκ καθώς οι μπάρες ήταν ανεβασμένες την ώρα που το τρένο περνούσε και οι οδηγοί γλίτωσαν από θαύμα.

  • «Σταμάτα ρε σταμάτα, σταμάτα ρε σταμάτα».
  • «Κάνε λίγο πίσω, λίγο πίσω».

Δευτερόλεπτα πριν περάσει το τρένο, τα αυτοκίνητα που περιμένουν στην αυτόματη διάβαση, χωρίς φύλακα, στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας φρενάρουν.

Η μπάρα δεν έχει κατέβει. Σταματούν γιατί βλέπουν και ακούν τον οδηγό να φωνάζει ότι έρχεται αμαξοστοιχία.

«Οι μπάρες ανοιχτές κανονικά και το τρένο κάνει διέλευση. Ο θάνατος μας η ζωή τους, Αλεξάνδρεια Ημαθίας οι μπάρες ανοιχτές», λένε οδηγοί.

Το τρένο κορνάρει και περνά μπροστά από τους σοκαρισμένους οδηγούς.

Τι λένε πηγές του ΟΣΕ

Πηγές του ΟΣΕ αναφέρουν στο MEGA ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν εφαρμόστηκε ο κανονισμός.

«Παρακολουθώντας το βίντεο διαπιστώθηκε από τον ΟΣΕ κανονιστική παρατυπία σχετικά με τον συντονισμό λειτουργίας του εν λόγω Αυτόματου Συστήματος Ισόπεδης Διάβασης και της αμαξοστοιχίας. Δηλαδή ενώ το σύστημα ήταν ενεργοποιημένο, η καθυστέρηση προσέγγισης της αμαξοστοιχίας στην Ισόπεδη Διάβαση είχε υπερβεί τα 3,5 λεπτά, χρόνος που έχει προβλεφθεί κατά την κατασκευή του εν λόγω αυτόματου συστήματος».

Οι μηχανοδηγοί από τη πλευρά τους απαντούν πως δεν ενεργοποιήθηκαν τα εφεδρικά συστήματα για να κατέβουν οι μπάρες.

«H εφεδρική νάρκη που υπάρχει για αυτές τις περιπτώσεις δίπλα ακριβώς στη διάβαση για κάποιο λόγο δεν ενεργοποιήθηκε και αυτό που βλέπουμε στο βίντεο είναι ότι έγινε ότι προβλέπει ο κανονισμός, σε αυτές τις περιπτώσεις δηλαδή το τρένο θα πρέπει να περάσει με βήμα πεζού και με συνεχή σφυρίγματα, ελέγχει τον δρόμο κι αν αυτός είναι ελεύθερος σιγά σιγά διέρχεται».

Κάτοικοι καταγγέλλουν πως αυτό το νέο άκρως επικίνδυνο περιστατικό συνέβη σε διάβαση απ’ όπου διέρχονται πολλοί οδηγοί και μαθητές.

«Βλέπετε εδώ είναι σταυροδρόμι εδώ πρέπει να ασχοληθεί κάποιος θα σκοτωθούν άνθρωποι. Εγώ μένω απέναντι εκεί και έπιασα στα χέρια μου νεκρό παιδί που σκοτώθηκε. Παρακαλώ».

Για το περιστατικό έχει διαταχθεί ΕΔΕ.

Με πληροφορίες από το megatv

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κυψέλη: Θρίλερ με την εξαφάνιση της Σταυρούλας – Νέες αποκαλύψεις (VIDEO)

«Μύλος» στον ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο της ΠΓ και οι συμβιβασμοί – Αύριο το κρίσιμο Συνέδριο (VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top