Ημέρα αποφάσεων: Πλήρες άνοιγμα λιανεμπορίου και χωρίς ραντεβού ζητά ο ΕΣΘ

Ημέρα αποφάσεων: Πλήρες άνοιγμα λιανεμπορίου και χωρίς ραντεβού ζητά ο ΕΣΘ

Άνοιγμα και χωρίς ραντεβού ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης. Ο πρόεδρος, Παντελής Φιλιππίδης, τονίζει στο GRTimes ότι ακόμα και στις περιοχές που εφαρμόστηκε στα καταστήματα λιανεμπορίου το click in shop, παρατηρήθηκε “βουτιά” τζίρου.

Ρεπορτάζ: Νεκταρία Ψαράκη 

Με SMS στο 13032 και χωρίς ραντεβού ζητά να λειτουργήσουν τα καταστήματα λιανεμπορίου, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης. Όπως αναφέρει στο GRTimes ο πρόεδρος, Παντελής Φιλιππίδης, η αγορά της Θεσσαλονίκης υπό το καθεστώς του click away είναι “νεκρή”, με τα λουκέτα να αυξάνονται και πληθύνονται.

“Έχουμε στείλει σχετική επιστολή, με την οποία ζητάμε πλήρες άνοιγμα και χωρίς ραντεβού. Την συνυπογράφουν όλα τα μέλη του συλλόγου, αλλά και οι τοπικοί παράγοντες, όπως ο Περιφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας. Δεν έχει κανένα νόημα η αγορά να λειτουργεί με ραντεβού. Υποτίθεται μας έκλεισαν για να αποφευχθεί ο συνωστισμός εκτός των καταστημάτων, αλλά όλη η πόλη από την παραλία, έως τους κεντρικούς δρόμους αλλά και τα προάστια είναι γεμάτη κόσμο”, αναφέρει.

Ο ίδιος, εξηγεί ότι ακόμη και στις περιοχές που εφαρμόστηκε το click in shop τα καταστήματα δεν δούλεψαν. “Ο κόσμος δεν είναι στα καλύτερά του. Φαίνεται ότι δεν έχει διάθεση να ψωνίσει, ή δεν έχει χρήματα. Ταυτόχρονα το ραντεβού δυσχεραίνει την κατάσταση. Θέλει να αγοράσει ένα προϊόν και την μία δεν μπορεί ο ίδιος, ενώ την άλλη δεν βρίσκει ραντεβού. Επομένως το αναβάλει. Γι’ αυτό ζητάμε άνοιγμα με ένα μήνυμα αφενός και με όλα τα μέτρα αφετέρου”, τονίζει.

Ο κ. Φιλιππίδης αναφέρει ότι η πολιτική ηγεσία κινείται επίσης προς αυτήν την κατεύθυνση, ενώ μένει να αποφανθούν οι λοιμωξιολόγοι, οι οποίοι συνεδριάζουν σήμερα.

“Περιμένουμε την εισήγηση των λοιμωξιολόγων. Ακόμη και να μην επιτρέψουν τις αγορές χωρίς ραντεβού, ας μετατραπεί το click away σε click in shop. Τα λουκέτα αυξάνονται συνεχώς. Το click away είναι ξεκάθαρο ότι δεν λειτουργεί. Πολλοί δεν άνοιξαν καν τα καταστήματά τους”, καταλήγει.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ