Ημερίδα για τον θαλάσσιο τουρισμό, την κρουαζιέρα και την κατάδυση

Ημερίδα για τον θαλάσσιο τουρισμό, την κρουαζιέρα και την κατάδυση

Διαπεριφερειακή διαδικτυακή ημερίδα διοργανώνεται σήμερα με θέμα «Θαλάσσιος τουρισμός – Κρουαζιέρα – Γιώτινγκ – Κατάδυση». Η ημερίδα η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού,  συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο Τουρισμού και τις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Θεσσαλίας.

Της Ντέπυς Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

Με στόχο την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων και των προοπτικών του θαλάσσιου τουρισμού και των μορφών αυτού ειδικότερα στις τρεις όμορες Περιφέρειες, και στο σύνολο της Επικράτειας, πραγματοποιείται σήμερα η διαδικτυακή ημερίδα, το άνοιγμα της οποίας θα γίνει από τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη.

Ο κ. Θεοχάρης θα αναφερθεί γενικότερα στην κυβερνητική πολιτική για τον θαλάσσιο τουρισμό ενώ θα παρουσιαστεί και ειδική πρόταση «Δια-Περιφερειακής Δράσης για τον Θαλάσσιο Τουρισμό» των τριών Περιφερειών που συμμετέχουν – Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και Θεσσαλίας. Σημειώνεται δε ότι το υπουργείο Τουρισμού προγραμματίζει να διοργανωθούν αντίστοιχες ημερίδες και σε άλλες Περιφέρειες.

Η 1η Διαπεριφερειακή Ημερίδα θα ξεκινήσει στις 11.30 π.μ. και θα ολοκληρωθεί στις 16.00, και θα μεταδοθεί διαδικτυακά στο You tube https://bit.ly/3mRcyKa.

Η Θεσσαλονίκη ως προορισμός κρουαζιέρας  

Την προοπτική της Θεσσαλονίκης ως προορισμό κρουαζιέρας  καθώς και  την εξακτίνωση στα αξιοθέατα όλης της Περιφέρειας των επισκεπτών στο πλαίσιο του σχεδιασμού «Just 60 minutes» του προγράμματος προβολής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα παρουσιάσει ο Τομεάρχης Τουρισμού Αλέξανδρος Θάνος.

Να σημειώσουμε ότι η Θεσσαλονίκη, φέτος, μπαίνει στον χάρτη της ναυσιπλοΐας, αφενός με την ακτοπλοϊκή σύνδεση που έχει ξεκινήσει από τον Μάρτιο και ενδέχεται να παραμείνει και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αφετέρου με την κρουαζιέρα που θα δίνει τη δυνατότητα για επιβίβαση/αποβίβαση από/προς το λιμάνι της, αρχής γενομένης την 29η Ιουνίου.

Η νέα κρουαζιέρα επτά διανυκτερεύσεων με τίτλο «Μυθικό Αρχιπέλαγος» θα πραγματοποιείται από την Celestyal Cruises με το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Olympia, θα αναχωρεί από το λιμάνι του Λαυρίου, θα ‘πιάνει’ Θεσσαλονίκη και θα συνεχίζει για Μύκονο, Σαντορίνη, Ρόδο, Λεμεσό Κύπρου, Άγιο Νικόλαο Κρήτης, Αθήνα (Λαύριο). Το εν λόγω δρομολόγιο θα ξεκινήσει στις 28 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις 30 Αυγούστου.

Σχετικά με το πρόγραμμα για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στη  Θεσσαλονίκης θα αναφερθούν ο Γιώργος Κουμπενάς Πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Αντιπρόεδρος Επιχειρησιακής Λειτουργίας της Celestyal Cruises και η Θεοδώρα Ρήγα Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης.

Νέα Προοπτική/Εποχή για τον παράκτιο και θαλάσσιο τουρισμό

Κατά τη διάρκεια της 1ης Δια-Περιφερειακής Ημερίδας η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη θα κάνει εισήγηση με θέμα «Νέα Προοπτική/Εποχή για τον Παράκτιο και Θαλάσσιο Τουρισμό: Πολιτική Στρατηγικής Ενίσχυσης Ειδικών Μορφών Τουρισμού» ενώ η γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Βίκυ Λοΐζου θα αναπτύξει το θέμα «Η επόμενη μέρα των τουριστικών λιμένων: μεταρρυθμίσεις, σχεδιασμός, επενδύσεις».

Στην Ημερίδα χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι Περιφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Χρήστος Μέτιος και Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ενώ σύντομες παρεμβάσεις θα γίνουν και από τα υπόλοιπα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού, από Αντιπεριφερειάρχες και εντεταλμένους αρμόδιους για τον τουρισμό.

Γιώτινγκ και καταδύσεις

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, για την ανάπτυξη του γιώτινγκ θα τοποθετηθεί ο αντιπεριφερειάρχης Αν. Μακεδονίας – Θράκης Αθανάσιος Τσώνης ενώ στον πάνελ των εισηγητών θα είναι ο δήμαρχος Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης και ο Χριστόφορος Γκριτζελάκης της εταιρείας North Sailing.

Για την ανάπτυξη του τουρισμού καταδύσεων και γενικότερα του θαλάσσιου τουρισμού στην Περιφέρεια Θεσσαλίας θα τοποθετηθεί ο Εντεταλμένος Τουρισμού της Περιφέρειας Γιάννης Μπουτίνας ενώ στο πάνελ των εισηγητών θα είναι ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης και ο Άγγελος Μαγκλής ιδρυτής καταδυτικού κέντρου Σκοπέλου.

Στη συνέχεια ο Τομεάρχης Τουρισμού της ΠΚΜ Αλέξανδρος Θάνος θα παρουσιάσει μια ενιαία προσέγγιση θαλάσσιου τουρισμού στις τρεις Περιφέρειες.

Διαβάστε επίσης

Θεσσαλονίκη: Ανοιχτά ενδεχόμενα για ακτοπλοϊκή σύνδεση και το καλοκαίρι

Σύνδεση Θεσσαλονίκης με Βόρειο Αιγαίο και Κυκλάδες – «Έδεσε» το πρώτο πλοίο (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Καταδυτικός τουρισμός: 25 εκατ. τουρίστες έλκονται από τον μαγευτικό βυθό της θάλασσας

Ανατολική Χαλκιδική: Καταδυτικός τουρισμός, υποθαλάσσιος πλούτος και τουρίστες υψηλού εισοδήματος

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ