«INTERNISA Job Fair» – Χαριστέας: Γυναίκες πρωταγωνιστούν στον κλάδο της τεχνολογίας – Θέσεις εργασίας σε 30+ κορυφαίες εταιρείες

«INTERNISA Job Fair» – Χαριστέας: Γυναίκες πρωταγωνιστούν στον κλάδο της τεχνολογίας – Θέσεις εργασίας σε 30+ κορυφαίες εταιρείες

Ρεπορτάζ: Αναστασία Κοσμίδου

Ένα διήμερο επαγγελματικών συναντήσεων με κορυφαίες επιχειρήσεις έρχεται στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της έκθεσης «ΙNTERNISA Job Fair», την Τρίτη 28 και την Τετάρτη 29 Μαρτίου, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, δίνοντας ευκαιρίες για απόκτηση ψηφιακών δεξιοτήτων και προσφέροντας θέσεις εργασίας – «Στόχος η εξίσωση των δύο φύλλων στην αγορά εργασίας» λέει στο GRTimes ο Άγγελος Χαριστέας.

Όπως εξήγησε μιλώντας στο GRTimes ο αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Άγγελος Χαριστέας «πρόκειται για ένα έργο το οποίο χρηματοδοτείται από το ENI CBC «Mediterranean Sea Basin Programme» 2014-2020. Ένα πρόγραμμα το οποίο δημιουργήθηκε για να αποκτήσουν οι γυναίκες, σε πρώτο βαθμό περισσότερες ψηφιακές δεξιότητες, καθώς βάσει έρευνας αποδείχτηκε ότι όσον αφορά στις θέσεις εργασίας οι γυναίκες είναι λιγότερες από τους άνδρες. Ως εκ τούτου γεννήθηκε η ανάγκη να δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα, το οποίο θα εκπαιδεύσει πρωτίστως τις γυναίκες, ώστε να αποκτήσουν τα κατάλληλα εργαλεία και τις ψηφιακές δεξιότητες για τη στελέχωση επιχειρήσεων – σε κάθε κλάδο».

Μία διαδραστική έκθεση εργασίας με τον συντονισμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Η έκθεση εργασίας «INTERNISA Job Fair» θα φιλοξενηθεί την Τρίτη 28 και την Τετάρτη 29 Μαρτίου στο Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων – Digital Transformation and Digital Skill Center (DT&S) – Cisco (σ.σ. στην οδό 26ης Οκτωβρίου 21, στη Θεσσαλονίκη).

Επιπλέον όπως γνωστοποίησε στο GRTimes ο κ. Χαριστέας σκοπός της έκθεσης είναι το «”πάντρεμα” μεταξύ των εταιρειών τεχνολογίας, οι οποίες έχουν ανάγκη από στελέχωση και των νέων που βρίσκονται στην αγορά εργασίας».

Ψηφιακά εργαστήρια σε 130 γυναίκες

«Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να δώσουν βιογραφικά, να έρθουν σε επαφή με εκπροσώπους εταιρειών και ομίλων -μια εποικοδομητική αλληλεπίδραση- και κάποιοι από αυτούς να βρουν μία θέση εργασίας. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε τρεις κατηγορίες. Σε τελειόφοιτους από όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, σε γυναίκες και σε άτομα που είναι ήδη εξειδικευμένα στον κλάδο της τεχνολογίας. Το πρώτο στάδιο της δράσης είχε εκπαιδευτικό και επιμορφωτικό χαρακτήρα, ενώ 130 γυναίκες παρακολούθησαν μαθήματα από εξειδικευμένους, σχετικά με το ψηφιακό μάρκετινγκ και γενικές ψηφιακές δεξιότητες (π.χ. δημιουργία ηλεκτρονικής ιστοσελίδας και εφαρμογών)» επεσήμανε ο αντιπεριφερειάρχηςΨηφιακής Διακυβέρνησης της ΠΚΜ.

«Το όφελος από τη δράση είναι διττό. Πρώτον για τις εταιρείες που βρίσκονται σε αναζήτηση στελεχών και δεύτερον για τους πολίτες οι οποίοι αναζητούν εργασία στον κλάδο της τεχνολογίας» πρόσθεσε.

Περισσότερες από 30 εταιρείες τεχνολογίας προς εύρεση στελεχών

Η έκθεση εργασίας, θα λειτουργήσει ως σημείο επαφής και γνωριμίας μεταξύ επιχειρήσεων και υποψηφίων, με «συνδετικό κρίκο» την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Περισσότερες από 30 εταιρείες τεχνολογίας θα συμμετάσχουν στην έκθεση και θα αξιολογήσουν τα βιογραφικά και τις δεξιότητες των υποψηφίων, προσφέροντας τους θέσεις εργασίας σε καινοτόμες επιχειρήσεις.

«Το πρόγραμμα πλαισιώνεται από ομιλίες και εργαστήρια από έγκριτους εισηγητές, εκπροσώπους φορέων, της Πολιτείας, εταιριών και οργανισμών, οι οποίοι θα αναπτύξουν το πλάνο των εξελίξεων αναφορικά με τον τρόπο που οι νέες τεχνολογίες επηρεάζουν την αγορά εργασίας σε εθνικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο. Ειδικοί επιστήμονες, σύμβουλοι καριέρας, υπεύθυνοι γραφείων διασύνδεσης και στελέχη επιχειρήσεων από τους κλάδους ενδιαφέροντος του προγράμματος θα μοιραστούν την εμπειρία και τις γνώσεις τους σε στοχευμένα εργαστήρια – workshops. Με το πέρας των εργαστηρίων οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με την εταιρεία που τους ενδιαφέρει», διευκρίνισε ο αντιπεριφερειάρχης αναφορικά με περιεχόμενο της «INTERNISA JOB Fair 2023».

«Μια αρχή» για την εξίσωση των δύο φύλων στην αγορά εργασίας

«Το πρόγραμμα αυτό είναι μία αρχή, ένα μικρό βήμα για την εξίσωση των δύο φύλων στην αγορά εργασίας. Από εκεί και πέρα ο στόχος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι οι θέσεις εργασίας στον τομέα της τεχνολογίας -και γενικότερα- να αντιστοιχούν 50-50 σε γυναίκες και άντρες. Αυτή τη στιγμή το ποσοστό σε θέσεις εργασίας στις γυναίκες είναι στο 1/5, οπότε έχουμε να κάνουμε ακόμη αρκετή δουλειά» τόνισε ο κ. Χαριστέας, ερωτηθείς για τους στόχους της Περιφέρειας στη γυναικεία ενδυνάμωση στην αγορά εργασίας.

Τουλάχιστον 150 πολίτες να «μπουν» δυναμικά στη τεχνολογική αγορά εργασίας

Την εύρεση εργασίας τουλάχιστον του 1/3 από τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, έθεσε ως στόχο της περιφέρειας ο κ. Χαριστέας, αναφέροντας ότι «από τα 500-600 άτομα που θα παρακολουθήσουν την έκθεση προσδοκούμε να βρουν εργασία τουλάχιστον 150-200 άτομα. Και είναι βέβαια και ο βασικός μου στόχος από πλευράς αντιπεριφέρειας Ψηφιακής Διακυβέρνησης, να βοηθηθεί ο πολίτης και να “μπει” δυναμικά στην αγορά εργασίας».

Όσον αφορά ωστόσο τους συμμετέχοντες, οι οποίοι δεν θα… εξαργυρώσουν τη συμμετοχή τους στην έκθεση με κάποια θέση εργασίας, θα έχουν εξίσου όφελος, καθώς θα τους δοθεί η δυνατότητα να αναπτύξουν ψηφιακές ικανότητες και να προωθήσουν τη δουλειά ή την επιχείρησή τους, στους κλάδους της τεχνολογίας, της αγροτεχνολογίας-αγροδιατροφής, του τουρισμού και του εμπορίου, σε τοπικό και υπερτοπικό επίπεδο.

Δυναμικό come back στην ελληνική αγορά εργασίας

«Κύριο μέλημά μας είναι να κρατήσουμε τους εργαζόμενους στην εγχώρια αγορά εργασίας. Γι’ αυτό άλλωστε επιχειρηματικοί κολοσσοί, όπως Pfizer, Cisco, Deloitte και Deutsche Telekom έχουν εγκατασταθεί στην Κεντρική Μακεδονία, ώστε να μην χρειάζεται ο εργαζόμενος να απευθυνθεί στο εξωτερικό. Τα ικανά άτομα να μείνουν στην Ελλάδα και να στελεχώσουν τις εταιρείες. Να μπορέσουν οι νέοι μας να μείνουν στη χώρα και να εργαστούν με έναν αξιοσέβαστο μισθό» εξήγησε ο κ. Άγγελος Χαριστέας.

Τέλος ο αντιπεριφερειάρχης εκτίμησε ότι η έκθεση θα έχει μεγάλη συμμετοχή και θα «στεφθεί» με επιτυχία, αποδίδοντάς το στο ότι «αυτή τη στιγμή η τεχνολογία είναι στο πικ της και ο κόσμος θέλει να εκπαιδευτεί και να επενδύσει εκεί».

Info

Η «INTERNISA Job Fair» ανοίγει τις πύλες της στο κοινό την Τρίτη 28 Μαρτίου, στις 10 το πρωί, στο Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων (DT&S) – Cisco, στην οδό 26ης Οκτωβρίου 21.

Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι: Τρίτη 28 Μαρτίου 2023 από τις 10.00 μέχρι τις 18.00 και Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 από τις 10.00 μέχρι τις 20.00.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα του διημέρου εδώ 

(Φωτογραφία αρχείου από το INTIME)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

INTERNISA Job Fair: Διήμερη έκθεση εργασίας υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Έκθεση εργασίας INTERNISA JOB Fair 2023 με το συντονισμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

ΠΚΜ: Εκπαιδευτικό εργαστήριο για την ενδυνάμωση των γυναικών στην αγορά εργασίας

Στην 5η συνάντηση του έργου ΙNTERNISTA για τη μείωση της ανεργίας στις γυναίκες συμμετείχε η ΠΚΜ

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top