Ιωάννινα: Αναστάτωση με ψευδώς θετικά self-test σε μαθητές

Ιωάννινα: Αναστάτωση με ψευδώς θετικά self-test σε μαθητές

Ανησυχία έχουν προκαλέσει δεκάδες περιστατικά που έχουν σημειωθεί με τη διενέργεια των self-test σε μαθητές τα οποία έχουν βγει θετικά ή οριακά θετικά.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το epiruspost.gr μαθητές άρχισαν από χθες το πρωί να κάνουν τεστ ενόψει της σημερινής (10/5) επιστροφής στα θρανία. Ωστόσο δεκάδες από αυτά προέκυπταν θετικά με αποτέλεσμα αφενός την αγωνία και αφετέρου την ταλαιπωρία γονέων και μαθητών.

Άμεσα οι πρώτοι επικοινώνησαν με τον ΕΟΔΥ και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου και δεκάδες μαθητές κλήθηκαν να επαναλάβουν τον δειγματοληπτικό έλεγχο με rapid test, τόσο στην κεντρική πλατεία όσο και στη μονάδα που λειτουργεί στο στρατόπεδο Βελισσαρίου.

Από το αποτέλεσμα των rapid test προέκυψε σχεδόν για όλες τις περιπτώσεις ότι το self είχε δώσει ψευδές αποτέλεσμα.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι την Κυριακή μόνο στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων έγιναν 500 δειγματοληπτικοί έλεγχοι και θετικά ήταν μόλις πέντε από τα τεστ που διενεργήθηκαν.

Από την άλλη πλευρά προς το παρόν επίσημη απάντηση για το τι συνέβη με τα self test δεν έχει δοθεί, πέρα από εικασίες για ενδεχόμενο πρόβλημα στη συγκεκριμένη παρτίδα.

Πρόκειται πάντως για ένα σοβαρό θέμα το οποίο πρέπει να απασχολήσει όλες τις αρχές και τους εμπλεκόμενους φορείς.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ