Ιπποκράτειο: Πινγκ-πονγκ ευθυνών για τα στρώματα που πετάχτηκαν στον Γαλλικό (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ιπποκράτειο: Πινγκ-πονγκ ευθυνών για τα στρώματα που πετάχτηκαν στον Γαλλικό (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Μετά από αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις και ένα διάστημα τριών μηνών, τα στρώματα που πετάχτηκαν στο Δέλτα του Γαλλικού και φέρεται να ανήκουν στον Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης “επεστράφηκαν” χθες σε αυτό, με ειδικό όχημα του δήμου Δέλτα, τα οποία τα ξεφόρτωσε σε κοντινή απόσταση από την πύλη επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως. Τα στρώματα αφού παρέμειναν για μία ημέρα στο σημείο όπου ξεφορτώθηκαν σήμερα εκφορτώθηκαν εκ νέου σε κοντέινερ προκειμένου να πάνε επιτέλους για καταστροφή.

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης, Στράτος Λούβαρης

Μιλώντας στο GRTimes  για το συγκεκριμένο περιστατικό το οποίο έφερε στο φως της δημοσιότητας η οικολογική ιστοσελίδα στο Facebook, “Εχεδώρου Φύσις” και έφτασε μέχρι τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του δήμου Δέλτα, Γιώργος Κυριακίδης, υπογράμμισε πως “για το συγκεκριμένο ζήτημα περιμέναμε περισσότερο από τρεις μήνες. Στο διάστημα αυτό υπήρξε μια επικοινωνία με τη διοίκηση του Ιπποκρατείου κατά την οποία τους ζητούσα να μου υποδείξουν ένα μέρος για να τα μεταφέρω, καθώς ήμουν σε θέση να τους βοηθήσω με τα δικά μας οχήματα. Όταν δεν πήρα απάντηση τους ανέφερα πως ή θα μου πείτε ένα μέρος να μεταφέρω ή θα τα επιστρέψω στο νοσοκομείο. Και τελικά χθες τα στρώματα επεστράφηκαν”.

Προσθέτει δε, ότι “τα στρώματα αυτά δεν ήταν δυνατόν να μείνουν στους όχθες του Γαλλικού ποταμού, καθώς εάν έμεναν υπήρχε κίνδυνος να παρασυρθούν από την κακοκαιρία και να καταλήξουν στον Θερμαϊκό Κόλπο. Ξέχωρα δηλαδή από την οικολογική καταστροφή. Εμείς πάντως προσπαθήσαμε να το αποφύγουμε” συμπληρώνει ο κ. Κυριακίδης.

Σύμφωνα με πηγές της διοίκησης του νοσοκομείου αυτή η διαδικασία κινήθηκε βάσει συνεννόησης μεταξύ των δύο πλευρών, ενώ σημειώνεται ότι δεν έχει δημιουργηθεί κανένα ζήτημα και ότι πλέον τα στρώματα φορτώνονται σε κοντέινερ ώστε να μεταφερθούν για καταστροφή. “Δεν μπορούμε να ξέρουμε που θα μεταφερθούν, αυτό είναι θέμα του εργολάβου που έχει αναλάβει την καταστροφή τους” ανέφερε στο GRTimes πηγή της διοίκησης του νοσοκομείου.

Δείτε και το βίντεο με το αυτοκίνητο του δήμου Δέλτα το οποίο ξεφόρτωσε τα στρώματα σε κοντινό σημείο από την πύλη του νοσοκομείου:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top