Ιπποκράτειο: Πρόταση παραπομπής 34 για υπερπρομήθεια αντιδραστηρίων

Ιπποκράτειο: Πρόταση παραπομπής 34 για υπερπρομήθεια αντιδραστηρίων

Ποινικές ευθύνες καταλογίζονται σε πρώην διευθύντρια του τμήματος, στο σύζυγό της και σε 32 εκπροσώπους φαρμακευτικών εταιρειών που κατηγορούνται για απιστία , νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και  ηθική αυτουργία στην απιστία.

Την παραπομπή συνολικά 34 ατόμων σε δίκη προτείνει εισαγγελέας προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης  για την υπερπρομήθεια αντιδραστηρίων στο τμήμα Ανοσολογίας και Ιστοσυμβατότητας  του «Ιπποκρατείου» νοσοκομείου . Ποινικές ευθύνες καταλογίζονται σε πρώην διευθύντρια του τμήματος, στο σύζυγό της και σε 32 εκπροσώπους φαρμακευτικών εταιρειών που κατηγορούνται για απιστία , νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και  ηθική αυτουργία στην απιστία, κατά περίπτωση.

Σε περίπου 2 εκατ. ευρώ υπολογίζεται η οικονομική ζημιά που υπέστη το νοσοκομείο, όπως προέκυψε κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής εξέτασης.

Από την  έρευνα διαπιστώθηκε ότι, από το 2007 έως το 2012, η κατηγορούμενη διευθύντρια , προέβαινε στην προμήθεια-αγορά πολλαπλάσιας ποσότητας αντιδραστηρίων (φαρμακευτικό σκεύασμα), από διάφορες φαρμακευτικές εταιρείες. Για μία μόνο εξέταση κατά τη διάρκεια ενός έτους, παραγγέλθηκαν 3.040 αντιδραστήρια, ενώ χρησιμοποιήθηκαν από αυτά μόνο τα 21, ανακοίνωσε η αστυνομία .

Σύμφωνα με τη δικογραφία, για ορισμένο αριθμό εξετάσεων, οι ποσότητες προμήθειας αντίστοιχων αντιδραστηρίων, για όλα τα έτη που αφορούσε η έρευνα, ήταν δυσανάλογα μεγαλύτερη (είκοσι και πλέον φορές) από αυτά που χρησιμοποιήθηκαν. Η πλεονάζουσα ποσότητα αντιδραστηρίων, καταστρεφόταν χωρίς να έχει παρέλθει η ημερομηνία λήξης τους και παραγγέλνονταν νέα, χωρίς να συντάσσεται πρακτικό καταστροφής.

 

 

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top