Ιπποκράτειο: Σε δύο μέρες γέμισαν και οι κλίνες ΜΕΘ της δωρεάς Νιάρχου

Ιπποκράτειο: Σε δύο μέρες γέμισαν και οι κλίνες ΜΕΘ της δωρεάς Νιάρχου

Δραματικά αυξάνεται τις τελευταίες ημέρες η πίεση και στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, καθώς όπως έγινε γνωστό, οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ για περιστατικά Covid στο Ιπποκράτειο παρουσιάζουν πληρότητα 100%.

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Είναι χαρακτηριστικό, όπως εξηγεί και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, Χρήστος Τζελέπης ότι «άμεσα έχουν γεμίσει και οι 15 νέες διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ της δωρεάς του Ιδρύματος, Σταύρος Νιάρχος», ενώ συμπληρώνει πως αυτή τη στιγμή «στα ανοικτά κρεβάτια που έχουμε για περιστατικά Covid, το νοσοκομείο παρουσιάζει πληρότητα 100%. Είναι όλα γεμάτα».

Τέλος, σε ερώτηση για την κατάσταση που επικρατεί τη δεδομένη χρονική στιγμή στο νοσοκομείο αλλά και την πίεση που αυτό δέχεται, ο κ. Τζελέπης υπογράμμισε ότι «προς το παρόν η κατάσταση δεν είναι ανάλογη με αυτή του περασμένου Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου, αλλά σαφώς, στις τελευταίες εφημερίες η πίεση αυξάνεται και μέρα με τη μέρα γίνεται πιο έντονη. Ελπίζουμε ότι δεν θα συνεχίσουμε σε αυτούς τους ρυθμούς και ότι άμεσα θα υπάρξει ύφεση».

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο θέμα αποκάλυψε σήμερα η Χειρουργός – Εντατικολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ – ΜΕΘ στο ΓΝΘ Ιπποκράτειο, Μαρίλυ Πασακιώτου, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (22/3) στον Real FM 107,1 και την εκπομπή της Μαρίας Σαμολαδά. «Έγινε η μεταφορά στην καινούργια Εντατική που αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και μέσα σε δύο ημέρες γεμίσαμε» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακούστε το σχετικό ηχητικό απόσπασμα από το 16.35:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ