Ηράκλειο: Κλειστό από σήμερα για εργασίες το αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» – Τι λένε οι ξενοδόχοι στο GRTimes.gr

Ηράκλειο: Κλειστό από σήμερα για εργασίες το αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» – Τι λένε οι ξενοδόχοι στο GRTimes.gr

Ξεκινάει από σήμερα, η 6ήμερη αναστολή πτήσεων στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», λόγω των απαραίτητων εργασιών αναβάθμισης των διαδρόμων του. «Δεν επηρεάζεται ο τουρισμός» επισημαίνουν στο GRTimes.gr φορείς του τουρισμού σχολιάζοντας παράλληλα και την πορεία της φετινής σεζόν.

Ρεπορτάζ: Ντέπυ Χιωτοπούλου ([email protected])

Κλειστό από σήμερα, Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου και για τις επόμενες πέντε μέρες, το αεροδρόμιο του Ηρακλείου Κρήτης «Νίκος Καζαντζάκης» προκειμένου να πραγματοποιηθούν τα αναγκαία τεχνικά έργα για τη συντήρηση του οδοστρώματος των διαδρόμων προσγείωσης/απογείωσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), για τα τεχνικά έργα υποδομών των διαδρόμων στο αεροδρόμιο, έχει εκδοθεί αεροπορική οδηγία (ΝΟΤΑΜ) με το χρονοδιάγραμμα αναστολής των προγραμματισμένων πτήσεων.

Ειδικότερα, η notam που θα ισχύσει από σήμερα, Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 10:30 το πρωί έως το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 15:00 το μεσημέρι, προβλέπει ότι και οι δυο διάδρομοι προσγείωσης και απογείωσης στον Διεθνή Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» θα παραμείνουν εκτός λειτουργίας  προκειμένου να πραγματοποιηθούν τα αναγκαία τεχνικά έργα για τη συντήρηση του οδοστρώματος. Από τη ΝΟΤΑΜ εξαιρούνται οι πτήσεις για αεροδιακομιδές ασθενών οι οποίες θα γίνονται  κανονικά, εφόσον απαιτηθεί, μόνο από ελικόπτερα.

Οι εργασίες όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο αερολιμενάρχης Γιώργος Πλιάκας, θα γίνουν στο μεσαίο κομμάτι του διαδρόμου, επισημαίνοντας ότι με αυτή την ασφαλτόστρωση και όσες έχουν προηγηθεί στο αεροδρόμιο τα προηγούμενα χρόνια, ουσιαστικά θα υπάρχει ένας καινούργιος ασφαλτοτάπητας στο μισό τουλάχιστον τμήμα του διαδρόμου.

Επισημαίνεται πως ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων υποδομών στο «Νίκος Καζαντζάκης» βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και άμεση προτεραιότητα με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του επιπέδου ασφάλειας του αεροδρομίου και την παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό.

«Δεν μας επηρεάζει τουριστικά»

Η προσωρινή αναστολή πτήσεων προς/από το «Νίκος Καζαντζάκης» όπως ήδη έχει αναδείξει το θέμα το GRTimes.gr, δεν επηρεάζει τον τουρισμό, δεδομένου ότι αυτήν την περίοδο δεν έχει ξεκινήσει ακόμη το τουριστικό ρεύμα προς το νησί.

«Θα επηρεάσει τους κατοίκους του νησιού και τους επισκέπτες» δηλώνει στο GRTimes.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου και πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Κρήτης Νίκος Χαλκιαδάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εργασίες εκσυγχρονισμού του διαδρόμου θα μπορούσαν να γίνουν σε συντομότερο χρονικό διάστημα, ωστόσο ήταν κάτι που έπρεπε απαραίτητα να γίνει διότι ο διάδρομος προσγειώσεων/απογειώσεων έχει μεγάλο πρόβλημα.

Σύμφωνος για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο έναρξης των εργασιών εκσυγχρονισμού του διαδρόμου στο «Νίκος Καζαντζάκης» είναι και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρεθύμνης Μανώλης Τσακαλάκης λέγοντας πως αυτές τις ημέρες ο κόσμος θα εξυπηρετείται τόσο από το αεροδρομίων στα Χανιά όσο και από εκείνο της Σητείας.

Ήδη, εδώ και μέρες, οι αεροπορικές εταιρίες AEGEAN και Sky express, με ανακοινώσεις τους έχουν ενημερώσει το επιβατικό κοινό για την προσωρινή αναστολή των πτήσεων προς/από το διεθνές αεροδρόμιο του Ηρακλείου και ταυτόχρονα την προσθήκη περισσότερων πτήσεων προς τα Χανιά και τη Σητεία (σ.σ. για Σητεία έχει προσθέσει μία επιπλέον πτήση καθημερινά η AEGEAN).

Θετικά τα μηνύματα για τη σεζόν

Σχετικά με τα μηνύματα που λαμβάνουν μέχρι στιγμής οι φορείς του τουρισμού για τη φετινή σεζόν, υπάρχει αισιοδοξία. Τυπικά η σεζόν ξεκινάει στα τέλη Μαρτίου με το Καθολικό Πάσχα και τους πρώτους τουρίστες να φθάνουν στο νησί από Γερμανία – ως είθισται- αλλά και από Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Πολωνία.

Όπως δηλώνει στο GRTimes.gr ο κ. Χαλκιδιάκης, τον Μάρτιο θα ανοίξει περίπου ένα 15% των ξενοδοχείων πέριξ του Ηρακλείου, ο Απρίλιος θα κάνει μια «κοιλιά», ενώ θα αρχίσει να ανεβαίνει από τις 24-25 Απριλίου όπου ουσιαστικά θα ξεκινήσει και η σεζόν. «Μετά τη διεθνή τουριστική έκθεση ΙΤΒ στο Βερολίνο θα έχουμε καλύτερη εικόνα» δηλώνει ο πρόεδρος της ΕΞΗ Νίκος Χαλκιαδάκης (σ.σ. η ITB θα διεξαχθεί 5-7 Μαρτίου 2024).

Από την πλευρά του όπως επισημαίνει ο κ. Τσακαλάκης, το πρώτο ρεύμα προκρατήσεων (early bookings) που διήρκεσε ως τα τέλη Ιανουαρίου κινήθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα. «Τώρα στην αλλαγή, για τη δεύτερη φάση των προκρατήσεων, παρατηρούμε ένα μικρό “φρενάρισμα”» δηλώνει στο GRTimes.gr ο πρόεδρος της ΕΞΡ και ταμίας του Συνδέσμου Ξενοδόχων Κρήτης Μανώλης Τσακαλάκης. Η σεζόν και για την περιοχή του Ρεθύμνου ξεκινάει με το Καθολικό Πάσχα, στα τέλη Μαρτίου, ουσιαστικά όμως τοποθετείται μετά τις 15 Απριλίου.

Τονωτική ένεση το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι

Προτού, όμως, υποδεχθούν οι φορείς του τουρισμού τους τουρίστες με αφορμή το Καθολικό Πάσχα στα τέλη Μαρτίου, στο Ρέθυμνο προετοιμάζονται για το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι που έχει κλείσει πάνω από έναν αιώνα ζωής και κάθε χρόνο συγκεντρώνει χιλιάδες επισκέπτες.

Η τελετή έναρξης του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού, που φέτος έχει τίτλο «…μια παρέα» είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου και μέχρι την Κυριακή της Αποκριάς 17 Μαρτίου όπου και θα γίνει η Μεγάλη Παρέλαση με τους χιλιάδες καρναβαλιστές, θα διεξαχθεί το 34ο Κυνήγι Θησαυρού, το 4ο Carnival Run, ποδηλατοβόλτα, κρητικές παραδοσιακές καντάδες, παιδική και νυχτερινή παρέλαση.

«Θα είναι μια καλή τονωτική οικονομική “ένεση” για εμάς, όπως κάθε χρόνο» δηλώνει στο GRTimes.gr ο πρόεδρος της ΕΞΡ κ. Τσακαλάκης λέγοντας πως οι επισκέπτες είναι κυρίως από το νησί, ωστόσο αρκετοί είναι και εκείνοι που φθάνουν από την υπόλοιπη Ελλάδα και από εξωτερικό, κυρίως Γερμανία και Σκανδιναβία. Οι τιμές θα είναι για όλα τα βαλάντια, από 40 έως 150 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κεφαλογιάννη: Επενδύουμε στρατηγικά στις ΗΠΑ

Θεσσαλονίκη – Σποράδες: Αβέβαιη η ακτοπλοϊκή σύνδεση για τη φετινή τουριστική σεζόν

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top