ΗΣΑΠ: Από το 2015 τοποθετήθηκαν καινούργιοι εξαεριστήρες και δεν συνδέθηκαν με τον πίνακα ελέγχου (VIDEO)

ΗΣΑΠ: Από το 2015 τοποθετήθηκαν καινούργιοι εξαεριστήρες και δεν συνδέθηκαν με τον πίνακα ελέγχου (VIDEO)

«Είχε χαλάσει το 2015 μία μονάδα που καθαρίζει τον αέρα στην Ομόνοια, δηλαδή ο εξαερισμός του υπογείου στην πλατεία Ομόνοιας. Στις σήραγγες έχει τοποθετηθεί εξαερισμός, αλλά δεν λειτουργεί ακόμα» επεσήμανε ο πρόεδρος εργαζομένων ΣΤΑΣΥ, Πάνος Κοντογιάννης.

«Το σύστημα εξαερισμού δεν έχει συνδεθεί με τον πίνακα ελέγχου που θα το έβαζε σε λειτουργία»

Σχετικά με πληροφορίες, που κάνουν λόγο ότι έχουν ξεχάσει να συνδέσουν το σύστημα του εξαερισμού με ένα καλώδιο που οδηγεί σε ένα κουμπί, το οποίο πατιέται προκειμένου να λειτουργήσει το σύστημα του εξαερισμού, επιβεβαιώθηκε από τον πρόεδρο εργαζομένων του ΣΤΑΣΥ.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ο κ. Κοντογιάννης: «Έχουμε ένα σύστημα που χάλασε, το επισκεύασαν το 2018. Όμως, πλήρως λειτουργικό δεν είναι, και ο λόγος είναι ότι δεν έχει συνδεθεί (το σύστημα εξαερισμού) με τον πίνακα ελέγχου που θα το έβαζε σε λειτουργία».

«Ασκήσεις ετοιμότητας έχουμε να κάνουμε χρόνια»

Ο κ. Κοντογιάννης, επίσης τόνισε ότι όλα τα συστήματα θα πρέπει να δοκιμαστούν από τους εργαζόμενους και να γίνουν κι ασκήσεις, καθώς σε περίπτωση που συμβεί κάτι δεν θα είναι σε θέση να γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν.

«Ειδικά, από το Μοναστηράκι μέχρι την Αττική που είναι σήραγγα θα πρέπει να γίνουν ασκήσεις ετοιμότητας. Είμαι από το 2008 στην εταιρεία, δεν έχω κάνει ποτέ τέτοιου είδους εκπαίδευση».

Αποκάλυψη σοκ: Πάνω σε καφετέρια πέφτει η έξοδος κινδύνου του σταθμού του ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι

Μετά την αποκάλυψη του MEGA ότι ο εξαερισμός στις σήραγγες του μετρό στην Ομόνοια δεν λειτουργεί, άλλη μία αποκάλυψη έρχεται να ταλανίσει την αξιοπιστία για τους σιδηροδρόμους.

Το MEGA βρέθηκε στον πεζόδρομο της οδού Αδριανού στο Μοναστηράκι όπου βρίσκεται μία επιχείρηση με τραπεζοκαθίσματα που λειτουργεί. Τα τραπεζοκαθίσματα έχουν απλωθεί γύρω από την έξοδο κινδύνου του σταθμού του Μοναστηρακίου.

Στο σημείο λοιπόν, βρίσκεται η πόρτα της εξόδου κινδύνου, που «βλέπει» προς τις ράγες του ΗΣΑΠ, ενώ γύρω υπάρχουν τραπέζια και καρέκλες της επιχείρησης.

Η πόρτα της εξόδου μάλιστα είναι φρακαρισμένη, πράγμα το οποίο αυξάνει τον κίνδυνο σε περίπτωση ατυχήματος. Στην συνέχεια με προσπάθεια η πόρτα άνοιξε.

Πριν την πόρτα υπάρχει μία οριοθέτηση όπου εκεί ο ιδιοκτήτης είναι τυπικός και δεν έχει βάλει καθίσματα.

Πηγή: MEGA 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γ. Οικονόμου: Η Ελλάδα κατέγραψε τη μεγαλύτερη στην ΕΕ ποσοστιαία μεταβολή του Δείκτη Καινοτομίας μεταξύ 2015-2022

«Πάμε και όπου βγει και στο νερό»: «Στα κάγκελα» με την ιδιωτικοποίηση εργαζόμενοι ΕΥΑΘ και δήμαρχοι (VIDEO, ΦΩΤΟ)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top