Ισχυρό μέτωπο δημάρχων Δυτικής Θεσσαλονίκης για νέο Ογκολογικό στο Καρατάσιου

Ισχυρό μέτωπο δημάρχων Δυτικής Θεσσαλονίκης για νέο Ογκολογικό στο Καρατάσιου

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Κοινή ανακοίνωση εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να εκδώσουν σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, τέσσερις δήμοι της Δυτικής Θεσσαλονίκης, τασσόμενοι υπέρ της χωροθέτησης του νέου Ογκολογικού Νοσοκομείου, στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου.

«Φουντώνει» η συζήτηση γύρω από τη χωροθέτηση του νέου Ογκολογικού – Αντικαρκινικού Νοσοκομείου που θα αντικαταστήσει το “Θεαγένειο”, με τέσσερις δήμους της Δυτικής Θεσσαλονίκης να παίρνουν θέση, με κοινή ανακοίνωση που ετοιμάζουν τις επόμενες ώρες.

Όπως ανέφεραν πληροφορίες του GRTimes, οι τέσσερις δήμοι, Νεάπολης Συκεών, Παύλου Μελά, Αμπελοκήπων Μενεμένης και Κορδελιού Ευόσμου, θα τάσσονται κατηγορηματικά υπέρ της χωροθέτησης στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου, επιλογή που θα προκρίνουν για πολλούς λόγους και κυρίως για το θέμα της προσβασιμότητας, του πλεονάζοντος χώρου, της εγγύτητας στο 424 και το Παπαγεωργίου και της εγγύτητας στην πόλη.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε μιλώντας στο GRTimes, ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος ανέφερε ότι τάσσεται εδώ και χρόνια, υπέρ της δημιουργίας ενός «Πάρκου Υγείας», ιδέας και πρότασης που υιοθετείται σε όλη την Ευρώπη.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του κ. Δανιηλίδη, θα μπορούσε σε αυτόν τον μεγάλο χώρο να βρίσκονται 4-5 νοσηλευτικά ιδρύματα και κάποιο κέντρο αποκατάστασης, ώστε να μπορούν ως συμπληρωματικά-θεματικά νοσοκομεία, να συνεργάζονται και να καλύπτουν τις πολύπλευρες ανάγκες των ασθενών.

«Στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου, υπάρχει ο διαθέσιμος χώρος των 689 στρεμμάτων και για αυτό είχα την άποψη εδώ και χρόνια, όταν πρωτοχωροθετήθηκε το Παπαγεωργίου εκεί και μετά το υπουργείο Άμυνας χωροθέτησε το 424, ότι είναι ευκαιρία να γίνει το πρώτο πάρκο υγείας στην Ελλάδα.

Έχω πει από τότε, για το Ογκολογικό-Αντικαρκινικό, το Παιδιατρικό που λέγαμε εκείνο το διάστημα, το Κ.Α.Τ, (ένα Κέντρο Αντιμετώπισης Τραυματιών, Ατυχημάτων που δεν έχει η Βόρειος Ελλάδα, όταν μάλιστα σε ακτίνα λίγων χιλιομέτρων έχει 4-5 βιομηχανικές ζώνες) και βέβαια και ένα Κέντρο Αποκατάστασης, καθώς σήμερα δεν διαθέτει το δημόσιο κανένα και τα ιδιωτικά είναι όλα πανάκριβα» επισήμανε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top