Αθήνα

45°C

weather
Cloudy
Υγρασία: 60%
Ταχύτητα ανέμου: 6.2 km/h
symvainei-tora-icon
Επικαιρότητα
16:21
15:36
14:56
13:26
12:58
10:28

Ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ στο Κρητικό Πέλαγος – Αισθητός μέχρι Ισραήλ και Αίγυπτο

category-tagsTags Κατηγορίας
22/05/2025 - 07:15

Σεισμική δόνηση 6,1 Ρίχτερ ταρακούνησε τα ξημερώματα της Πέμπτης το Βόρειο Κρητικό Πέλαγος, προκαλώντας αναστάτωση σε Κρήτη, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και μέχρι… Μάλτα, Ισραήλ και Αίγυπτο!

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης (22/5), στις 06:19, στο Βόρειο Κρητικό Πέλαγος, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωπαϊκού – Μεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου (EMSC).

Η δόνηση καταγράφηκε στα 6,1 Ρίχτερ, με επίκεντρο τα 59 χιλιόμετρα βόρεια του Αγίου Νικολάου Λασιθίου και 74 χλμ. βορειοανατολικά του Ηρακλείου. Το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε στα 60,3 χλμ., όπως αναφέρει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το οποίο επιβεβαιώνει το ίδιο μέγεθος (6,1 Ρίχτερ) μετά την αναθεώρηση.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων η Κρήτη, οι Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και η Αττική, ενώ αναφορές στο EMSC κάνουν λόγο για αισθητό σεισμό και σε γειτονικές χώρες όπως η Μάλτα, το Ισραήλ και η Αίγυπτος.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί, ωστόσο οι αρχές παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας, καθώς πρόκειται για σεισμό με μεγάλο βάθος, αλλά και ευρεία ακτινοβολία.

Δείτε τις ειδήσεις από την

και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr
Google News

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

Δείτε επίσης

Δημοφιλή