ΙΣΕ: Καμιά διατάραξη λειτουργίας στα νοσοκομεία του Έβρου παρά τις αναστολές

ΙΣΕ: Καμιά διατάραξη λειτουργίας στα νοσοκομεία του Έβρου παρά τις αναστολές

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Με ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα (8/9) από την πλευρά της διοίκησης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, έγινε γνωστό ότι σε αναστολή εργασίας τέθηκε ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής και καθηγητής Νευροχειρουργικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Θεοδόσιος Μπιρμπίλης.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση ανέφερε πως «η διοίκηση του ΠΓΝΑ, εκφράζει τη λύπη της για την αναστολή άσκησης του παρεχόμενου στο ΠΓΝΑ κλινικού έργου λόγω μη εμβολιασμού του καθηγητή Νευροχειρουργικής ΔΠΘ και διευθυντή της Πανεπιστημιακής Νευροχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου, Θεοδόσιου Μπιρμπίλη, ο οποίος με τις υψηλού επιπέδου γνώσεις και με την πείρα του πρόσφερε τα μέγιστα στο Νοσοκομείο».

Ούτε στην Αλεξανδρούπολη, ούτε στο Διδυμότειχο

«Από όσο μπορώ να γνωρίζω ακόμη και μετά τις αναστολές που επιδόθηκαν σήμερα, τόσο το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όσο και αυτό του Διδυμοτείχου καθώς και εκεί είχαμε κάποιες λίγες περιπτώσεις αναστολών, δεν υπήρξε καμία διατάραξη στη λειτουργία τους» τόνισε χαρακτηριστικά επί του θέματος στο GRTimes, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου, Ανδρέας Παπανδρούδης.

Εξάλλου και στη συνέχεια της ανακοίνωσης η διοίκηση του νοσοκομείου υπογραμμίζει ότι «θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους πολίτες ότι η λειτουργία της Νευροχειρουργικής Κλινικής συνεχίζεται απρόσκοπτα με άριστο και άρτια εξειδικευμένο προσωπικό υπό την καθοδήγηση του διευθυντή Νευροχειρουργικής κλάδου Ιατρών του ΕΣΥ, Κοσμά Κοντογιαννίδη, του επίκουρου καθηγητή Νευροχειρουργικής του ΔΠΘ, Ιωάννη Μαυρίδη και του επιμελητή Β’ κλάδου ΕΣΥ, Αντώνιου Μαυρίδη. Οι ασθενείς εξακολουθούν να λαμβάνουν την ιατρική φροντίδα και την περίθαλψη που είχαν μέχρι σήμερα και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας».

Κανένα περιστατικό εικονικού εμβολιασμού

Στο μεταξύ σε ερώτηση για το αν έχουν εντοπιστεί περιστατικά εικονικών εμβολιασμών και έκδοσης πλαστών πιστοποιητικών στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, όπως συνέβη σε άλλες περιοχές της χώρας, ο Ανδρέας Παπανδρούδης, σημείωσε πως κάτι τέτοιο δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή του. «Απόδειξη γι’ αυτό είναι και ότι η περιοχή μας δεν βρίσκεται ανάμεσα σε αυτές της πρώτης γραμμής, όπου οι αρχές εξετάζουν εξονυχιστικά τέτοιου ύπαρξη τέτοιου είδους παραβατικών πράξεων. Σε εμάς τουλάχιστον δεν έχει αναφερθεί κανένα τέτοιο περιστατικό» κατέληξε στο GRTimes ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top