ΙΣΠ: Υπερβολή η απαγόρευση επίσκεψης σε γιατρό άλλου νομού

ΙΣΠ: Υπερβολή η απαγόρευση επίσκεψης σε γιατρό άλλου νομού

Αντίθετος εμφανίζεται ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά στα νέα περιοριστικά μέτρα που μεταξύ άλλων απαγορεύουν την αλλαγή νομού για επίσκεψη σε ιδιώτη γιατρό. “Υπάρχουν περιφερειακές ενότητες με σοβαρές ελλείψεις σε διάφορες ειδικότητες”, αναφέρει στο GRTimes ο πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, Νίκος Πλατανησιώτης.

Ρεπορτάζ: Νεκταρία Ψαράκη 

“Λάθος κίνηση” χαρακτηρίζει στο GRTimes o κ. Πλατανησιώτης την ένταξη της απαγόρευσης επίσκεψης γιατρού άλλου νομού στα νέα περιοριστικά μέτρα με στόχο την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού τις ημέρες του Πάσχα.

“Κακά τα ψέματα. Στην επαρχία δεν υπάρχουν όλες οι ειδικότητες. Πολλοί άνθρωποι χρειάζονται τακτική παρακολούθηση και ο γιατρός τους βρίσκεται σε άλλο νομό. Δεν γνωρίζω με ποιον τρόπο θα επιτευχθεί η χορήγηση βεβαίωσης από δημόσια δομή υγείας, δεδομένου ότι τα νοσοκομεία μας έχουν προσανατολιστεί στον Covid, και ενώ τα τακτικά ιατρεία έχουν αναβληθεί”, αναφέρει.

Ο ίδιος, προτείνει η απαγόρευση να περιοριστεί μόνο σε ειδικότητες οι οποίες είναι επαρκείς σε όλη τη χώρα.

“Γνωρίζουμε ότι παθολόγοι υπάρχουν παντού. Όμως νευροχειρούργοι, αγγειολόγοι και άλλοι όχι. Θα πρέπει να υπάρχει κάποια ανέχεια για διάφορες παθήσεις. Ελπίζουμε να το ξανασκεφτούν διότι είναι υπερβολικό. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι υπάρχει ισοτιμία μεταξύ των δημόσιων και των ιδιωτών γιατρών”, επισημαίνει κλείνοντας.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ