Κ. Χατζηδάκης: Δεν υπάρχει… εμβόλιο για την οικονομία

Κ. Χατζηδάκης: Δεν υπάρχει… εμβόλιο για την οικονομία

Στο ευρύ πλέγμα δράσεων που σχεδιάζει, αναπτύσσει ή έχει στα «σκαριά» η κυβέρνηση και ειδικότερα το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) περιέγραψε ο υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης από το «βήμα» του συνεδρίου με θέμα “Επενδύσεις στην Ελλάδα & Αναπτυξιακή Προοπτική – 2020”.

Το συνέδριο διοργανώθηκε σήμερα από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ) και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης με τη συνεργασία της Boussias Communications, στα γραφεία του ΕΕΑ με τη συμμετοχή υπουργών, βουλευτών, και εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης, επιχειρηματικών φορέων και Οργανισμών.

Στόχος είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι να γίνει η οικονομία φιλική σε επενδύσεις κάτι που μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από τις βελτιώσεις στο θεσμικό πλαίσιο -όπως για παράδειγμα στο πλαίσιο που αφορά στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Άλλωστε -όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης- «δεν υπάρχει εμβόλιο για την οικονομία».

Επίσης ο υπουργός αναφέρθηκε στον κομβικό ρόλο που θα έχει για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις το νέο χωροταξικό σχέδιο το οποίο θα προβλέπει την απλούστευση του πλαισίου όσον αφορά στις χρήσεις γης και στη μεταφορά συντελεστή δόμησης. Όπως ο ίδιος ανακοίνωσε, σύντομα όλο το σχέδιο θα τεθεί σε διαβούλευση προκειμένου να διατυπωθούν όλες οι απόψεις και το τελικό σχέδιο να αποτελέσει βασικό εργαλείο όχι μόνο για την οικοδομική αλλά και για την οικονομική δραστηριότητας.

Στην ομιλία του ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε επίσης στις 7 μεγάλες ιδιωτικοποιήσεις που «τρέχει» το ΥΠΕΝ, το οποίο «θέλουμε να είναι ένα πράσινο υπουργείο» αλλά ταυτόχρονα να μπορεί συμβάλλει στη «βιώσιμη ανάπτυξη» του τόπου.

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ