Κ. Ζέρβας: «Κοινωνίες που έχουν σε θέσεις ευθύνης περισσότερες γυναίκες τα καταφέρνουν καλύτερα»

Κ. Ζέρβας: «Κοινωνίες που έχουν σε θέσεις ευθύνης περισσότερες γυναίκες τα καταφέρνουν καλύτερα»

«Κοινωνίες που έχουν σε θέσεις ευθύνης περισσότερες γυναίκες τα καταφέρνουν καλύτερα», είναι το μήνυμα που έστειλε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, χαιρετίζοντας σήμερα το πρωί τις εργασίες του Regional Women Leaders Summit της «Women Act», το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων, στον χώρο των παλαιών Δημοτικών Σφαγείων.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έκανε ξεχωριστή αναφορά στην παρουσία της γυναίκας στον χώρο του επιχειρείν αλλά και στη γυναικεία συμμετοχή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και μάλιστα σε θέσεις ευθύνης, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι οι πολιτικές στη χάραξη των οποίων συμμετέχουν γυναίκες έχουν στον πυρήνα τους την ανθρωποκεντρική προσέγγιση και εμπεριέχουν μεγαλύτερη ευαισθησία.

Στον δήμο Θεσσαλονίκης, εξάλλου, το άρωμα γυναίκας είναι δυνατό, αφού το 40% της Διοίκησης απαρτίζεται από γυναίκες. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Ζέρβας, ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει τη μεγαλύτερη αναλογία γυναικών από όλους τους δήμους στην Ελλάδα με ποσοστό πάνω από 54%, ενώ στο Δημοτικό Συμβούλιο οι γυναίκες αποτελούν το 30% του οργάνου.

«Όπου συμμετέχουν γυναίκες τα αποτελέσματα είναι καλύτερα», σημείωσε από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη, επισημαίνοντας ότι παρ’ ότι σε θεσμικό επίπεδο έχουν γίνει σημαντικά βήματα, στην πραγματικότητα έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε μέχρι την επίτευξη ουσιαστικής ισότητας μεταξύ των δύο φύλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης παρουσιάζει τον χάρτη της πόλης Gluten Free

LIFE ASTI: Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θωρακίζεται απέναντι στην Αστική Θερμική Νησίδα (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Δήμος Θεσσαλονίκης: Πιλοτικές δράσεις για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top