Καφούνης: Για τρεις δρόμους με συνωστισμό “την πλήρωσαν” όλοι – Τι συζήτησε με Γεωργιάδη

Καφούνης: Για τρεις δρόμους με συνωστισμό “την πλήρωσαν” όλοι – Τι συζήτησε με Γεωργιάδη

“Το λιανεμπόριο πάλι πληρώνει το μάρμαρο”, δηλώνει στο GRTimes ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Σταύρος Καφούνης.

Ρεπορτάζ: Νεκταρία Ψαράκη 

Παρέμβαση στους δρόμους που παρατηρείται συνωστισμός και όχι οριζόντια περιοριστικά μέτρα για το σύνολο της αγοράς στην Αττική και στις άλλες κόκκινες περιοχές είναι η πρόταση του κ. Καφούνη.

“Ευτυχώς αποφύγαμε το κλείσιμο του 1/2 των επιχειρήσεων. Διότι αυτό θα γινόταν εάν μπαίναμε σε 3ο lockdown. Όμως και πάλι το λιανεμπόριο πληρώνει το μάρμαρο. Ολόκληρη η αγορά πρόκειται να “πληρώσει” για το συνωστισμό στην Ερμού και σε άλλους δύο πολύ κεντρικούς δρόμους της Αθήνας. Όμως, δε μπορούμε να βλέπουμε συνωστισμό σε πορείες και αλλού και να προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τη διασπορά κλείνοντας τα καταστήματα”, δηλώνει ο κ. Καφούνης στο GRTimes.

Ο πρόεδρος, αναφέρει ότι σε επικοινωνία που είχε με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, έθεσε το ερώτημα του πως θα επιβιώσουν οι επιχειρήσεις με νέα περιοριστικά μέτρα.

“Ο κ. Γεωργιάδης μου έδωσε μία απάντηση η οποία δε με ικανοποίησε. Είπε ότι τηρώντας πιστά τα μέτρα θα επανέλθουμε το γρηγορότερο στην κανονικότητα. Διεκδικούμε γενναία στήριξη για τις επιχειρήσεις. Πρέπει να ενισχυθούν μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής, καθώς οι μισές επιχειρήσεις έμειναν απ’ έξω απ’ την τελευταία, να ρυθμιστούν τα ενοίκια αλλά και να γίνει γενναίο κούρεμα στη ρύθμιση των υποχρεώσεων”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος, υπενθυμίζει ότι πολλές πληττόμενες επιχειρήσεις, επιβαλλόταν να λειτουργήσουν τουλάχιστον με click in shop.

“Μπορεί να είναι μία ανάσα για τα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης η λειτουργία του click in shop αντί του click away ή του αυστηρού lockdown, όμως έμειναν εκτός επιχειρήσεις όπως τα κοσμηματοπωλεία, τα οποία ήταν σε πολύ δεινή θέση”, καταλήγει.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top