Κακοκαιρία Λέανδρος: Διαμαρτυρία αγροτών – Βγαίνουν με τρακτέρ στις Σέρρες

Κακοκαιρία Λέανδρος: Διαμαρτυρία αγροτών – Βγαίνουν με τρακτέρ στις Σέρρες

Σε παράσταση διαμαρτυρίας με τρακτέρ έξω από το κτίριο της Περιφέρειας στις Σέρρες πρόκειται να προχωρήσουν οι αγρότες – πληγέντες της κακοκαιρίας Λέανδρος διεκδικώντας τις αποζημιώσεις τους απ’ τις πλημμύρες και μία σειρά άλλων αιτημάτων. Διαβάστε τι λέει στο GRTimes ο πρόεδρος των αδέσμευτων αγροτών του Νομού Σερρών, Στέργιος Λίτος.

Ρεπορτάζ: Νεκταρία Ψαράκη 

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις πρόκειται να προχωρήσουν οι αγρότες του Νομού Σερρών την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes. Πιο συγκεκριμένα, αγρότες – πληγέντες της κακοκαιρίας Λέανδρος, πρόκειται να  συγκεντρωθούν με τα τρακτέρ τους στις 11 το πρωί στη διασταύρωση του ΟΣΕ, στην περιμετρική οδό ώστε να κατευθυνθούν στο κέντρο της πόλης των Σερρών και συγκεκριμένα στην Περιφέρεια. Να σημειωθεί, ότι δεν έχουν μέχρι στιγμής σκοπό να αποκλείσουν κάποιο οδικό δίκτυο.

Εκεί, θα προβούν σε παράσταση διαμαρτυρίας, διεκδικώντας να δοθεί ενίσχυση στους βαμβακοπαραγωγούς λόγω των μέτρων κατά της covid-19, να δοθούν άμεσα αποζημιώσεις στους πληγέντες- από τις πρόσφατες πλημμύρες- παραγωγούς, να δοθεί λύση στο πρόβλημα των προστίμων που επιβάλλονται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, να αρθεί το «πράσινο τέλος» στους αγρότες και τέλος να δοθεί λύση στο μείζον πρόβλημα των τευτλοπαραγωγών, που «έπεσαν θύματα παραπλάνησης και σήμερα είναι αντιμέτωποι με ένα οικονομικό αδιέξοδο».

“Δεν έχει γίνει καν εκτίμηση των ζημιών από τις πλημμύρες. Το νερό στα χωράφια μας είναι στα δύο μέτρα. Έχουν καταστραφεί περισσότερα από 50.000 στρέμματα. Καλούμε τους 6 βουλευτές του Νομού Σερρών, τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας να παρευρεθούν την Παρασκευή στην Περιφέρεια και να ακούσουν τα δίκαια αιτήματά μας”, τονίζει στο GRTimes o Στέργιος Λίτος.

 

Ο ίδιος προειδοποιεί ότι η παράσταση διαμαρτυρίας της επόμενης Παρασκευής είναι μόνο η αρχή, ενώ ξεκαθαρίζει ότι οι επόμενες κινητοποιήσεις των αγροτών πρόκειται να εξαρτηθούν από το κατά πόσο θα ανταποκριθούν οι αιρετοί στο κάλεσμά τους και από το κατά πόσο οι αγρότες θα λάβουν ικανοποιητικές απαντήσεις.

“Αποφασίσαμε η κινητοποίηση να γίνει ημέρα Παρασκευή διότι τότε και οι 6 βουλευτές των Σερρών συνηθίζουν να βρίσκονται στην πόλη. Τους προσκαλούμε να έρθουν να τους δώσουμε τα αιτήματά μας”, καταλήγει ο κ. Λίτος.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ