Καλαμαριά: Απόπειρα εμπρησμού στο στρατόπεδο Κόδρα καταγγέλλει ο δήμαρχος

Καλαμαριά: Απόπειρα εμπρησμού στο στρατόπεδο Κόδρα καταγγέλλει ο δήμαρχος

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Ένα στουπί που βρέθηκε τυλιγμένο σε ένα χαρτί δίπλα σε κομμάτι της περίφραξης του στρατοπέδου Κόδρα στη Θεσσαλονίκη σήμερα το μεσημέρι, οδηγεί τις αρχές και τον δήμαρχο Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη στο συμπέρασμα ότι στο σημείο επιχειρήθηκε εμπρησμός.

«Περίπου στις 14.00 οι άνθρωποι της Πολιτικής Προστασίας που είναι σε επιφυλακή αυτές τις δύσκολες ημέρες μας ειδοποίησαν για μια φωτιά που ξέσπασε στο στρατόπεδο Κόδρα και εμείς με τη σειρά μας στις 14.05 ειδοποιήσαμε την Πυροσβεστική η οποία έφτασε άμεσα στο σημείο. Ένας από τους φύλακες της Πολιτικής Προστασίας πρόλαβε να αδειάσει έναν πυροσβεστήρα πάνω σε ένα πεύκο το οποίο πήγε να αρπάξει φωτιά, ενώ η Πυροσβεστική έσβησε τα ξερόχορτα που υπήρχαν στο σημείο» ανέφερε στο GRTimes, o δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι «κατά τις έρευνες αναφορικά με τα αίτια της πυρκαγιάς βρήκαμε ένα στοιχείο το οποίο αφορά ένα στουπί τυλιγμένο σε ένα μισοκαμμένο χαρτί και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για απόπειρα εμπρησμού, η οποία θα εξεταστεί σε δεύτερο χρόνο. Έχουμε πάρει ήδη πλάνα από τις καταγραφικές κάμερες των καταστημάτων της περιοχής, και θα τα παραδώσουμε στην πυροσβεστική προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί».

Αναφερόμενος στα μέτρα προστασίας που έχουν ληφθεί στην περιοχή γι’ αυτό το κρίσιμο διάστημα, ο δήμαρχος Καλαμαριάς, πρόσθεσε ότι «υπάρχουν τρία οχήματα σε κάθε συστάδα πεύκων εντός του στρατοπέδου, οι οποίοι φυλάσσουν το μέρος. Ευτυχώς η φωτιά εντοπίστηκε άμεσα από τους φύλακες, ενώ παράλληλα εξίσου άμεση ήταν και η αντίδραση κατοίκων οι οποίοι επικοινώνησαν και μας ανέφεραν μυρωδιά καπνού στην περιοχή».

Τέλος, έκανε έκκληση προς τους πολίτες να μην προχωρούν σε οποιαδήποτε δραστηριότητα μπορεί να προκαλέσει φωτιά. «Έχουμε ζητήσει ακόμη και από τους ανθρώπους που επισκέπτονται τα κοιμητήρια γι’ αυτό το διάστημα μέχρι τη Δευτέρα να μην ανάβουν κεράκια και καντηλάκια, υπό το φόβο να μην προκληθεί κάτι που δεν θα προλάβουμε» κατέληξε ο Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Δείτε το βίντεο που ανάρτησε ο δήμαρχος Καλαμαριάς σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης:

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top