Καλαμαριά: Μηνυτήρια αναφορά από 76 γονείς για τις μαθητικές κατανομές της ΔΔΕ

Καλαμαριά: Μηνυτήρια αναφορά από 76 γονείς για τις μαθητικές κατανομές της ΔΔΕ

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου, προχώρησαν 76 γονείς σχολείων της Καλαμαριάς, για το θέμα των μαθητικών κατανομών, καταγγέλλοντας αστοχίες και παρατυπίες, εξαιτίας των οποίων δεκάδες μαθητές πρέπει να μετακινούνται έως και 3χλμ για να πάνε στο 5ο ΓΕΛ και όχι στο 3ο το οποίο βρίσκεται στην περιοχή τους.

Με τη μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε στην εισαγγελία, οι γονείς ζητούν τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών για τον τρόπο που έγιναν οι μαθητικές κατανομές και που κατά τη γνώμη τους βρίθουν από αστοχίες και παρατυπίες, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι υπήρχαν χώροι στο 3ο ΓΕΛ που δεν αξιοποιήθηκαν, ενώ αντίθετα αξιοποιούνται άλλα κτίρια που παρουσιάζονται να έχουν περισσότερους χώρους από όσους έχουν. Επισημαίνουν δε πως υπάρχουν έγγραφα και αλληλογραφία που αποδεικνύουν ότι το 3ο ΓΕΛ διαθέτει αίθουσες, ενώ το 5ο ΓΕΛ δεν διαθέτει και την ίδια στιγμή η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης εμμένει στην άποψη της ότι έχει κάνει σωστά τις κατανομές.

Η ουσία της μηνυτήριας αναφοράς, αφορά στο θέμα της απόστασης που πρέπει να διανύουν οι μαθητές καθημερινά για να μεταβαίνουν στο 5ο ΓΕΛ, καθώς τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια τους, θέμα το οποίο οι γονείς επισήμαναν και στο εξώδικο που είχαν αποστείλει στον διευθυντή του 5ου ΓΕΛ Καλαμαριάς και στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τον περασμένο Οκτώβριο, χωρίς ποτέ εισακουστούν.

“Αδιανόητη απαξίωση ολόκληρης της Καλαμαριάς από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης”

Εκπρόσωπος των γονέων που μίλησε στο GRTImes, καυτηρίασε τη στάση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, καθώς όπως είπε, η υπηρεσία προφασιζόμενη  φόρτο εργασίας (!!) δεν μπόρεσε να δεχτεί αντιπροσωπεία του δήμου Καλαμαριάς, αποτελούμενη από τον δήμαρχο, τον αντιδήμαρχο Παιδείας και τους επικεφαλής όλων των παρατάξεων, που ζήτησαν ραντεβού για να συζητήσουν για το συγκεκριμένο θέμα.

Όπως είπε η γονέας, πρόκειται για μια αδιανόητη απαξίωση όλου του δήμου και μάλιστα για ένα θέμα τόσο σοβαρό που αφορά στην ασφάλεια των μαθητών.

Τη Δευτέρα εξάλλου, οι γονείς έκαναν παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Καλαμαριάς, θέτοντας εκ νέου το πρόβλημα και ζητώντας από τη διοίκηση και τις άλλες παρατάξεις να συνδράμουν για να δικαιωθούν οι μαθητές και όπως λένε, άπαντες τάχθηκαν στο πλευρό τους, αναγνωρίζοντας την αδικία που έγινε με τις κατανομές.

Αξίζει να τονιστεί πως τον Οκτώβριο, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, παρεμβαίνοντας στο θέμα και ύστερα από επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους, είχε αναφέρει πως εφόσον οι γονείς το επιθυμούν, μπορούν να προχωρήσουν στην κατάθεση σχετικών αιτήσεων μεταγραφής στους διευθυντές των σχολείων. Ωστόσο, όπως λένε οι γονείς, παρότι έκαναν τις αιτήσεις, παρότι ο διευθυντής του 3ου ΓΕΛ τις αποδέχτηκε, η διεύθυνση του 5ου ΓΕΛ δεν συναίνεσε να φύγουν από το σχολείο μαθητές, “για να μην διαταραχθεί το ωρολόγιο πρόγραμμα”.

Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε το θέμα με τις κατανομές μαθητών, πριν ακόμα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, οι γονείς καταγγέλλουν παρατυπίες, κάνοντας καταγγελίες με αιχμές για εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων, με τους ίδιους πλέον, αλλά και με τους γονείς γυμνασίων και δημοτικών της περιοχής που φοβούνται μην πάθουν τα ίδια τα παιδιά τους, να εμφανίζονται διατεθειμένοι να μην αφήσουν το θέμα να ξεχαστεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εξώδικο γονέων για την μετακίνηση μαθητών στο 5ο ΓΕΛ Καλαμαριάς, το οποίο… δεν έχει αίθουσες (ΦΩΤΟ)

3ο ΓΕΛ Καλαμαριάς: Ανθρώπινη αλυσίδα για να διαμαρτυρηθούν για την ασφάλεια των παιδιών τους (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Καλαμαριά: Έξαλλοι γονείς επτά σχολείων με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τις κατανομές – Προειδοποιούν με εισαγγελέα

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top