Καλαμαριά: Μισό νησί με πολυδιάστατο προϊόν

Καλαμαριά: Μισό νησί με πολυδιάστατο προϊόν

«Είναι ευχάριστο το γεγονός ότι οι Δήμοι δείχνουν το δρόμο έτσι ώστε να μπορέσουμε να αναδείξουμε και μια άλλη πλευρά κάθε περιοχής και κάθε πόλης» ανέφερε η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη στο πλαίσιο της αποψινής παρουσίασης του επιχειρησιακού σχεδίου τουριστικής προβολής του Δήμου Καλαμαριάς.

Ρεπορτάζ: Ντέπυ Χιωτοπούλου ([email protected])

Η κα. Ζαχαράκη αναφέρθηκε στο πολυδιάστατο προϊόν που διαθέτει η Καλαμαριά, το γαλάζιο της θάλασσας, τη γαστρονομία, τα πολιτιστικά στοιχεία «τα οποία μπορούν να δώσουν στους επισκέπτες μια πολυδιάστατη εμπειρία».

Η ίδια αποκάλυψε ότι στο τέλος Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει η επιμόρφωση 20.000 ανέργων και εποχικά εργαζομένων στον τουρισμό, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

Για τα χερσαία σύνορα η Υφυπουργός Τουρισμού επισήμανε ότι η ενίσχυση του προσωπικού και οι περισσότερες λωρίδες, ειδικά στον Προμαχώνα, θα εξομαλύνουν την κατάσταση ενώ σ’ ότι αφορά την πορεία της τουριστικής σεζόν επισήμανε πως σταθερή ανοδική πορεία θα υπάρξει από 1η Ιουλίου, με έμφαση από τις 15 Ιουλίου και έπειτα.
«Θα είναι μια καλύτερη χρονιά, και στόχος μας είναι να πιάσουμε τα μισά του 2019» δήλωσε η κα. Ζαχαράκη από τη Θεσσαλονίκη, προσθέτοντας ότι το υπουργείο Τουρισμού εστιάζει παράλληλα και στην ποιότητα των υπηρεσιών καθώς και στην επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν.
Ωστόσο, η φετινή χρονιά θα είναι «με κρατήσεις της τελευταίας στιγμής» όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στο πλαίσιο της παρουσίασης του επιχειρησιακού σχεδίου τουριστικής προβολής του Δήμου Καλαμαριάς.

Δήμαρχος Καλαμαριάς: Η Καλαμαριά ανοίγει φτερά στον τουρισμό

Για τις ομορφιές και τα πλεονεκτήματα του Δήμου Καλαμαριάς μίλησε ο δήμαρχος Γιάννης Δαρδαμανέλης λέγοντας χαρακτηριστικά «η Καλαμαριά είναι κατά 50% νησί’ βρεχόμαστε στη μισή περίμετρο από θάλασσα» προσθέτοντας ότι κατά αυτόν τον τρόπο προβάλλουν την θάλασσα, τον πολιτισμό, την καταγωγή τους -την προσφυγομάνα Καλαμαριά-, τη γαστρονομία.

 

Η Βαλκανική αγορά το μεγάλο στοίχημα

«Η ΠΚΜ είναι αρωγός στο να πάει μπροστά τον τουρισμό. Μιλάμε για το τουριστικό αφήγημα» δήλωσε από την πλευρά του ο Τομεάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος προσθέτοντας ότι το 72% του τουρισμού στην ΠΚΜ προέρχεται από τον οδικό τουρισμό.

«Η Βαλκανική αγορά είναι το μεγάλο στοίχημα για το 2021» επισήμανε ο κ. Θάνος ενώ σχολιάζοντας τα προβλήματα που παρατηρούνται στα χερσαία σύνορα δήλωσε χαρακτηριστικά «περιμένουμε έστω στο και πέντε να γίνουν αυτά που πρέπει, και με ασφάλεια».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ