Καλαμαριά: Νέες εξελίξεις στο θέμα των μαθητικών κατανομών για το 3ο και 5ο ΓΕΛ (ΦΩΤΟ)

Καλαμαριά: Νέες εξελίξεις στο θέμα των μαθητικών κατανομών για το 3ο και 5ο ΓΕΛ (ΦΩΤΟ)

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες είναι οι εξελίξεις που αφορούν στο ζήτημα των μαθητικών κατανομών που δημιούργησε «από το πουθενά», σύμφωνα με γονείς, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης (ΔΔΕ) – Τι έγινε στη σημερινή συνάντηση της διοίκησης του δήμου Καλαμαριάς και επικεφαλής παρατάξεων με τη διευθύντρια της ΔΔΕ για το θέμα.

Τουλάχιστον 2,5 ώρες διήρκησε η συνάντηση που είχε σήμερα η προϊσταμένη της ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Ζωή Βαζούρα, με τον δήμαρχο Καλαμαριάς Γιάννη Δαρδαμανέλη, τον αντιδήμαρχο Παιδείας Θάνο Γιαννακό και τους επικεφαλής δημοτικών  παρατάξεων Θ. Μπακογλίδη, Άρη Τεμεκενίδη και Αβραάμ Περσίδη, με τους οποίους συζήτησε τελικά το θέμα των μαθητικών κατανομών, ύστερα από επανειλημμένες προσπάθειες των αιρετών εκπροσώπων του δήμου.

Η συνάντηση έγινε σε υψηλούς τόνους, ενώ σε αυτήν δεν συμμετείχαν εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων – αν και ήταν παρόντες στη ΔΔΕ – καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, «δεν συμπεριλαμβάνονταν τα ονόματα τους» στο σχετικό έγγραφο με το οποίο οι εκλεγμένοι ζήτησαν ραντεβού με την κ. Βαζούρα!

Παρόλα αυτά, τόσο ο δήμαρχος Καλαμαριάς και ο αντιδήμαρχος Παιδείας, όσο και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, προσπαθούσαν να πείσουν την προϊσταμένη ώστε να αποκαταστήσει την άδικη κατανομή, εξαιτίας της οποίας πολλοί μαθητές φοιτούν στο 5ο ΓΕΛ που βρίσκεται έως και 3χλμ μακριά από το σπίτι τους, με κινδύνους για την ασφάλεια τους και όχι στο 3ο ΓΕΛ που διαθέτει και περισσότερες αίθουσες και που είναι και στη γειτονιά τους.

Η αντιπροσωπεία του δήμου ζήτησε να επιτραπεί η άμεση μεταγραφή τουλάχιστον των 21 μαθητών που είχαν κάνει και τις σχετικές αιτήσεις, αλλά και να αποκατασταθεί η ορθότητα των κατανομών στο εξής, προκειμένου να μην παρατηρηθούν αντίστοιχα προβλήματα στην επόμενη σχολική χρονιά, με την κ. Βαζούρα να φέρεται πως απάντησε ότι θα εξετάσει τα συγκεκριμένα αιτήματα και θα απαντήσει την ερχόμενη εβδομάδα.

Συνάντηση στο 4ο ΓΕΛ, μόνο με την αντιπολίτευση

Εν τω μεταξύ, αρκετά είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες στο 4ο ΓΕΛ Καλαμαριάς – το οποίο βρίσκεται στο ίδιο συγκρότημα με το 5ο  – και την οποία συγκάλεσε η αναπληρώτρια διευθύντρια του σχολείου «μετά από πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ» και «επιθυμία και της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης».

Στη συνάντηση σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes κλήθηκαν να συμμετάσχουν μέλη του συλλόγου διδασκόντων (και από το 5ο) , γονείς και η… αντιπολίτευση του δήμου Καλαμαριάς, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα των μεταγραφών προς το 3ο ΓΕΛ, με τη διεύθυνση να θεωρεί πως τόσο το συγκεκριμένο σχολείο όσο και το 5ο ΓΕΛ, συκοφαντήθηκαν από δημοσιεύματα που αφορούν στο ζήτημα.

Οι διοργανωτές της συνάντησης, άγνωστο γιατί, πέρα από την αντιπολίτευση δεν κάλεσαν τη διοίκηση του δήμου, ενώ στη διάρκεια της οι συμμετέχοντες, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρονται να επισήμαναν ότι πρόκειται για δύο καλά σχολεία, η αξιοπιστία των οποίων δεν πρέπει να βάλλεται.

Εκπρόσωποι συλλόγων γονέων που αγωνίζονται για την ορθότητα και δίκαιη κατανομή των μαθητών, σχολίασαν σχετικά στο GRTimes πως ποτέ δεν καταφέρθηκαν εναντίον των εκπαιδευτικών ή γενικότερα των δύο σχολείων και πως το μόνο που ζητούν όλο αυτό το διάστημα είναι τα παιδιά να πηγαίνουν στο σχολείο της γειτονιάς τους και όχι σε σχολείο 3χλμ μακριά, θέτοντας τον εαυτό τους καθημερινά σε κινδύνους. Τόνισαν την ίδια στιγμή πως ούτε με τους γονείς του 4ου και 5ου ΓΕΛ υπάρχει κάτι που να τους χωρίζει, καθώς όλοι αγωνιούν για την ευημερία και την ασφάλεια των παιδιών τους και μόνο.

Επιστολή διαμαρτυρίας κοινοποιήθηκε στο υπουργείο Παιδείας

Την αδιάλλακτη και απαξιωτική στάση της ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης στο θέμα των κατανομών μαθητών, καυτηρίασαν σε επιστολή διαμαρτυρίας, δέκα σύλλογοι γονέων σχολείων της Καλαμαριάς, η διοίκηση του δήμου και σχεδόν όλοι οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

Το κείμενο, παρουσίασε το ιστορικό της υπόθεσης από τον Ιούλιο του 2022, καταγράφοντας τα πραγματικά στοιχεία για τις σχολικές μονάδες και τις αίθουσες που αυτές διαθέτουν, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως οι γονείς απευθυνόμενοι στη ΔΔΕ για την αποκατάσταση των αδικιών στις κατανομές, αντιμετώπισαν περιφρόνηση και ειρωνεία, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα ως αδιανόητη τη στάση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Καταθέτοντας αναλυτικά επιχειρήματα, υπογράμμισαν πως αίτημα όλων είναι η αποκατάσταση του δικαίου και ηθικά ορθού», ζητώντας «τα παιδιά να φοιτήσουν στο σχολείο της γειτονιάς τους» και αναφέροντας ότι «τα σχολεία γίνονται για τους μαθητές και όχι οι μαθητές για τα σχολεία».

Τη συγκεκριμένη επιστολή, μετέφερε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Αθήνα, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Θάνος Γιαννακός, ο οποίος συναντήθηκε μεταξύ άλλων με την υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή και αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, με τους τελευταίους, σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes να αναγνωρίζουν το δικαίωμα και την αρμοδιότητα του δήμου, να ορίζει τη διαθεσιμότητα και την επάρκεια των σχολικών αιθουσών, να είναι δηλαδή ο αποκλειστικά υπεύθυνος για το κτιριακό, όπως ορίζουν οι νόμοι.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα άλλες πληροφορίες, από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας  ξεκίνησε μια διαδικασία διερεύνησης για τις σχολικές αίθουσες του 4ου και 5ου ΓΕΛ και για το πως δηλώθηκαν αυτές στην πλατφόρμα του myschool. Ερευνάται δηλαδή ο τρόπος με τον οποίο δηλώθηκαν και αν τα στοιχεία αυτά ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, καθώς η διαθεσιμότητα των σχολικών αιθουσών, επηρεάζει άμεσα το θέμα των κατανομών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Βράζει» όλος ο δήμος Καλαμαριάς με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης (VIDEO)

Καλαμαριά: Μηνυτήρια αναφορά από 76 γονείς για τις μαθητικές κατανομές της ΔΔΕ

Εξώδικο γονέων για την μετακίνηση μαθητών στο 5ο ΓΕΛ Καλαμαριάς, το οποίο… δεν έχει αίθουσες (ΦΩΤΟ)

3ο ΓΕΛ Καλαμαριάς: Ανθρώπινη αλυσίδα για να διαμαρτυρηθούν για την ασφάλεια των παιδιών τους (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Καλαμαριά: Έξαλλοι γονείς επτά σχολείων με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τις κατανομές – Προειδοποιούν με εισαγγελέα

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top