Καλαμαριά: Νέο πλήγμα για την εστίαση – Ανοδικά στον αντίποδα γυναικεία ένδυση και καλλυντικά

Καλαμαριά: Νέο πλήγμα για την εστίαση – Ανοδικά στον αντίποδα γυναικεία ένδυση και καλλυντικά

Ρεπορτάζ: Βάσω Βεγίρη

Ακόμη ένα πλήγμα δέχτηκε η εστίαση στην περιοχή της Καλαμαριάς και δη ο άξονας του δημοφιλέστατου κεντρικού πεζοδρόμου, με το λουκέτο που έβαλε γνωστό εστιατόριο, το οποίο μάλιστα βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής – συγκεκριμένα ακριβώς δίπλα – από επίσης δημοφιλή ταβέρνα που έκλεισε και αυτή φέτος και πωλείται. Ανοδική, στον αντίποδα, είναι η πορεία των καταστημάτων γυναικείας – κυρίως – ένδυσης, αξεσουάρ και καλλυντικών στην αγορά της Καλαμαριάς με επικείμενες νέες τοποθετήσεις.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά τον κλάδο της εστίασης, σε συνέχεια του ηχηρού λουκέτου της ταβέρνας “Λαβασάς-Meat The Fish”, στο κάτω μέρος του πεζόδρομου απέναντι από τη Μητρόπολη Καλαμαριάς, λουκέτο έβαλε το επίσης δημοφιλές “Μιραλή το Καπηλείον” ακριβώς δίπλα στην προαναφερόμενη ταβέρνα και έχουν αφαιρεθεί και οι πινακίδες (σ.σ. στην κεντρική φωτό του θέματος απεικονίζονται και τα δυο). Υπενθυμίζεται ότι σε πολύ κοντινή απόσταση από το συγκεκριμένο σημείο, συγκεκριμένα στην οδό Χιλής, προηγήθηκε λουκέτο του επίσης δημοφιλέστατου παλαιότερα μεζεδοπωλείου-καφενείου “Το Κεντρικόν”, ενώ ακριβώς απέναντι από τα δυο εν λόγω εστιατόρια-ταβέρνες έχουν κλείσει προ μερικών μηνών και παραμένουν κλειστά άλλα τρία  καταστήματα, εκ των οποίων τα δυο δραστηριοποιούνταν στον κλάδο της εστίασης (πιτσαρία και pastry shop).

Ανοδικά γυναικεία ένδυση και καλλυντικά

Στον αντίποδα, ανοδικά κινείται η τοπική αγορά ένδυσης – κυρίως γυναικείας – και αξεσουάρ, όπως επίσης και ο κλάδος των καλλυντικών.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν τη συμβολή των ποδών Μεταμορφώσεως και Πόντου και σε μαγαζί που είχε μείνει κλειστό επί τουλάχιστον δέκα χρόνια λόγω των έργων του Μετρό βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες (βλ. φωτό παραπάνω) για τη λειτουργία καταστήματος επώνυμων καλλυντικών – κάτι που σημειωτέον λείπει επί σειρά πολλών ετών από την τοπική αγορά της Καλαμαριάς. Πρόκειται για την εταιρεία της οικογένειας Δαϊλίδη με το σήμα “La Beaute Parfums & Accessories”  που δραστηριοποιείται επί τριακονταετία και πλέον στη δυτική Θεσσαλονίκη (Εύοσμος) στο εν λόγω αντικείμενο και πλέον αποκτά παρουσία και στην ανατολική πλευρά της πόλης.
Παρουσία στην περιοχή της κεντρικής αγοράς της Καλαμαριάς από τον κλάδο των καλλυντικών έχει, επίσης, εδώ και πολλά χρόνια η βορειοελλαδική αλυσίδα “Dust and Cream” στην Πασσαλίδη, ενώ από πέρυσι έχει θέσει σε λειτουργία μεγάλο και πολυτελές κατάστημα και η Δήμητρα Κατσαφάδου (καλλυντικά “La Vie en Rose”) επίσης στην Πασσαλίδη.
Στη φάση της προετοιμασίας για τη λειτουργία καταστήματος ένδυσης – κατά πληροφορίες γυναικείας αλλά και ανδρικής και παιδικής – βρίσκεται επίσης μεγάλο μαγαζί στην οδό Πασσαλίδη (σ.σ. δίπλα από το γνωστό κατάστημα εσωρούχων “Χριστίνα”), όπου μέχρι πρότινος λειτουργούσε εταιρεία εμπορίου αθλητικών ειδών που μετακόμισε σε άλλο σημείο της Πασσαλίδη.
Πρόσφατα επίσης τέθηκε σε λειτουργία κατάστημα με γυναικεία αξεσουάρ και είδη ένδυσης με την επωνυμία “Solo Me”, στην Μεταμορφώσεως  σε μαγαζί που στέγαζε παλαιότερα κατάστημα της αλυσίδας delicatessen “Ελληνικόν” και ακόμη παλιότερα κατάστημα γνωστής ελληνικής εταιρείας ένδυσης, η οποία πτώχευσε.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top