Καλαμαριά: Τι αναφέρει ο αντιδήμαρχος Παιδείας Θ. Γιαννακός για το πρόβλημα στο 18ο Δημοτικό

Καλαμαριά: Τι αναφέρει ο αντιδήμαρχος Παιδείας Θ. Γιαννακός για το πρόβλημα στο 18ο Δημοτικό

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

«Υπάρχει πρόβλημα πραγματικό. Έχουν δίκαιο οι γονείς, τα παιδιά και όσοι διαμαρτύρονται», δήλωσε στο GRtimes.gr ο αντιδήμαρχος Παιδείας Θάνος Γιαννακός, σχετικά με τη διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε στο 18ο Δημοτικό, για την επικίνδυνη αυλή. Τι χρονοδιάγραμμα έδωσε για την αποκατάσταση του προβλήματος.

Για χρόνιο πρόβλημα το οποίο προφανώς αποδίδεται σε κατασκευαστικό λάθος από τον πρώτο χρόνο που παραδόθηκε σε λειτουργία το 18ο Δημοτικό, έκανε λόγο ο αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Καλαμαριάς Θάνος Γιαννακός, σχολιάζοντας την κινητοποίηση που έκαναν σήμερα γονείς και μαθητές, ζητώντας την άμεση αποκατάσταση της επικίνδυνης αυλής του σχολείου.

Ο κ. Γιαννακός, σε πνεύμα αυτοκριτικής, επισήμανε πως το πρόβλημα είναι πραγματικό, λέγοντας πως έχουν δίκαιο οι γονείς, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί που διαμαρτύρονται και δεσμεύτηκε να κάνει τα αδύνατα, δυνατά για να αποκατασταθεί η αυλή το συντομότερο δυνατόν.

Διαμαρτυρία 18ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς

Εξήγησε αναλυτικά πως το πρόβλημα στο 18ο Δημοτικό σχολείο ξεκίνησε πριν από περίπου 15 χρόνια, με τον δήμο να καλείται τώρα να το επιλύσει. «Πραγματικά υπάρχει η καλή διάθεση, η ειλικρινής πρόθεση να επιλυθεί. Γίνονται προσπάθειες εδώ και ένα, δύο χρόνια, αλλά είναι σύνθετο το πρόβλημα, γιατί θα πρέπει να γίνει ανακατασκευή του αποστραγγιστικού δικτύου για να μη λιμνάζουν νερά και από πάνω να τοποθετηθεί ένα υλικό το οποίο να είναι ασφαλές και λειτουργικό σε ότι αφορά τον προαυλισμό και το παιχνίδι των παιδιών» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Παιδείας, έχουν ληφθεί ήδη κάποιες προσφορές και έχουν γίνει κάποιες τεχνικές μελέτες και το θέμα βρίσκεται στο τελικό στάδιο πριν την επίλυση του, προσθέτοντας πως η γραφειοκρατία εμπόδισε αυτό να γίνει λίγο πιο γρήγορα σε σχέση με αυτό που ήθελε ο δήμος.

«Θέλω να πιστεύω ότι μέσα στο επόμενο διάστημα, το αργότερο σε 2-3 μήνες θα έχει αποκατασταθεί» διαβεβαίωσε, τονίζοντας πως το Πάσχα είναι μια πάρα πολύ καλή περίοδος, γιατί υπάρχουν 15 μέρες διαθέσιμες, μέσα στις οποίες μπορεί να γίνει το έργο.

Τέλος, δήλωσε ότι ο δήμος προσανατολίζεται στην τοποθέτηση πλαστικού χλοοτάπητα καλής ποιότητας – αφού γίνει το αποστραγγιστικό δίκτυο – που να είναι ασφαλής και λειτουργικός για να μπορούν να παίζουν τα παιδιά.

Σημειώνεται πως οι μαθητές του 18ου Δημοτικού σχολείου Καλαμαριάς, προχώρησαν το πρωί σε απόχη από τις πρώτες δύο ώρες των μαθημάτων, ύστερα από απόφαση του Συλλόγου Γονέων που ζήτησε να λυθεί άμεσα το πρόβλημα με την αυλή, εξαιτίας του οποίου είχαν σημειωθεί και τραυματισμοί παιδιών.

Δείτε τι είχαν πει το πρωί, η πρόεδρος και η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και παρακάτω η διευθύντρια του σχολείου, Σοφία Θεοδωρίδου:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποχή για επικίνδυνη αυλή στο 18ο Δημοτικό σχολείο Καλαμαριάς (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top