Καλάβρυτα: Η 56χρονη που πέθανε μετά τον εμβολιασμό της «ένιωσε κάψιμο στον λαιμό»

Καλάβρυτα: Η 56χρονη που πέθανε μετά τον εμβολιασμό της «ένιωσε κάψιμο στον λαιμό»

Την γνωμάτευση του ιατροδικαστή περιμένουν στο νοσοκομείο Καλαβρύτων, σχετικά με το αν ο θάνατος της 56χρονης λίγα λεπτά μετά τον εμβολιασμό της σχετίζεται ή όχι με το εμβόλιο, όπως δήλωσε η διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλαβρύτων, κ. Ιωάννα Σφυρή.

Η 56χρονη γυναίκα έκανε τη δεύτερη δόση του εμβόλιό της Pfizer, με σκοπό να ταξιδέψει στο εξωτερικό για να δει τον γιο της.

Όπως ανέφερε η κ. Σφυρή στο thebest, η άτυχη 56χρονη, κατά την επίσκεψή της για την πρώτη δόση του εμβολίου δεν είχε δηλώσει κανένα υποκείμενο νόσημα, ωστόσο, λίγη ώρα μετά τον εμβολιασμό της, ανέφερε ως αισθάνεται κάψιμο στο λαιμό της.

Για τον λόγο αυτό, κατά τη σημερινή επίσκεψή της στο νοσοκομείο για τον εμβολιασμό της, τοποθετήθηκε αμέσως στο χέρι της πεταλούδα, με σκοπό την άμεση ανταπόκριση σε περίπτωση οποιασδήποτε επιπλοκής αλλεργικής μορφής (κορτιζόνη, αδρεναλίνη..) ενώ κλήθηκε και δεύτερος γιατρός να είναι παρών στον εμβολιασμό.

Αφού της χορηγήθηκε η δεύτερη δόση και ενώ αυτή ήταν ξαπλωμένη σε κρεβάτι και όχι στον προθάλαμο όπως αρχικά διέρρευσε, περίπου 15 λεπτά αργότερα, άρχισε να παραπονιέται πάλι για καύσο και δυσφορία.

Άμεσα της χορηγήθηκε κορτιζόνη και αδρεναλίνη μέσω της πεταλούδας που είχε τοποθετηθεί, και αμέσως την μετέφεραν στο τμήμα των Επειγότων περιστατικών του νοσοκομείου όπου άρχισε να εκδηλώνει πόνο στο στήθος και στη πλάτη. Εκεί υπέστη και την ανακοπή.

Στα Επείγοντα είχαν καταφθάσει σχεδόν όλοι οι γιατροί οι οποίοι κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια να την κρατήσουν στη ζωή, κάτι το οποίο δυστυχώς δεν κατέστη δυνατό και η άτυχη 56χρονη κατέληξε μια ώρα μετά.

Κανείς δεν γνωρίζει αν η αιτία του θανάτου ήταν ο εμβολιασμός. Αυτό είναι κάτι που θα αποδειχθεί από την ιατροδικαστική γνωμάτευση την οποία και όλοι περιμένουν.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ