Καμία ανοχή λέει ο Πρόεδρος του ΟΦΘ για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης από προπονητή (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Καμία ανοχή λέει ο Πρόεδρος του ΟΦΘ για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης από προπονητή (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

“Ο άνθρωπος αυτός δεν πρέπει να ξαναβρεθεί κοντά σε παιδιά” αναφέρει μεταξύ άλλων σε συνέντευξη του στο GRTimes ο πρόεδρος του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης, Λεωνίδας Αθανασιάδης, για τον προπονητή κωπηλασίας που κατηγορείται για σεξουαλική εκμετάλλευση ανήλικης αθλήτριας του.

Για την ακαριαία αντίδραση της διοίκησης του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης, σχετικά με την καταγγελία για σεξουαλική εκμετάλλευση αθλήτριας του από προπονητή, μίλησε στο GRTimes.gr ο πρόεδρος του Ομίλου, Λεωνίδας Αθανασιάδης.

Όπως είπε, η διοίκηση του Ομίλου, αμέσως μετά την καταγγελία, δεν άφησε κανένα περιθώριο για εξηγήσεις στον 37χρονο προπονητή κωπηλασίας, διακόπτοντας τη συνεργασία και μη επιτρέποντας του να εισέρχεται στις εγκαταστάσεις. “Μηδενική ανοχή σε τέτοια φαινόμενα. Ο κίνδυνος να κάνουμε λάθος ή να τον έχουμε αδικήσει, θεωρώ ότι είναι ανύπαρκτος”, επισημαίνει ο κ. Αθανασιάδης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΦΘ, ο οποίος απέφυγε να μιλήσει για λεπτομέρειες της υπόθεσης, καθώς αυτή βρίσκεται στη δικαιοσύνη, το περιστατικό φαίνεται ότι είναι μεμονωμένο, ενώ η διοίκηση του Ομίλου συνεχίζει να συνεργάζεται και να συζητά με τους γονείς των αθλητών, απολαμβάνοντας την εμπιστοσύνη τους για τον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης.

“Είμαστε μια διοίκηση η οποία για υπόνοιες έχουμε τερματίσει συνεργασία. Είχαμε ενδείξεις και τερματίσαμε συνεργασία με υπόνοιες στο παρελθόν” τόνισε ο κ. Αθανασιάδης.

Ακούστε στο παρακάτω ηχητικό τη συνέντευξη του στο GRTImes:

Να σημειωθεί πως η διοίκηση του ΟΦΘ, με ανακοίνωση της χθες, την οποία μετέδωσε πρώτο το GRTimes, διευκρίνιζε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ενημερώθηκε για την υπόθεση και για τους χειρισμούς που έκανε, επισημαίνοντας πως πλέον τον λόγο έχουν οι διωκτικές αρχές που πρέπει να ρίξουν άπλετο φως στην υπόθεση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Μετά τα τελευταία δημοσιεύματα αναφορικά με καταγγελία των γονέων ανήλικης αθλήτριας για φερόμενη σεξουαλική παρενόχληση από τον προπονητή της, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης αισθάνεται υποχρεωμένο να προβεί σε ορισμένες διευκρινίσεις.

Στις 15 Νοεμβρίου 2022, η διοίκηση του Ομίλου δέχθηκε προφορική καταγγελία από τους γονείς της αθλήτριάς μας κατά ενός εκ των προπονητών μας για διενέργεια γενετήσιων πράξεων. Την ίδια ημέρα αντιπροσωπεία του Δ.Σ του Ομίλου συναντήθηκε με τον πατέρα της ανήλικης μαθήτριας, οπότε και έλαβε αναλυτικά γνώση των καταγγελλομένων. Η διοίκηση του Ομίλου ενεργώντας ακαριαία και προκειμένου να διασφαλίσει πρωτίστως την ασφάλεια της καταγγέλλουσας αθλήτριας, αλλά και την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας των τμημάτων μας, την αμέσως επόμενη ημέρα έλυσε τη συνεργασία της με τον προπονητή και του απαγόρευσε την παρουσία του στις εγκαταστάσεις του Ομίλου.

Σεβάστηκε δε έως σήμερα την επιθυμία των γονέων της καταγγέλλουσας να μην προβεί σε καμία περαιτέρω ενέργεια, αφήνοντας την πρωτοβουλία για το ζήτημα αυτό στην ίδια την αθλήτρια και τους γονείς της.

Πλέον, μετά τη δημοσιοποίηση της έγκλησης κατά του προπονητή, το λόγο έχουν οι διωκτικές αρχές, που θα πρέπει να ρίξουν άπλετο φως στην υπόθεση και να διερευνήσουν σε βάθος την τυχόν τέλεση ποινικών αδικημάτων, που έχουν επισυμβεί, η διοίκηση δε του Ομίλου δηλώνει ότι θα παράσχει κάθε είδους βοήθεια προς την κατεύθυνση αυτή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θεσσαλονίκη: Νέα καταγγελία- σοκ για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης αθλήτριας από προπονητή

Θεσσαλονίκη: Παύθηκε προπονητής μετά από καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top