Καπραβέλος: Βιώνουμε την οξύτητα του τρίτου κύματος – Η Αθήνα έχει καταστραφεί

Καπραβέλος: Βιώνουμε την οξύτητα του τρίτου κύματος – Η Αθήνα έχει καταστραφεί

Τη δική του απάντηση θέλησε να δώσει ο Διευθυντής Β’ ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος μέσω του GRTimes, σε όσους διατείνονται ότι το τρίτο κύμα δεν έχει “φτάσει” ακόμη στη Θεσσαλονίκη. Ο ίδιος εξηγεί ότι την ώρα που η Αθήνα έχει “καταστραφεί”, η Θεσσαλονίκη διανύει κι αυτή το τρίτο κύμα, χωρίς ωστόσο να είναι σφοδρότερο από το δεύτερο.

Ρεπορτάζ: Νεκταρία Ψαράκη 

Προοδευτική αύξηση παρατηρείται τόσο στις εισαγωγές ασθενών σε απλές κλίνες Covid, όσο και σε ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Ο κ. Καπραβέλος, μιλώντας στο GRTimes, εξηγεί ότι το τρίτο κύμα έχει φτάσει για τα καλά και στη Θεσσαλονίκη, καθώς η προσέλευση στα νοσοκομεία έχει σχεδόν τριπλασιαστεί.

Συγκεκριμένα τον Ιανουάριο, στο Νοσοκομείο Παπανικολάου, οι εισαγωγές ασθενών ήταν στις 15, ενώ τον Φεβρουάριο έφτασαν τις 25. Ο Μάρτιος, ξεκίνησε με 30 εισαγωγές, ενώ οι προσελεύσεις ασθενών από 30 ημερησίως την περίοδο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου, σήμερα έχουν εκτοξευθεί στις 60, με τους μισούς ασθενείς που προσέρχονται στο νοσοκομείο να εισάγονται και για νοσηλεία.

“Κανείς δεν έχει δικαίωμα να μιλήσει για ανύπαρκτο τρίτο κύμα, την ώρα που η Αθήνα έχει καταστραφεί. Αυτή τη στιγμή μάλιστα βιώνουμε την οξύτητα του τρίτου κύματος, το οποίο φυσικά και έχει έρθει και στη Θεσσαλονίκη, χωρίς να έχει όμως την σφοδρότητα του δεύτερου. Αυτό ίσως να οφείλεται στο γεγονός ότι το κύμα του Νοεμβρίου μας γονάτισε. Ενδέχεται να έχει δημιουργηθεί μεγαλύτερη φυσική ανοσία στη Θεσσαλονίκη. Όμως πιεζόμαστε. Η Α’ ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας είναι γεμάτη. Είμαστε στα όρια να πούμε ότι θα βάλουμε “στο παιχνίδι” νέες μονάδες”, τονίζει ο κ. Καπραβέλος.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ακόμη και αν δεν βιώνουν το τρίτο κύμα όπως βίωσαν το δεύτερο, είναι ξανά ένα βήμα πριν την αποδιοργάνωση.

“Σήμερα, στο Παπανικολάου ξεκινάμε εφημερία με 30 κλίνες άδειες από τις 80. Δεν μπορούμε να πούμε λοιπόν ότι τα νοσοκομεία μας είναι άδεια. Ενδέχεται οι συνάδελφοι που ανέφεραν ότι τα πράγματα είναι “χαλαρά”, να συγκρίνουν τα σημερινά δεδομένα με αυτά του Νοεμβρίου”, καταλήγει.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ